Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Isten megvéd-Készíts lelki növekedési naplót

2019. június 27. 10:56 - Andre Lowoa

...........



Isten megvéd

 

Istennek minden szava színigaz, pajzsa ő a hozzá menekülőknek. (Példabeszédek 30:5)

Stephen Ambrose történész elmondja, hogy a második világháború alatt „a szövetséges bombázók tele voltak gépfegyverekkel a repülőgép orrában, a hasa alatt, a tetején és a farrészében.”

Beszámol róla, hogy a légi harcok „igáslova” a B-17 bombázó volt, amit úgy ismertek, mint a „repülő erőd”, mert 30 darab 50-es kaliberű gépfegyvert szállított.

Meglepő módon a tudományos vizsgálatok szerint a B-17 biztonságosabb lett volna fegyverek nélkül. A fegyverek és a kezelésükhöz szükséges legénység súlya nélkül a gép gyorsabban és magasabban tudott volna repülni, ami megnövelte volna a nappali bevetések túlélési esélyeit.

A pilóták azonban azt mondták, hogy semmiképpen sem mennek bevetésre a repülőgépre telepített fegyverek nélkül. Azt akarták, hogy képesek legyenek visszalőni.

Mi ugyanezt a döntést hozzuk, mikor eljön a mi harcunk. Isten azt mondja, hogy nincs szükségünk fegyverekre, vele gyorsabban és magasabbra szárnyalhatunk. Mert testben élünk, de nem test szerint hadakozunk (2.Korinthus 10:3)

Isten megmondja, milyen fegyvereket akar adni nekünk: Hadakozásunk fegyverei ugyanis nem testiek, hanem erősek az Isten kezében erődítmények lerombolására. (2.Korinthus 10:4)

Mi pedig azt mondjuk: „Köszönjük, nem! Vissza akarunk lőni!” és védjük magunkat dühös szavak egész fegyvertárával, követelőző hozzáállással, megtévesztő manőverekkel, mértéktelen mentegetőzéssel, mások hibáztatásának bombáival.

Ahhoz hit kell, hogy abbahagyjuk ezeknek a testi fegyvereknek a használatát, helyette felvegyük „a hit pajzsát” és felfegyverezzük magunkat „az Isten fegyverzetével”, kezdve a szeretettel. (Efézus 6:13-17)

Ez az a fajta hit, amelyet Dávid mutatott, mikor közeledett Góliát felé és ezt mondta: Te karddal, lándzsával és dárdával jössz ellenem, de én a seregek URának, Izráel csapatai Istenének a nevében megyek ellened, akit te kicsúfoltál. (1.Sámuel 17:45)

Vajon Isten szellemi fegyverzete képes megvédeni?
Pajzsa ő a hozzá menekülőknek! (Példabeszédek 30:5)




Készíts lelki növekedési naplót

 

 

„Életbevágóan fontos erősen kapaszkodnunk abba, amit hallottunk, hogy el ne sodródjunk.” (Zsidók 2:1 – MSG fordítás)

 

 

 

 

 

 

 

Amint növekedsz a lelki érettségben, együtt kell munkálkodnod Istennel ebben a folyamatban.

Ennek egyik módja, hogy elhiszed, Isten dolgozik az életedben akkor is, ha te ezt nem érzed. A lelki növekedés néha lassú, lépésről lépésre történő fárasztó munka. A fejlődés pedig folyamatos lesz. A Biblia azt mondja, „A földön mindennek megvan a maga ideje, a saját időszaka.” (Prédikátor 3:1 – CEV fordítás)

 

Ugyanígy vannak időszakok a lelki életedben is. Néha vannak rövid, intenzív, virágzó növekedési szakaszok (tavasz), melyeket aztán a stabilizáció, a megszilárdulás és a próbák szakaszai követnek (eső és tél).

Mi van azokkal a hibákkal, szokásokkal, sebekkel, melyektől megszeretnél szabadulni a csodák által? Jó dolog a csodákért imádkozni, de ne légy csalódott, ha a válasz egy folyamatos változás által jön.  Az idők során egy lassú, folyamatos vízáramlás kivájja a legkeményebb sziklát is. A hatalmas kövek kicsi kavicsokká válnak. Az idők során egy kicsi csíra hatalmas, 100 méter magas kaliforniai óriásfenyővé nőhet. 

Készíts egy jegyzetfüzetet vagy naplót a leckékről, melyeket megtanultál. Ez ne a napi eseményekről szóljon, hanem arról, amit tanultál. Írd le a benyomásaidat, az élet tanulságokat, amit Isten tanít önmagáról, rólad, az életről, a kapcsolatokról vagy bármi másról. Írd le ezeket, hogy később átnézhesd, hogy emlékezz rájuk, és átadd a következő nemzedéknek. (Zsoltárok 102:19; 2Tim 3:14)

Az ok, amiért újra kell tanulnunk a leckéket, az, hogy elfelejtjük őket. A lelki naplód visszanézésével elkerülhetsz rengeteg szükségtelen fájdalmat és bánatot. A Biblia mondja, „Életbevágóan fontos erősen kapaszkodnunk abba, amit hallottunk, hogy el ne sodródjunk.” (Zsidók 2:1 – MSG fordítás)

Beszéljetek róla

  • Hogyan látod növekedésed a lelki érettségben, az elmúlt hónapban? Az elmúlt évben?
  • A lelki növekedésed milyen időszakában vagy éppen most?
  • Milyen módokon készíthetsz lelki növekedési naplót toll és papír használata nélkül?




komment
süti beállítások módosítása