Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Minél jobban utálnak benneteket, Tanítványaim, annál jobban szeret benneteket Isten 20180910

2019. szeptember 09. 18:33 - Andre Lowoa

Drága szeretett leányom, nem tudod, hogy minél jobban követed Üzeneteimet, annál jobban fognak téged gyötörni azok, akik el akarják hallgattatni Hangomat?

Mivel ez a Küldetés szeretett Atyám Parancsára folytatódik, minden erőfeszítést meg fognak tenni azok – különösen földi Egyházamban -, akik ellenzik ezeket a Szent Üzeneteket, arra kényszerítve téged, hogy hagyd abba az Üzenetek követését. Ezek az ellenvetések növekedni fognak, és mindenféle kiforgatott logikát, az Igazság arrogáns tagadását és hamisított teológiát fel fognak használni arra, hogy elfojtsák Isten Hangját.

Minél jobban utálnak benneteket, Tanítványaim, annál jobban szeret benneteket Isten, mert csak azok, akik követnek Engem és életüket Tanításaim szerint élik, fognak ilyen módon szenvedni. Ha a világ felmagasztal, előnyben részesít és élő szentként választ ki benneteket, mint olyanokat, akikben nem talál hibát, vagy amikor utatok tévedését nyilvánosan nem tárják fel, akkor ti nem Isten kiválasztottjai vagytok, mert pontosan azzal szegültök szembe, amit Isten elvár szolgáitól. Ha nem nyilvánítjátok ki az Igazságot, és amikor Igazságomat elferdítitek csak azért, hogy a világ szemében kitűnjetek, akkor félre lesztek dobva, miközben Én igaz szolgáimat keresem.


Igaz szolgáim szeretnek Engem, és a Szentlélek
lendületbe hozza őket. A bánat, amelyet szemük kifejezésre juttat, mert Velem együtt szenvednek, világosan látható azok számára, akik maguk is megkapták a Szentlélek Ajándékát. Ezek a tiszta lelkek sohasem ítélnek el másokat, és Isten Szavát sem próbálják megakadályozni, mert ők képtelenek erre.Nektek kitartóan kell imádkoznotok ebben az időben – mindnyájatoknak –, mert ezek a szent Szolgáim Miattam vannak támadás alatt. Én velük Vagyok, de sokan fognak elesni és összeroskadni a rájuk nehezedő nyomás miatt, hogy maradjanak csendben, amikor arra fogják őket kényszeríteni, hogy a közelgő hazug tanokat bemutassák nyájaiknak.

 

Jézusotok”
Olvass tovább: https://igazsag-konyve7.webnode.hu/news/minel-jobban-utalnak-benneteket-tanitvanyaim-annal-jobban-szeret-benneteket-isten/

—–
Római katolikus:

2018-09-1023. évközi hét hétfő

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Bűneinktől Krisztus halála megtisztított minket: nem lehet közösségünk többé a bűnnel.
Testvéreim!
Azt hallottuk, hogy megtűrtétek a paráznaságot, mégpedig olyan esetben, amely a pogányoknál sem fordul elő, hogy tudniillik valaki saját apjának feleségével él. Ti még kérkedtek? Nem kellene inkább szomorkodnotok, és azon lennetek, hogy kiközösítsétek azt, aki ilyesmit tesz?
Én ugyan testileg távol, de lélekben közel, mintha köztetek volnék, már kimondtam az ítéletet afölött, aki így viselkedett: a mi Urunk Jézus Krisztus nevében egyesülve – ti és én – Urunk Jézus hatalmával zárjuk ki az ilyent a közösségből, hogy teste bűnhődésével lelke végül is üdvözüljön Urunk Jézus Krisztus napján.
Dicsekvéstek tehát nem helyes. Nem tudjátok, hogy egy kevés kovász az egész tésztát megkeleszti? El a régi kovásszal, hogy új tésztává legyetek, aminthogy kovásztalanok is vagytok, (vagyis megtisztultatok)! Hiszen a mi húsvéti Bárányunkat, Krisztust feláldozták. Ünnepeljünk tehát, de ne a régi kovásszal, sem a romlottság és gonoszság kovászával, hanem a tisztaság és az igazság kovásztalan kenyerével!
Ez az Isten igéje.
1Kor 5,1-8

VÁLASZOS ZSOLTÁR :
Válasz: Istenem, vezess engem * igazságod útján! 9a. vers. – 4 g. tónus.
Előénekes: Istenem, te a rosszat nem akarhatod, † a gonosz nem lakhat közeledben, * színed előtt álnok meg nem állhat.
Hívek: Istenem, vezess engem * igazságod útján!
E: Minden gonosztevőt megvetsz, † és megsemmisíted a képmutatót, * utálod, Uram, a vérszomjas és álnok embert.
H: Istenem, vezess engem * igazságod útján!
E: Örvendjenek mind, akik benned bíznak, * ujjongjanak szünet nélkül.
Te véded őket, ők magasztaljanak téged, * és akik nevedet szeretik, örvendezzenek.
H: Istenem, vezess engem * igazságod útján!
Zsolt 5,5-7.12

