Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Amerikában felvirágoznak a templomok, amiket a hagyományhű FSSP vesz át

2019. június 18. 09:42 - Andre Lowoa

Michael J. Matt 2019. június 18-ai cikke:

Ha valaki még nem vette volna észre, a Szent Péter Papi Testvérület (FSSP) szolgálati helyei robbanásszerű növekedést mutatnak szerte az országban [ti. az USA-ban - KV szerk.]. A történet mindig ugyanaz: egy templomot bezárásra ítélnek, majd hirtelen virágozni kezd, miután a hagyományhű testvérület veszi azt át.

Pontosan ugyanez történt a Mindenszentek Templomával is itt, Minneapolisban. A plébánia néhány évvel ezelőtt szinte teljesen halott volt. Majd jött az FSSP, a hely pedig most televan fiatal családokkal, két pappal, apácákkal, és idemenekülő hívek százaival, akik kétségbeesetten keresik azt, amit az Anyaszentegyház közel kétezer éven át kínált a gyermekeinek.

Ez villámgyorsan egy hagyományhű katolikus reneszánsszá kezd válni, országszerte. Isten jóságos, és ennek még távolról sincs vége.

A Szent Mária plébánia, az FSSP Rhode Island-i Providence-ben található temploma nemrég a helyi WPRI csatorna híreibe is bekerült. A templom látogatottsága az FSSP tavaly nyári érkezése előtt szinte sehol sem volt már, és komoly veszély fenyegette, hogy bezárják.

Az egyik meginterjúvolt hívő, aki tíz éve jár már a Szent Mária templomba elmondta: a templom egy virágzó helyből egy a túlélésért küzdő hely lett, most pedig az FSSP működtetésében újra élővé vált. Mint mondja, eleinte szkeptikus volt a hagyományos latin szentmisével kapcsolatban, mostanra azonban már a magáénak érzi ezt a liturgiát, amely szerte a környékről vonza a híveket, ismét megtöltve a templom padjait. "Ezt a helyet többé már nem zárják be." - teszi hozzá a férfi, boldog mosollyal az arcán.


(Forrás: Dominus Est blog; A képen Raymond Burke bíboros mutat be szentmisét az FSSP meghívására.)


https://katolikusvalasz.blog.hu/2019/06/20/amerikaban_felviragoznak_a_templomok_amiket_a_hagyomanyhu_fssp_vesz_at

Kapcsolódó cikkeink:
A fiatalok a régi rítust akarják
A rendkívüli miseforma hatása az egyházi hivatásokra
A hithűség meghatározó tényező a papi hivatások támasztásában
Megnövelni a papi hivatások számát nem rakétatudomány
Sikerrecept paphiányra: Lincoln, Nebraska

komment
süti beállítások módosítása