Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Legyen időnk Isten akaratának megtételére-Nem értesz valamit? Bízzál az ÚRban!- Nem lehet lerövidíteni a szellemi érettséghez vezető utat-Stressz kezelés első lépése: Ne aggódj!

2019. június 24. 10:50 - Andre Lowoa

 

Legyen időnk Isten akaratának megtételére

„Mindannyiunknak élveznünk kellene mindazt, amiért megdolgoztunk,  mert Isten ajándéka ez . Préd. 3:13. (GNT-fordítás)

XXI. századi világunkban, amikor túlterheltek, túlfeszítettek vagyunk, és teljesen betáblázott életvitelt élünk, a következő lehet az egyik legjelentősebb és legfelszabadítóbb mondat, amit valaha is olvashatsz: éppen elég időd van arra, hogy Isten akaratát cselekedd. Miszerint, ha nem érzed, hogy naponta van erre elég időd, akkor két dolog fordulhat elő: 1.) Olyan dolgokat teszel, amikre Isten nem kért meg. 2.) Olyanokat cselekszel, amikkel Isten megbízott, csak éppen nem a megfelelő módon teszed azt. Isten a tennivalókról nem fog egy listát adni neked anélkül, hogy az ehhez szükséges időt ne biztosítaná hozzá. Vagy túl sok mindent akarsz egyszerre megcsinálni, vagy elpocsékolod az időt. Nincs más magyarázat. Mindenképp meg kell tanulnod élvezni a pillanatot. A Biblia azt mondja: Mindannyiunknak élveznünk kellene mindazt, amiért megdolgoztunk, mert Isten ajándéka ez.” Préd. 3:13. (GNT-fordítás) Túl sokan esnek közülünk áldozatául  egy szörnyű csapdának. Én ezt úgy  hívom, hogy "amikor és akkor" gondolkodás. Hisszük, hogy "amikor" elérünk egy adott célt, „akkor” majd boldogok leszünk. Talán ez a cél az érettségi, a házasság, vagy egy kívánt anyagi helyzet. Ám nem leszel boldog akkor sem. Talán három percig fogsz örülni az eredménynek, majd kérdőre vonod magad: „Mi a következő lépés?” És kezdődik minden elölről. Elfáradtál, kiégtél és hajszolt vagy? Isten többet tartogat a számodra. Ha túl nagy terhet hordozol, ez nem Jézustól van. Ő a  Máté 11. részében ezt mondja  "Jöjjetek hozzám, mindnyájan, akik megfáradtatok, és nehéz terheket cipeltek, és én nyugalmat adok nektek… és az én terhem  könnyű" Máté 11:28, 30 (NCV-fordítás).

Életed minden egyes pillanata Isten ajándéka. Ő nem akarja, hogy egyet is kihagyj ezek közül.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A múltnak melyik pillanatát sajnáltad leginkább, mert a sok tennivalód megakadályozta, hogy élvezted azt?
  • Milyen céljaidat sikerült megvalósítanod, melyektől azt vártad, hogy elégedettséggel töltenek el, de ez még sem így történt?
  • Hogyan változtatnád meg a prioritásaidat és a tervezett programjaidat, hogy elég időd legyen annak megtételére, amit Isten vár tőled?




Nem értesz valamit? Bízzál az ÚRban!



Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj!Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.(Péld.3.5-6 MBT)

Talán zsákutcába jutottál – anyagilag, érzelmileg, vagy kapcsolatilag - de ha bízol az Úrban és haladsz kitartóan a hit útján, még ha nem is látszik a kiút, Ő szabadulást készít neked.
Egyre érthetetlenebbé válnak a dolgok, ahogy egyre előrébb haladsz ezen az ösvényen, amit Ő állít eléd, de nem kell mindent értened ahhoz, hogy rálépj az útra. A Példabeszédek 4:18 mondja:

Az igazak ösvénye pedig olyan, mint a hajnal világossága, mely minél tovább halad, annál világosabb lesz, a teljes délig.(Károli)

Egy napon ott fogsz állni az örökkévalóság teljes ragyogásában és látni fogod a teljes képet. Látni fogod Isten célját is annak az ösvénynek a végén, amit Ő választott neked.
Addig is, tedd amit a Példabeszédek 3 mond: Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.
Maradj türelmes! Isten jól tudja, mit miért tesz. És azt is tudja, hogy neked mi a legjobb. Ő látja a végeredményt is, amit te nem vagy képes látni. Mindazok a problémáid, szívfájdalmaid, nehézségeid és végtelennek tűnő várakozásaid - amelyek egy nagy MIÉRT? sóhajtásban törnek elő belőled- egy napon ott fognak tisztán és érthetően ragyogni Isten szeretetének fényében.
De a mai napon is, tanulunk bízni az Úrban!




Nem lehet lerövidíteni a szellemi érettséghez vezető utat

„… és meggyőződésem, hogy Isten, aki elkezdte a jó munkát bennetek, folytatja addig, amíg be nem fejezi azt azon a napon, amikor Jézus Krisztus visszatér.” (Filippi 1:6, NLT fordítás)

 

fruit_tree_with_cherry_berries_pictures_napi_remenyhez.JPG

Évekbe telik, hogy felnőtté váljunk, és egy gyümölcs is szép lassan érik meg és lesz szüretelhető. A Szentlélek gyümölcse is ilyen. A krisztusi jellem kialakulását bennünk nem lehet siettetni. A szellemi-lelki fejlődés – akárcsak a testi – időt vesz igénybe.

Billy Graham munkatársa, Lane Adams a szellemi-lelki fejlődés folyamatát egyszer ahhoz a stratégiához hasonlította, amelyet a szövetségesek alkalmaztak a II. világháború idején a Csendes-óceáni szigetek felszabadításakor. Először is „fel kellett puhítani” egy szigetet, ami azt jelentette, hogy lőtték és bombázták a part közelében állomásozó hajókról az ellenség erődítményeit, és így gyengítették meg az ellenállásukat.

Azután a tengerészgyalogság egy kis csoportja betört a szigetre, és egy „tengerparti főhadiszállást” létesített. Így a szigetnek egy kis területét ellenőrzésük alatt tudták tartani. Amikor pedig a főhadiszállást már biztonságban tudták, egyre több területet szabadítottak fel.

Végül az egész szigetet az ellenőrzésük alá vonták jónéhány kemény csata árán.

Adams a következő párhuzamot találta: Mielőtt Krisztus belép az életünkbe a megtéréskor, „fel kell puhítania minket” azáltal, hogy megenged az életünkben olyan problémákat, amelyeket nem tudunk kezelni. Míg egyesek azonnal megnyitják életüket Krisztus előtt, amikor Ő "bekopog az ajtajukon", legtöbbünk ellenáll és védekező magatartást vesz föl. A megtérésünket megelőző időszakban tehát Jézus valami ilyesmit mondhat: „Itt állok az ajtód előtt, és bombázlak!”

Abban a pillanatban, hogy megnyitod magad Krisztus előtt, Isten egy „főhadiszállást” kap az életedben. Azt hiszed, hogy az életed összes területét átadtad neki, de az igazság az, hogy sok területről még csak nem is tudsz. Az életednek csak azokat a területeit tudod átadni Istennek, amelyekről tudsz - és ezzel nincs semmi gond.

Ha Krisztusnak már van "főhadiszállása", ő megkezdi offenzíváját, és egyre több területet vesz uralma alá, amíg az életed minden területe teljesen az övé nem lesz. Küzdelmek és harcok várnak rád, ám a végkifejlet soha nem lesz kétséges. Isten megígérte, hogy "aki elkezdte bennetek a jó munkát, folytatja addig, amíg be nem fejezi azt azon a napon, amikor Jézus Krisztus visszatér" (Filippi 1:6 ).