ALLELUJA
Jézus mondja: † „Juhaim hallgatnak szavamra; * ismerem őket, és ők a nyomomban járnak.” Jn 10,27 – 1 D2. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A farizeusok szemmel tartják Jézust, és még jótetteiben is csak azt keresik, hogy mit fordíthatnak ellene.
Jézus az egyik szombaton elment a kafarnaumi zsinagógába, és tanítani kezdett.
Volt ott egy jobb kezére béna ember. Az írástudók és a farizeusok figyelték Jézust, vajon meggyógyítja-e szombaton; hogy aztán okot találjanak a vádaskodásra.
Ő azonban ismerte gondolataikat. Megszólította tehát a béna kezű embert: „Kelj fel, és állj ide a középre!” Az felkelt és odaállt. Jézus akkor hozzájuk fordult: „Kérdem tőletek: Szabad-e szombaton jót vagy rosszat tenni, életet menteni vagy pusztulni hagyni?”
Végignézett rajtuk, aztán így szólt az emberhez: „Nyújtsd ki a kezedet!” Az megtette, és meggyógyult a keze.
Erre esztelen harag szállta meg őket, és arról kezdtek tanakodni, hogy mit tegyenek Jézussal.
Ezek az evangélium igéi.
Lk 6,6-11″

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2018-09-10


——
Görög katolikus:

28 Testvéreim, ti Isten gyermekei vagytok, akik szellemi értelemben Isten ígérete alapján születtetek — akárcsak Izsák. 29 De ahogyan annak idején a természetes módon született gyermek üldözte azt, aki a Szent Szellem ereje által született, ma is ugyanez történik. 30 Mit mond erről az Írás? „Kergesd el a rabszolganőt a fiával együtt, mert az a fiú nem fog együtt örökölni a szabad asszony fiával!”[a] 31 Tehát, testvéreim, szellemi értelemben mi nem a rabszolganő, hanem a szabad asszony leszármazottjai vagyunk.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Galatians+4%3A28-44&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

Ragaszkodjatok a szabadsághoz!

5 Krisztus azért szabadított fel bennünket, hogy ebben a szabadságban éljünk. Ne engedjétek hát magatokat újra rabszolgává tenni! Figyeljetek rám! Én, Pál mondom nektek, hogy ha körülmetélkedtek, akkor Krisztus nem jelent semmi áldást számotokra. Megismétlem: aki körülmetélkedik, annak a Törvény minden egyes parancsát pontosan meg kell tartania! Akik közületek a Mózes Törvénye által akarnak Isten számára elfogadhatókká lenni, azok elszakították magukat Krisztustól, és kiléptek a kegyelem hatóköréből.

Mi ugyanis a Szent Szellem általi újjászületésben, a hit alapján bizakodva várjuk, hogy Isten elfogad bennünket. Ha ugyanis a Krisztus Jézusban vagyunk, akkor sem a körülmetélkedés, sem a körülmetéletlenség nem számít, csakis az a hit, amely az isteni szeretet által nyilvánul meg.

A futásotok igazán szépen indult. Ki akadályozott meg titeket abban, hogy az igazságnak engedelmeskedjetek? Ez a félrevezetés nem Istentől való, aki elhívott titeket. Egy kevés kovász is megkeleszti az egész tésztát.[a] 10 Bízom az Úrban, hogy végül mégsem fogtok eltérni attól a gondolkodástól, amelyre tanítottalak benneteket. De aki összezavar titeket — bárki is legyen —, megkapja méltó büntetését!”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Galatians+5%3A1-10&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

“… 54 Amint kiszálltak a bárkából, az emberek azonnal felismerték Jézust. 55 Amikor ugyanis meghallották, hogy valahol megjelent, mindenhonnan odasiettek, hogy hozzá vigyék a hordágyakon fekvő betegeket. 56 Bárhová is ment — falvakba, városokba vagy tanyákra — az emberek kitették betegeiket a piactérre, és könyörögtek neki, hogy legalább a ruhája szélét érinthessék. Akik pedig megérintették őt, meg is gyógyultak.”https://www.biblegateway.com/passage/?search=Mark+6%3A54-66&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

Isten szava fontosabb, vagy az emberi hagyományok?

7.1 Eljött néhány farizeus és törvénytanító Jeruzsálemből, és Jézus köré gyűltek. Észrevették, hogy Jézus néhány tanítványa nem végzi el a kézmosás szertartását evés előtt. A farizeusok ugyanis — mint általában a zsidók — nem esznek addig, amíg szertartásosan kezet nem mosnak. Azért teszik ezt, mert ragaszkodnak őseik hagyományaihoz. Ha például vesznek valamit a piacon, előbb mindig megmossák, csak azután eszik meg. Sok más ehhez hasonló hagyományuk is van: hasonló szertartással „tisztítják meg” a poharakat, korsókat, rézedényeket, sőt az ágyakat is.[a]

Tehát a farizeusok és a törvénytanítók megkérdezték Jézust: „Tanítványaid miért nem követik őseink hagyományait? Miért nem végzik el a kézmosás szertartását, mielőtt esznek?”

Jézus így válaszolt nekik: „Milyen képmutatók vagytok! Igaza volt Ézsaiásnak, amikor rólatok prófétált:

»Ez a nép csak a szájával tisztel engem,
    de a szíve távol van tőlem.
Látszólag tisztelnek ugyan engem,
    de nem ér az semmit,
mert a tanításaik,
    csak emberi parancsok!
«[b]

Bizony, ti Isten parancsát semmibe veszitek, de ragaszkodtok az emberi hagyományokhoz.””

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Mark+7%3A1-8&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

—–
https://oca.org/readings/daily/2018/09/10
—–
http://www.gorogkatbuda.hu/naptar.html

komment
süti beállítások módosítása