Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Viszlát, II. vatikáni zsinat: BETILTOTTÁK a latint a Szent Péter-bazilikában

2021. június 30. 09:52 - Andre Lowoa

 

A Szent Péter-bazilikában az új rítusú Eucharisztiát olaszul kell ünnepelni - jelentette be Franco Camaldo prelátus egy június 28-i ukázban, amelyet a MessaInLatino.it újra közzétett.

Ez az intézkedés a II. vatikáni zsinat szembeköpése, amely kimondja, hogy "a latin nyelv használatát a latin szertartásokban meg kell őrizni" (Sacrosanctum Concilium, 36). Csak a Gloria, a Sanctus, a Miatyánk és az Agnus ima lehet alkalmanként latinul. A törvény alkalmazása a gyakorlatban a prefektuson vagy a Sixtus-kápolna kórusának mesterén múlik. Az olvasmányok és a hívek imája különböző nyelveken - a latint kivéve - hangozhat el.

A jövőben a Szent Péter-káptalan is kénytelen lesz olaszul énekelni az Imaórák Liturgiáját, megtartva a gregorián dallamot - ami olasz szöveggel lehetetlen -, és csak néhány rrészt fognak latinul énekelni: a Himnuszt, az Antifónát, a Benedictust, a Magnificatot és a Miatyánkot. A latin szöveg az Imaórák Liturgiájában megszűnik, amikor a megfelelő olasz nyelvezetű imakönyvek elkészülnek.

Az olasz nyelv a 27. legbeszéltebb nyelv a világon a jávai után és a nyugati pandzsábi előtt. Úgy tűnik, ez az intézkedés Ferenc pápa személyes ellenszenvét tükrözi a latin nyelvvel szemben, mert rossz teológiai képzettsége miatt nem tud rendesen latinul.

https://gloria.tv/post/92vCAnHw6pq92ZhFbBbmySJEb




"Örökre véget kell vetnünk ennek a misének!" - mondta Pietro Parolin vatikáni államtitkár a PaixLiturgique.com szerint (június 28.) a hasonlóan gondolkodó bíborosok csoportjának.

A megbízható hírforrás nem ad tájékoztatást arról, hogy Parolin mikor és hol tette ezt a kijelentését. A PaixLiturgique.com egy idézetet is közölt Roche érsektől, a Liturgikus Kongregáció új prefektusától, aki Rómában nevetve közölte az angol ajkú szemináriumi tisztviselőkkel és a Kúria tagjaival: "A Summorum Pontificum gyakorlatilag halott! Vissza fogjuk adni a hatalmat a püspököknek ebben a kérdésben, de különösen nem a konzervatív püspököknek".

A "konzervatív" politikai kifejezést használják a modernisták, hogy ezzel bélyegezzék a katolikusokat. A II. vatikáni zsinat óta a katolikus papoknak szinte semmi esélyük nem volt arra, hogy püspökké nevezzék ki őket.

Kép: Pietro Parolin, © Mazur, CC BY-SA, #newsDvanlmruss

komment
süti beállítások módosítása