 Beszéljetek róla:

  •  Ha a megtérésedet megelőző tapasztalataidra gondolsz, mit engedett megtörténni az életedben az Úr, hogy "felpuhítson"? Hogyan reagáltál?
  • Az életednek milyen területeit nem engedted még át az Úrnak?
  • Milyen gyümölcsöket szeretnél, hogy megérleljen Isten az életedben?




Stressz kezelés első lépése: Ne aggódj!

"Semmi felől ne aggódjatok!" (Fil 4:6 NLT fordítás)
Az élet elsődleges stresszforrása nem a munka, hanem az aggodalom. Nem a munka miatt hanem az aggodalom miatt maradsz fent éjszakánként. 
Isten tisztán megmutatja a Bibliában, hogy mit gondol az aggodalomról. Filippi 4:6 azt mondja, hogy "Semmi felől ne aggódjatok!" (Fil 4:6 NLT fordítás)
Miért kell felhagyj az aggódással?
Az aggodalom több ok miatt is ésszerűtlen. Először is mert az aggodalom csak növeli a problémát. Észrevetted már, hogy ha valaki valami rosszat mond rólad, akkor ha minél többet gondolsz rá, akkor az annál nagyobb lesz? Másodszor pedig az aggodalom nem működik. Értelmetlen olyan dolog miatt aggódni amit nem tudsz megváltoztatni. Olyan dolog miatt aggódni amit meg meg tudsz változtatni, az meg kész hülyeség. Akkor menj és változtasd meg!
Az aggodalom természetellenes. Nincsenek olyan emberek akiknek veleszületett tulajdonságuk lenne az aggódás. Lehet, hogy úgy érzed, hogy te ilyen vagy, de hidd el, hogy nem. Az aggodalmat megtanuljuk. Mivel az aggódás természetellenes, ezért egészségtelen is. A testet nem úgy alkotta meg Isten, hogy aggódjon. Amikor azt mondják az emberek, hogy "Betegre aggódtam magam" akkor igazat mondanak. Az orvosok szerint nagyon sok beteg már első nap elhagyhatná a kórházat ha meg tudnának szabadulni a bűntidattól, a nehezteléstől és az aggódalomtól. Példabeszédek 14:30 szerint "A békességgel teli szív egészséges testet eredményez" (NLT fordítás).
Az aggodalom nem segít. Az aggódás nem tudja megváltoztatni a múltat és nem tudja irányítani a jövőt. Csak felbolydítja a napodat. Az egyetlen dolog amit az aggodalom megváltoztat, az te vagy. Szánalmassá tesz. Sosem oldott még meg problémát, éppen ezért haszontalan. 
Az aggodalom szükségtelen. Isten alkotott téged, Ő mentett meg, és Ő helyezte beléd a Lelkét is. Nem gondolod, hogy a szükségleteidről is gondoskodik majd? Nem kell aggódni!
A stressz kezelésének az első lépése tehát az, hogy visszautasítod azt, hogy bármi miatt is aggódnál. Miért? Azért mert ésszerűtlen, természetellenes, haszontalan és szükségtelen. 
1Péter 5:7 szerint “Rá helyzezeheted az aggodalmad minden súlyát mert személyesen törődik veled" (AMP fordítás.
Isten személyesen törődik veled és szükségleteiddel. Gondolj azokra a dolgokra amelyek miatt stresszelsz, aggódsz és izgulsz. Most pedig engedd el őket. Add át Istennek!
Beszéljétek meg: 
  • Mit mond el az aggodalmad arról, hogy mennyire bízol Istenben? 
  • Mi miatt aggódsz? Mit tehetsz azért, hogy változtass ezen? 
  • Hogy tudod szó szerint Istennek átadni azokat a dolgokat amik miatt idegeskedsz?
komment
süti beállítások módosítása