Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Mindenki szálljon be a játékba-Nem vagy magadra hagyva többé!

2019. július 02. 10:09 - Andre Lowoa

 



Mindenki szálljon be a játékba

 

"Az utolsó napokban, így szól az Isten, kitöltök Lelkemből minden halandóra, és prófétálnak fiaitok és leányaitok, és ifjaitok látomásokat látnak, véneitek pedig álmokat álmodnak" (Apostolok cselekedetei 2:17, Új fordítás)



Isten úgy megáldotta a korai egyházat, az első hívő közösséget, amiről az Apostolok cselekedeteiben olvashatunk, ahogy egyetlen másikat sem. Exponenciálisan növekedett. Az első gyülekezet már az első nap mega-gyülekezet lett, 3000 ember tért meg Krisztushoz!

A korai egyház hatalmas változást idézett elő a világban. Szeretnél te is ilyen lenni, igaz? Ha a gyülekezetünk olyan nagy hatással akar lenni, mint a korai egyház, akkor azt kell tennie, amit a korai egyház tett.

Ez azt jelenti, hogy minden tagot mozgósítani kell a szolgálatra. Pünkösdkor Péter így prédikált: "Az utolsó napokban, így szól az Isten, kitöltök Lelkemből minden halandóra, és prófétálnak fiaitok és leányaitok, és ifjaitok látomásokat látnak, véneitek pedig álmokat álmodnak." (Apostolok cselekedetei 2:17, Új fordítás) Fiataloknak, időseknek, fiúknak és lányoknak, mindenkinek volt szerepe a korai egyházban.

És Isten most is készített helyet mindenkinek a gyülekezetben. Ha Isten családjában vagy, akkor Ő elvárja tőled, hogy kivedd a részed. Bármilyen talentumod van, Isten azt használni tudja az Ő dicsőségére.

Beszéljünk róla:

Hogyan használod a talentumodat és az ajándékaidat, hogy szolgálj vele Isten és mások számára?

Készíts egy listát a talentumaidról, és gondolkozz rajta, hogyan tudnád használni azokat a szolgálatban.





Nem vagy magadra hagyva többé!

"…úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymás tagjai." (Róma 12:5, NIV ford.)

Az elívás lényege nem csupán a hit, hanem az is, hogy tartozz valahová.

Közösségbe lettünk teremtve, a közösségért lettünk megformálva, egy családot alkotva, és senki sem töltheti be Isten céljait egyedül. A Biblia nem ismer magányos szenteket vagy remetéket, akik más hívőktől elzárkózva, közösségi élettől megfosztva éltek.

A Biblia azt mondja, hogy egy test vagyunk, tagjai vagyunk egymásnak, egybeilleszkedünk, együtt épülünk fel, összetartozunk és együtt ragadtatunk majd el (1 Korinthus 12:12, Efézus 2:21-22, 3:6; Kolossé 2:19; 1 Thesszalonika 4:17) 

Nem vagy magadra hagyva többé!

Míg a Krisztussal való kapcsolatod személyes, Isten nem magányos keresztyénként képzelt el. Isten családjában minden hívővel kapcsolatban vagy és mi egymáshoz tartozunk mindörökké. A Biblia azt mondja: „…úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymás tagjai.” (Róma 12:5, NIV ford.)

C.S.Lewis megjegyezte, hogy a „tagság” keresztény eredetű szó, de a világ teljesen lecsupaszította az eredeti jelentését. Az üzletek kedvezményeket ajánlanak tagjaiknak, a reklámügynökségek a tagok neveit használják fel, hogy levelező listákat készítsenek. A templomokban a tagság gyakran csak annyit jelent, hogy egyszerűen adod a nevedet egy követelménymentes és elvárás-mentes névjegyzékhez

Pál szerint egy gyülekezet tagjának lenni azt jelenti, hogy egy élő test élő szervének kell lenni, továbbá elengedhetetlen és összefüggő része Krisztus Testének. Szükséges újra gondolni és gyakorolni a bibliai tagság jelentését. A gyülekezet egy test, nem egy épület; egy élő organizmus, nem egy szervezet. (Róma 12:4-5; 1 Korinthus 6:15, 12:12-27)

Isten céljai az ő egyháza számára hasonlóak a neked szánt 5 céllal. A dicsőítés segít, hogy Istenre figyelj, a közösség segít, hogy szembenézz az élet nehézségeivel, a tanítványság segít, hogy megerősítse a hitedet, a szolgálat segít, hogy megtaláld az ajándékaidat és az erő segít, hogy betöltsd a küldetésedet.

Semmi sem hasonlít a világon az egyházhoz!

 

Beszéljünk róla:

• Mit gondolsz mit várhat az egyház a tagjaitól?

• Hogyan töltöd be a céljaidat, mint Krisztus testének egy tagja a helyi gyülekezetedben?

• Miért bonyolultabb néha a közösséget választani a magányosság helyett?





komment
süti beállítások módosítása