Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Van erőd nemet mondani-Végezd jól a munkádat és ne hasonlítgass!

2019. május 25. 10:16 - Andre Lowoa



Van erőd nemet mondani

„Tehát, drága testvéreim, többé nem vagyunk arra kötelezve, hogy azt tegyük, amiért a régi bűnös természetünk könyörög, hogy tegyük meg." (Róma 8:12 TLB fordítás)

Nem tudom, te hogy vagy vele, de én beismerem, hogy sok olyan dolog volt, amire nem tudtam nemet mondani azelőtt, hogy a Szentszellem belépett volna az életembe. Nemet akartam mondani, de nem tettem.

Nem is igazán számít, hogy hívjuk őket, mindannyiunknak vannak kényszerei, vágyai, szokásai, ösztönei, kívánságai vagy vonzódásai, amik azt éreztetik velünk,hogy nincs más választásunk, csak azt tenni. Te pedig képtelen vagy uralkodni magadon, egyszerűen képtelen vagy nemet mondani.

De ha befogadod Jézust Krisztust az életedbe, akkor képes leszel nemet mondani. A Róma 8:9 ezt mondja: „Nem vagytok a bűnös természetetek irányítása alatt. Az életetek a Lélek irányítja, ha Isten Lelke lakik bennetek. (És emlékezzetek, hogy azok, akikben nem lakik Krisztus lelke, azok nem tartoznak hozzá.)"  (NLT fordítás).

Igen, utána is megmaradnak a kívánságaid. De a Szentszellem meg fogja adni az erőt, hogy nemet mondj rájuk. Nem kell kielégítened őket. És pontosan ez az a változás, amit Isten Lelke végez el benned. Így szabadít meg Isten azokból a kényszerekből.

A legrosszabb szolgaság, mikor a saját természetes kívánságaid rabja vagy. Sokan úgy gondolják 'Nos, ha természetes, akkor miért kéne korlátoznom?'. Rengeteg minden tűnik természetesnek. Önközpontúnak lenni természetes, de nemigazán lesz jótékony hatással a gyerekeidre és a házastársadra.

A természetes nem mindig jelent jót. Természetes lehet, hogy bennem van a késztetés, hogy elcsaljam tőled az összes pénzed, de ez nem azt jelenti, hogy meg is kell tennem. 

Amióta befogadtam Krisztust az életembe, azóta a Szentszellem segít és erőt ad nemet mondani a természetes kívánságokra, és igent a lelkileg érett döntésekre.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mik azok a 'természetes' kívánságok a saját életedben, amelyek eltávolítanak Jézustól?
  • Milyen stratégiád van ezekre a kívánságokra, hogy kezelni tudd őket? Mennyire működik?
  • Hogyan segít a Szentszellem nemet mondani a 'természetes' kívánságokra, és igent a 'lelkileg' érett döntésekre?






Végezd jól a munkádat és ne hasonlítgass!

"Végezd jól a saját munkádat, és aztán lesz valamid, amire büszke lehetsz. De ne hasonlítsd magad másokhoz." Galata 6:4
A sátán két módon próbálja ellopni a szolgálat örömét: azzal kísért téged, hogy mások szolgálatához hasonlítsd a magadét, vagy azáltal, hogy a szolgálatod alkalmazkodjon másokéhoz. Mindkettő halálos csapda és eltérít attól, hogy Istennek tetsző módon szolgálj. A Biblia figyelmeztet bennünket arra, hogy sose hasonlítsuk magunkat másokhoz: "Végezd jól a saját munkádat, és aztán lesz valamid, amire büszke lehetsz. De ne hasonlítsd magad másokhoz." (Galata 6:4)
Két oka van annak, hogy miért ne hasonlítsd az ALKAT-odat, a szolgálatodat és a szolgálati eredményeidet bárki máshoz:
  • Először is, mert mindig fogsz találni valakit, aki úgy tűnik, hogy sokkal jobban végzi a szolgálatot nálad, és ez elcsüggeszthet.
  • Másodszor pedig mindig találhatsz olyan személyt, akihez képest hatékonyabb munkát végzel, és ez büszkeséggel tölthet el.
Mindkét hozzáállás elvonhat téged a szolgálattól és elrabolhatja az örömödet.
Pál ostobaságnak tartja, ha másokhoz hasonlítjuk magunkat. Ezt mondja: "Mert nem merjük magunkat azokhoz számítani vagy hasonlítani, akik magukat ajánlják, mert azok nem járnak el okosan, hiszen önmagukat magukhoz mérik, és magukhoz hasonlítják. " (2 Korinthus 10:12, Új Rev. Károli) Az üzenet ez: ebben az egész összehasonlításban, minősítésben és versengésben eléggé eltévesztik a lényeget.
Meglátod, hogy azok az emberek, akik nem értik az ALKAT-odat a szolgálatra nézve, kritizálni fognak és megpróbálnak rávenni arra, hogy összehasonlítsd a szolgálatodat azzal, amit szerintük tenni kellene. Kerüld el őket!
Pálnak gyakran kellett olyan kritikákkal foglalkoznia, amelyek szolgálatának félreértéséből vagy rágalmazásából eredtek. A válasza mindig ugyanaz volt: kerüld az összehasonlítgatást, utasítsd el a túlzásokat, és csak Isten dicséretét keresd. Az egyik oka annak, hogy Isten olyan nagyszerűen használta Pált, az az volt, hogy visszautasította, hogy eltérítse őt a kritika, szolgálatának másokéhoz való hasonlítása vagy hogy hiábavaló vitákba keveredjen.
John Bunyan A zarándok útja című könyvében ezt mondja: "Ha gyümölcstelen az életem, nem számít, hogy kitől kapok dicséretet, de amikor gyümölcsöző az életem, akkor nem fontos, hogy ki kritizál."
Beszéljetek róla:
  • Hogy látod, az emberek a gyülekezetben összehasonlítják az ajándékaikat egymással vagy versenyeznek is? Mi ennek a hatása?
  • Mit gondolsz, Isten hogyan akarja, hogy a gyülekezeti tagok feloldják a különbségeket a szolgálatot illetően?
  • Úgy érzed, hogy a szolgálatod lassan terem gyümölcsöt vagy ez sok időbe kerül? Kérj Istentől kitartást és bölcsességet, hogy azt tedd, amit Ő szeretne!

 






komment
süti beállítások módosítása