Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ne félj!-Ne pazarold a formád

2019. április 28. 10:33 - Andre Lowoa



Ne félj!


„Még ha a legsötétebb völgyön megyek is át, akkor sem félek, mert szorosan mellettem vagy. Pásztorbotod és pálcád megvéd és megvigasztal.” (Zsoltárok 23:4, NLT fordítás, második kiadás)

i_am_with_u-even_in_darkest_hour.jpg

Mik azok a dolgok, amik miatt aggódsz? A választások? Az egészséged? A számláid? A gyerekeid? Aggódsz a jövőd miatt? Az az igazság, hogy a mai világban rengeteg okunk van az aggódásra. Isten viszont azt ígérte, hogy életed legsötétebb völgyében is ott sétál melletted.

Érdemes megjegyezni, hogy a Bibliában 365 olyan igerész van, amely azt mondja: „Ne félj!”. Isten az év minden napjára biztosított számunkra egy ilyen üzenetet. Úgy gondolom, Isten ezzel hívja fel a figyelmünket, hogy értsük már meg az üzenetét és ne féljünk. Érdekes, hogy szinte minden alkalommal, amikor Isten valakihez szól a Bibliában, az első dolog, amit mondd, az az, hogy: „Ne félj!”.

Miért? Mert a sérüléseink és a gyengeségeink miatt gyakran úgy gondoljuk, hogy Isten le akar ránk csapni. Úgy gondoljuk, hogy csak arra vár, hogy elítéljen és megbüntessen bennünket. De ez egyszerűen nem igaz. Jézus rá a bizonyíték.

Amikor megértjük Isten kegyelmét és jóindulatát, akkor többé már nincs miért félnünk a jövőtől. Isten nem akar bosszút állni rajtad. Jézus magára vette minden rossznak a büntetését, amit valaha tettél vagy tenni fogsz. Kifizette az árát a kereszten. Ezért ha valami rossz történik, nem kell arra gondolnod, hogy: „Isten most bosszút áll rajtam”. Ehelyett emlékezz arra inkább, hogy „Még ha a legsötétebb völgyön megyek is át, akkor sem félek, mert szorosan mellettem vagy. Pásztorbotod és pálcád megvéd és megvigasztal.” (Zsoltárok 23:4, NLT fordítás, második kiadás)

Beszéljetek róla:

  • Isten mely ígéreteire támaszkodhatsz, amikor kísértést érzel arra, hogy aggódj valami miatt az életedben?
  • Isten milyen módokon véd meg?
  • Hogyan tarthat vissza a jövőtől való aggódástól az, ha megérted Jézus áldozatát a kereszten?





Ne pazarold a formád

,,Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.” ( Efézus 2:10 )

Ha szeretnéd tudni mi Isten akarata az életedre nézve, akkor meg kell nézned hogy miben is vagy jó. Miért adta Isten azokat a bizonyos ajándékokat, képességeket, tehetséget ha nem várná el hogy használd azokat?

Isten adott Fentről jövő ajándékot, Odaadást, Rátermettséget, Megtapasztalást és Alaptermészetet,( ez a te FORMÁd) amelyek egyedivé tesznek és amikor azon forog az agyad, hogy hogyan formált téged Isten, akkor ez iránymutatást ad, hogy mit is kellen kezdened az életeddel. Kérdezd meg magadtól: ’’Miben vagyok jó? Mit szeretek csinálni? Mi a szenvedélyem? Mi indít be és mi kapcsol ki? Mi az, amit az emberek megerősítenek bennem? Hogyan tudja Isten felhasználni ezeket a képességeket az ő Királyságáért?

Efézus 2:10 mondja: Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtet, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk” A görögök a kézzel végzett munkára a „poema” szót használták, amiből többek között az angol "poem” (költemény) szó származik. Te vagy Isten költeménye. Egy műalkotás. Egyedi műalkotás. Nincs még egy olyan mint te!

Az élet azonban több mint az egyediség. Isten azt akarja, hogy egyedi és hatékony legyél. Ő formál olyanra, hogy jó munkát tudj végezni. Még mielőtt megszülettél, Isten egy szerepet szánt neked. Azt mondta: "Megalkotom ezt az embert és adok neki bizonyos ajándékokat, képességeket és tehetséget és megengedem, hogy átéljen különféle tapasztalatokat – néhány jót, néhány fájdalmasat és néhány olyat, amiből tanulhat. Mindezeket a dolgokat összehozom, mert el akarok végezi ezen a földön valamit, amiben ez az ember fog segíteni.”

Egy napon Isten előtt fogunk állni és majd ezt kérdezi: "Mihez kezdtél mindazzal, amit adtam neked?” Ha nem használod a tapasztalataidat és a formád Isten tervére, akkor célt tévesztettél.

Isten megmentett minket, hogy szolgálhassunk. Ezt hívjuk elhivatásnak – amikor használod a tehetséged és az ajándékaidat hogy segíts más embereken. A szolgálat beteljesedése azt jelenti hogy az vagy akinek Isten teremtett.

A Biblia azt mondja: "Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak…” (1Péter 4:10a)

Beszéljetek róla:

  • Ha még sosem tetted, szánj rá időt ma, hogy a formádról gondolkodsz. A Fentről jövő ajándékaidról, Odaadásodról, Rátermettségedről, Megtapasztalásaidól és Alaptermészetedről, amelyeket Isten azért adott hogy egyedivé alkosson.
  • Hogyan használod a formád jelenlegi szolgálatodban?
  • Milyen álmot adott neked Isten? Szerinted hogyan tudja használni Isten a képességeidet és tapasztalataidat hogy segítsen elérni ezt az álmot?

 

komment
süti beállítások módosítása