Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A hűséges emberek nagylelkűek-Az alvás Isten ajándéka

2019. április 28. 10:31 - Andre Lowoa

A hűséges emberek nagylelkűek


"Ezért ha nem vagytok megbízhatóak azon a téren, ahogy a világi vagyonnal bántok, ki fog rátok bízni igazi javakat? Ha nem vagytok megbízhatóak mások tulajdonával, ki ad nektek saját tulajdont? Senki sem szolgálhat két úrnak. Vagy gyűlöli az egyiket és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti. Nem szolgálhattok egyszerre Istennek és a pénznek” (Lukács 16:11-13, egyszerű fordítás)


A hűséges emberek nagylelkűek még akkor is, amikor semmijük sincs, amit adhatnának. Mindenki nagylelkű tud lenni, ha van fölöslege. Lehetek nagylelkű az időmmel, ha van sok időm. Lehetek nagylelkű a pénzemmel is, ha van sok fölösleges pénzem. Nagylelkű lehetek az energiámmal is, ha sok plusz energiám van. De a mikor nincs elég időm, nincs elég energiám, nincs elég pénzem és nincs elég tehetségem, akkor történik az, hogy Isten azt mondja: "Ez egy próba. Figyellek, és megnézem, hűséges vagy-e. Hűséges leszel-e, és bízol-e majd bennem?"

Most elmondok öt elvet, és ezeken a területeken Isten meg fog próbálni téged, és azután meg fog áldani:

1. Isten a nagylelkű embereknek ad.

Miért akarja Isten, hogy nagylelkű legyek? Mert azt szeretné, hogy olyan legyek, mint Ő.

2. Az Isten látásának való engedelmesség, elhozza az Ő gondoskodását.

Ha azt teszed, amit Isten mond, Ő megnyitja neked a kellő időben azokat a forrásokat, amelyekre szükséged van. Ha látást ad neked valamiről, gondoskodni fog arról is, ami ahhoz vagy annak elvégzéséhez szükséges.

3. Amikor megteszem mindazt, amiről Isten azt mondja, hogy megtegyem, Ő megteszi azt, amit én nem tudok megtenni.

Isten gyakran kér arra, hogy tedd meg a lehetetlent, hogy erősítse a hitedet. Ha odaadod azt a keveset, amid van, Isten megsokszorozza azt, és vissza is ad neked abból.

4. Ha szükséget szenvedek, elvetek egy magot.

Bármire is van szükséged az életben, vesd el, mint egy magot, és vissza fog térni hozzád.

5. Az aratás mindig később van, mint a vetés.

Van egy időszak a vetés és aratás között. Mi történik ez alatt az idő alatt? Ez a hited próbája.

Hűséges leszel és adsz, amikor neked is csak kevés van? Továbbra is azt teszed, ami helyes? Megteszed, amire Isten kér, nem nézve az árát, hogy aztán meglásd, hogy Isten mit tesz?

Beszéljünk róla:

* Hogyan és milyen területen vagy nagylelkű az időddel, a pénzeddel és a tehetségeddel?
* Hogyan szoktál adni abból, amiből neked is csak kevés van?





Az alvás Isten ajándéka


"Isten nyugalmat ad az Őt szeretőknek." (Zsoltárok 127:2b, szabad fordítás)

A Biblia azt mondja: "Isten nyugalmat ad az Őt szeretőknek." (Zsoltárok 127:2, szabad fordítás)

Amikor alszol, mennyei Atyád szeretetben vigyáz rád. Az alvás Isten ajándéka; azzal, hogy elfogadod ezt az ajándékot, bizalomról teszel tanubizonyságot. Ő megújjítja tested és energiád miközben alszol.

Az túlzott evészet egyik rejtett oka a pihenés hiánya. Amikor kimerültek vagyunk, gyakran próbáljuk feltölteni magunkat koffeinnel vagy cukorral vagy szénhidrátokkal, amik végső soron még fáradtabbá tesznek.

Az Istenben való bizalom elég ahhoz, hogy alvás közben is épüljön a hited. Miért igényel az alvás bizalmat? Mert hajlamosak vagyunk túlterhelni az időbeosztásunkat és azt gondoljuk, nincs időnk arra, hogy rendesen kialudjuk magunkat.

Jézus is pihent és soha nem volt emiatt bűntudata. Még Isten is kivett egy szabadnapot a Teremtés után. Kik vagyunk mi, hogy azt gondoljuk, túl elfoglaltak vagyunk egy rendes pihenéshez?

Beszéljetek róla

* Hogy segíthet az éjszakai alvás ajándéka abban, hogy elérd a Dániel Terves céljaidat?

* Máté 11:28-29 ezt mondja: "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek fel magatokra az én igámat és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok és nyugalmat találtok a lelketeknek." Milyen vágy mozdul meg benned, amikor olvasod Jézus meghívását egy kis pihenésre?

* Mit kellene megváltoztatnod az időbeosztásodban és prioritásaidban, hogy több időt tudj fordítani pihenésre?

komment
süti beállítások módosítása