Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Mint hívő, átadom amiben hiszek-Szükséged van egy gyülekezetre-Összpontosíts kitartóan-Úgy tekintesz másokra, ahogy Jézus teszi?

2019. július 01. 10:02 - Andre Lowoa



Mint hívő, átadom amiben hiszek

"Odavittek hozzá egy bénát, aki ágyban feküdt. Amikor Jézus látta hitüket, így szólt a bénához: Bízzál, fiam, megbocsáttatnak a te bűneid" (Mt 9:2)

Mint hívő, átadom amiben hiszek. A mai napi vers Máté 9-ben leírt történetből származik, és a beteg és béna ember barátairól szól. Meg akarták őt gyógyíttatni, ezért vitték Jézus elé, úgy, hogy az ágyát a tetőn keresztül engedték le.

Emlékezetes, hogy nem a béna ember hite gyógyította meg, hanem a barátainak a hite. Amikor Jézus látta, hogy ez a négy barát milyen hittel segít béna barátján, azt mondta: "Ezeknek a fiúknak igen erős hitük van. Azt várják tőlem, hogy meggyógyítsam a barátjukat," és meg is tette.

Vannak barátaid, akik bénák, és nem jutnak el Jézushoz. Lebénítja őket félelmük, bűneik, kétségeik, fájdalmaik, vagy lehet éppen a harag, amivel régebben az egyik gyülekezetben megbántották. Ők bénultak, egyedül nem jutnak el Jézushoz.

Isten figyeli, hogy a hited van-e annyira erős, hogy elhozzad őket. Amennyiben igen, Isten meghálálja hitedet. Nem csak a barátodat fogja kigyógyítani, hanem téged is megáld. Ez a hited megáldása.

Addig tart, ameddig béna embereket viszünk Jézushoz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Kiről tudsz, akinek szüksége van arra, hogy Jézushoz vidd? Kezdj el most imádkozni értük!
  • Valakit Jézushoz vinni- mit is jelent ez? Mi a te részed valaki megmentésében?
  • A te gyülekezeted hogyan mutatja ki, hogy újabb embereket szeretne Jézus elé vinni?

 

 

Szükséged van egy gyülekezetre


"Istené legyen a dicsőség a gyülekezetben, Jézus Krisztusban mindig, örökkön-örökké! Ámen." (Efézus 3,21 TEV fordítás)

Megmutathatod Isten dicsőségét azáltal, hogy csatlakozol az ő családjához. A Biblia azt mondja az Efézus 3,21-ben: „Istené legyen a dicsőség a gyülekezetben, Jézus Krisztusban mindig, örökkön-örökké! Ámen." (TEV fordítás).

Azt mondja a Biblia, hogy egy nap eljön egy új menny és egy új föld. Egyedül Isten családja fog örökké tartani.

Sok ezer év múlva, ha még mindig lesz itt Föld, nem lesz Microsoft. Sok ezer év múlva nem lesz már Hollywood. Nem lesz már az Amerikai Egyesült Államok, mert egyetlen földi királyság sem tarthat örökké. Egyetlen olyan dolog sem lesz már, amiket most annyira nagyra tartunk.

Isten családja azonban még mindig meg lesz. Isten emberei megmaradnak. Ez az egyetlen dolog, ami végül megmarad!

Találnod kell egy gyülekezetet, ahol szeretni fognak, és segítenek a növekedésben a Biblia igazságában és annak ismeretében. Meg kell találnod a lelki családod. Találnod kell egy helyet, ahol átadhatod és megoszthatod a tálentumaidat, és ahol gyarapodhatsz mások képességei által.

Csatlakoznod kell egy helyi gyülekezethez. Miért? Mert ez tovább fog tartani, mint bármi más, amit teszel.

Nem kérek bocsánatot azért, ha azt mondom, hogy a legjelentősebb lépés az életedben, ha csatlakozol egy lelki családhoz. Hiszen a gyülekezet többet számít az életben, tovább tart a karrierednél. Tovább tart a hobbijaidnál, sőt minden más dolognál tovább tart, mint amit csinálsz. Ez az egyetlen dolog, ami örökké tart, mert megváltozott életekről szól.

Csupán két dolog van, ami örökké tart: Isten Szava és Isten emberei.

Beszéljetek róla:

  • Miben kell változtatnod a fontossági sorrendedben, hogy az örökkévalóságra irányuló perspektívád az igazán fontos dolgokra fókuszáljon?
  • Ha nem vagy tagja egy helyi gyülekezetnek, milyen lépéseket kell megtenned annak érdekében, hogy ezen változtass?
  • Ha tagja vagy egy helyi gyülekezetnek, hogyan használod az ajándékaidat és képességeidet, hogy szolgáld a többieket és a közösséget?



