Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Jézus nevetett-Kényelmetlen területeken keresztül vezet az út a csodához

2019. június 26. 10:54 - Andre Lowoa






Jézus nevetett

 

„Most pedig hozzád megyek, és ezeket elmondom a világban, hogy az én örömöm teljes legyen bennük. Én nekik adtam igédet, és a világ gyűlölte őket, mert nem a világból valók, mint ahogy én sem vagyok a világból való.” (János 17:13-14.)

Gondoltál már rá hogy Jézus nevetett-e? El tudod képzelni Őt örömteli emberként, tele humorral? Talán kegyelemmel és elfogadással ragyogtak a szemei?

Jézus azt mondja, hogy át akarja adni az ő örömét, mindazoknak, akik hisznek benne. (János 17:13.)

Ha folyton rosszallásunkat fejezzük ki és haragosak vagyunk akkor miért olyan meglepő, hogy a hitetlenek nehezen értik meg, hogy Jézus örömet tud hozni az életünkbe?

Egyszer beszélgettem azzal a színésszel, aki Jézust alakította a Máté Evangéliuma színdarabban. A legmeglepőbb számára az volt a színdarabban, hogy Jézus alakját örömmel kellett megtöltenie. Azt mondta, hogy a legtöbb darabban Jézust nagyon komolynak ábrázolják, miközben az evangélium Jézust örömmel telinek mutatja be.

A Máté Evangéliuma darab egyik jelenetében mikor Jézus meggyógyít egy embert, mindketten a földre esve, nevetve ölelik meg egymást. Boldog pillanat volt Jézus számára, ahogy meggyógyította azt az embert, és boldoggá tette azt az embert is ez az ajándék, amit kapott Jézustól.

Mel Gibson Passiója jól ismert arról, milyen véresen mutatja be Krisztus utolsó óráit, de van egy jelenet benne, ahol Jézus egy játékos beszélgetést folytat anyjával, Máriával. Mosolyog és nevet.

Az 1960-as évekbe visszatekintve, a Playboy magazin kiadott egy képet Jézusról, ahol nevet. Habár a magazin filozófiája szemben áll Istennel, ők úgy gondolták, hogy Jézus biztosan egy örömmel és lelkesedéssel teli ember volt, különben hogy tudta volna lenyűgözni a bosszankodó, ítélkező tanítókat? Ezzel persze tükröt is akartak mutatni a sok rosszalló, ítélkező kereszténynek.

Jézus azért jött, hogy élvezze az életet, és azt akarja, hogy mi is élvezzük (Máté 11:19.). Olyanná válni mint Jézus azt is jelenti, hogy megtanulunk nevetni és mosolyogni, az Ő örömével telve.




Kényelmetlen területeken keresztül vezet az út a csodához

"Ekkor így szólt Illéshez az Úr Igéje: Menj a Szidónhoz tartozó Sareptába és lakj ott! Én megparancsoltam ott egy özvegyasszonynak, hogy gondoskodjon rólad. Így tehát Illés elment Sareptába." (1Kir 17:8-10a, NCV fordítás)
15p-480-psalm-23-4.jpg
Amikor halálra vagy rémülve és sebezhető vagy, nem tudod merre tartassz, azt sem tudod, hogy meddig fog tartani az út, és nem tudod, hogy mi történik majd ha a végére érsz, mit teszel ilyenkor?
Emlékeznünk kell, hogy a csodához vezető út mindig nehéz terepen keresztül visz.
A Bibliában erre Illés történetében találunk példát, a 1 Királyok 17:8-10-ben: "Ekkor így szólt hozzá az Úr Igéje: Menj a Szidónhoz tartozó Sareptába és lakj ott! Én megparancsoltam ott egy özvegyasszonynak, hogy gondoskodjon rólad. Így tehát Illés elment Sareptába." (NCV fordítás)
Isten azt mondta Illésnek, hogy gyalogoljon több, mint 160 kilométert, egy száraz, veszélyes területen keresztül, ahol mindenki tudta kicsoda ő és tudták, hogy Aháb király vérdíjat tűzött ki a fejére. Amikor Illés végre Sareptába ért, egy nagyon szegény özveggyel találkozott. Ennek az asszonynak kellett Illésről gondoskodni, de hogyan tudna egy ilyen asszony Illésről gondoskodni, őt megvédeni, egy olyan városban, ami pogányokkal van tele, akik gondolkodás nélkül elbántak volna Illéssel?
A csodák nem történnek addig, míg minden nyugodt és minden a legnagyobb rendben van. A csodák akkor történnek meg, amikor minden nehéz és kusza. Illés nem azt válaszolta: "Istenem, 3 dolgot elnéztél ebben a tervben. Először is, rossz irányba küldtél. Másodszor, rossz városba. És harmadszor, a védelmem sincs ott biztosítva."
Illés csupán engedelmeskedett.
A csodához vezető út nem a komfortzónádon belül kanyarog.
Például:
  • Amikor Mózes az ígéret földje felé vezette ki a népet a rabszolgaságból, először is a Vörös-tengeren kellett átkelniük.
  • Mielőtt Dávid megölte Góliátot, a csatatérre kellett mennie.
  • Isten azt mondta Jósáfátnak, hogy a kórus menjen a sereg előtt és végül győztek. Mit gondolsz, mekkora hite kellett legyen?
A csodák sohasem a komfortzónádban történnek, ahol minden nagyszerű és kényelmes. Nincs szükséged csodákra, amikor minden rendben van az életben. Csodákra csak akkor van szükség, amikor kisodródtál, amikor halálosan félsz, amikor bizonytalan vagy, vagy épp, amikor minden sarkon veszély leselkedik rád.
Olyan a helyzetben vagy jelenleg, melyben dolgok kicsit kényelmetlenek - pénzügyileg, érzelmileg, kapcsolatok tekintetében vagy fizikailag? Ideges vagy, egy kissé eltévedtél, bizonytalan vagy? Gratulálok! Megvan az esélyed arra, hogy életedben csoda történjen!
Isten csak annyit kér tőled, amennyit Illéstől kért: engedelmességet. Mindezt azért, hogy láthasd, milyen csodát készített az út végére.
Beszéljetek róla:
  • Mit kér tőled Isten, amit nehéz megtenned?
  • Mit szeretnéd, hogy Isten tegyen az életedben? Mivel jelzed azt, hogy csodát vársz Tőle?
  • Kik azok az emberek, akik bátorítani tudnak téged a nehéz utakon, melyeket talán éppen most jársz?




komment
süti beállítások módosítása