Összpontosíts kitartóan



"Nézzünk fel Jézusra, akin a mi hitünk alapszik kezdettől a végsőkig" (Zsidók 12:2) (angolról fordítva)

Évekkel ezelőtt írtam egy listát azokról a fiatal pásztorokról Amerikában, akikért úgy gondoltam szükséges imádkoznom, ahogyan értem is megtették mások, amikor a saddlebacki templomban kezdem prédikálni. Tíz évvel később ahogy visszanéztem a listámon lévőkre, a pásztorok fele már szolgálatban sem állt. A tűz ami bennük égett végett kialudt, érzelmileg vagy erkölcsileg. Többé már nem szolgálják az Urat.

Az élet nem egy 50 yardos vágta; ez egy maraton. Azt akarom tarts ki egészen a célig. Ezt csak úgy érheted el ha végig Jézusra koncentrálsz nem pedig a körülményeidre. Ahogy a zsidók 12:2 mondja :"Nézzünk fel Jézusra, akin a mi hitünk alapszik kezdettől a végsőkig" ( angolról fordítva) Hogy elviseld az elviselhetetlent meg kell látnod a láthatatlant - Jézust.

Egy kutya betanításánál, a kutya a helység egyik végén van és a mestere a másik végében, köztük középen pedig egy tál étel. Aztán a mester magához hívja a kutyát és ha az a tálat nézi megbukott, mert egyenesen érte fog menni. Tehát meg kell tanítanunk hogy a kutya a mesterére koncentráljon. Ha a kutya a mesterén tartja a szemét nem éri kísértés. Így az étellel való szemezgetés helyett, egyenesen a mesterre figyel.

Neked is a mesteren kell tartanod a szemed, különben elbuksz. Ne a körülményeiden és problémáidon görcsölj, hanem tekints Isten jóságára amit megtapasztaltál a múltban, az Ő jelenlegi közelségére, és az erejére ami meg fog segíteni téged a jövőben. Tedd azt amit Jónás tett a hal gyomrában : " Amikor minden reményem elveszett, gondolataim még egyszer az Úrra fordítottam" (Jónás 2:7 ) ( angolról fordítva)

Ha annál a pontnál vagy ahol minden reményvesztettnek látszik, és azt gondolod hogy soha nem sikerül majd munkát találnod, vagy soha nem fogsz megházasodni, vagy soha nem lesz majd gyermeked, vagy soha nem fogsz kigyógyulni a betegségedből, fordítsd gondolataidat az Isten felé és összpontosíts rá.


Úgy tekintesz másokra, ahogy Jézus teszi?

"Amikor Jézus kiszállt, és meglátta a nagy sokaságot, megszánta őket, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélkül való juhok." (Mk 6,34)
A legjobb módja megtudni, vajon Isten szemszögéből tekintesz-e az életre, ha megvizsgálod, hogyan tekintesz más emberekre.
Ez lelki érettséged első vizsgapontja - nem az, hogy mennyire ismered a Bibliát, mennyit jársz templomba, fizeted-e a tizedet vagy imádkozol-e, hanem a kapcsolataid, és az, milyennek látod a többi embert. Mert az élet a szeretetről szól!
Hadd tegyek fel néhány egyszerű kérdést! Milyennek látja Isten házastársadat? Értékesnek. Elfogadhatónak. Szerethetőnek. Megbocsáthatónak. Ilyennek látod te is házastársadat? Úgy tekintesz házastársadra, ahogy Isten teszi?
Mi a helyzet az idegennel az élelmiszerboltban? Azzal, aki eléd vág a forgalomban? A koldussal az utcán? Mit látsz, mikor ezekre az emberekre tekintesz? Bosszantanak? Teherként tekintesz rájuk?
Mint ellenségre tekintesz azokra, akikkel együtt dolgozol? Versenytársaknak látod őket? Vagy úgy tekintesz rájuk, mint Isten teszi?
Minden ember számít Istennek, nem az számít, hogy kik, vagy mit tettek, vagy hogyan viselkednek. Krisztus meghalt értük, Jézus szereti őket, Istennek terve van az életükkel, és azt akarja, hogy kapcsolatba kerüljenek vele.
A Biblia azt mondja Márk evangéliumában: "Amikor Jézus kiszállt, és meglátta a nagy sokaságot, megszánta őket, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélkül való juhok." (Mk 6,34) Így tekint Jézus az emberekre.
Azt akarom, hogy te is így növekedj, és tanuld meg így látni az embereket - ne csak a családtagjaidat szánd meg, hanem a szomszédaidat is, a közösséged tagjait, az országod, az egész világot. Látóköröd szélesedjen, tisztuljon és lélekben erősödj, miközben megtanulod, hogy úgy tekints az emberekre, ahogy azt Jézus teszi.
Beszéljetek róla
  • Mi változik benned és látásmódodban, ha elkezdesz másokat Isten szemével látni?
  • Miként mutathatod ki együttérzésedet mások, főként családtagjaid iránt?



komment
süti beállítások módosítása