Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A problémák arra késztetnek, hogy Istenre támaszkodj-Az álomtól a szabadulásig

2019. április 25. 10:24 - Andre Lowoa

 

A problémák arra késztetnek, hogy Istenre támaszkodj



"Örüljenek, és örvendezzenek benned mindazok, akik téged keresnek. Akik szabadításodra vágyódnak, hadd mondhassák mindig, hogy nagy az ÚR!" Zsolt.40:17
"Én mindent elrontok. Semmi sem vagyok és semmim sincs: alkoss valamit belőlem! Te meg tudod tenni; neked megvan minden, ami kell hozzá Istenem!" (Msg-fordító)

Jézus figyelmeztetett minket, hogy lesznek problémáink a világban. Senki sem immunis a fájdalomra, senki nincs elszigetelve a szenvedésektől és senki nem száguldhat végig az életen gondtalanul. Az élet problémák sorozata. Mindig, mikor megoldasz egyet, egy másik vár, hogy elfoglalja az előző helyét.

Péter biztosít minket afelől, hogy problémáink létezése természetes, amikor így ír: "Szeretteim! A szenvedés tüze miatt, amely megpróbáltatásul támadt közöttetek, ne háborogjatok úgy, mintha valami meglepő dolog érne titeket" (1 Pt. 4:12) Isten arra használja a problémákat, hogy közelebb vonjon magához. A Biblia azt írja: "Közel van az ÚR a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti." (Zsolt. 34:19)

A legmélyebb és legbensőségesebb élményeid az Isten dicsőítésében valószínűleg a legsötétebb napjaidon lesznek - mikor a szíved megtört, mikor elhagyatva érzed magad, mikor kifogytál a lehetőségekből, mikor nagyon nagy a fájdalom, és csak Istenhez fordulhatsz. Szenvedések közepette tanulunk meg a leghitelesebben imádkozni, szívből jövő, teljesen őszinte imádságokkal Istenhez. Mikor fájdalmakat élünk át, nincs energiánk felszínes imádságokat kreálni.

Joni Eareckson Tada jegyezte fel, "Mikor az élet rózsás, akkor talán tovább siklunk, tudva Jézusról, őt utánozva, idézve és beszélve róla. De csak a szenvedésben ismerjük meg őt igazán." Olyan dolgokat tanulunk Istenről a szenvedések közt, amiket máshogy nem tudnánk.

Isten megóvhatta volna Józsefet a börtöntől, Dánielt az oroszlánok vermétől, Jeremiást attól, hogy belökjék egy nyálkás gödörbe, Pált attól, hogy háromszor hajótörést szenvedjen és a három zsidó fiatalt a lángoló kemencétől, de nem tette. Engedte, hogy ezek a problémák megtörténjenek és az eredménye az lett, hogy ők mind közelebb kerültek Istenhez.

A problémák kényszerítenek minket, hogy Istenre nézzünk, hogy rá támaszkodjunk és benne bízzunk önmagunk helyett. Pál bizonyságot tett erről az előnyről: "mi magunk is elszántuk magunkat a halálra azért, hogy ne önmagunkban bizakodjunk, hanem az Istenben, aki feltámasztja a halottakat" (2 Kor. 1:9) Soha nem fogod megérteni, hogy csak Istenre van szükséged, amíg nem Isten minden, amid van.






Az álomtól a szabadulásig

"Isten ... sokkal többet képes megtenni, mint amit mi valaha is kérni vagy álmodni mernénk - az imáinknál, a vágyainknál, a gondolatainknál és a reményeinknél sokkal többet." (Efézus 3:20, TLB fordítás)

Ha szeretnéd, hogy nőjön a hited és elvehesd Isten ígéretét, ami a Márk 9:23-ban olvasható - "Minden lehetséges annak, aki hisz" -, akkor először meg kell értened, hogy Isten a hit hat szakaszán visz keresztül.

1. szakasz: Álom
Milyen álmot adott neked Isten? Ha nincs álmod, amiért dolgozhatnál, akkor csak létezel. Imádkozz ezért: "Istenem, mutasd meg nekem, mi a terved az életemmel!" Céllal vagy itt a Földön. Amikor felfedezed ezt a célt, akkor felfedezed majd azt az álmot is, amit Isten ad neked, amiért élhetsz.

"Isten ... sokkal többet képes megtenni, mint amit mi valaha is kérni vagy álmodni mernénk - az imáinknál, a vágyainknál, a gondolatainknál és a reményeinknél sokkal többet." (Efézus 3:20, TLB ford.)

2. szakasz: Döntés
Talán van már egy Istentől való álmod az életedben, de még nem hoztad meg a döntést, hogy ezért élj. Isten a második szakaszban azt mondja neked: "Rajta, tegyél érte, hogy ez megvalósuljon!" Talán döntést kellene hoznod, hogy az életedet átadod Krisztusnak, vagy hogy bemerítkezel, vagy csatlakozol egy gyülekezethez,  vagy beállsz egy szolgálatba.

"Ha olyanok vagytok, akik képtelenek feladni saját gondolataikat és döntést hozni cselekedeteitekről, ne gondoljátok, hogy bármit is kaptok az Úrtól. " (Jakab 1:7-8, GNT ford.)

3. szakasz: Várakozás
Amikor a dolgok nem akkor történnek, amikor mi szeretnénk, akkor próbáljuk Istent kielőzni, és kerülő utakon próbáljuk a dolgokat előbbre mozdítani. De ne tegyél kerülő utakat! Mert lehet, hogy így rossz döntést fogsz hozni. Isten várószobájában vagy, és várd, hogy Isten kezdjen el cselekedni.

Isten azt mondja a Habakkuk 2:3-ban: "De ezek a dolgok, amiket tervezek, nem fognak rögtön megtörténni. Lassan, állhatatosan és biztosan majd eljön az idő, amikor a látás beteljesedik." (TLB)

4. szakasz: Nehézségek
Milyen nehézségekkel kell szembenézned, ahogy várod, hogy beteljesedjen az álmod? Sok próbán fogsz átmenni az életben, de Isten tudja, hogy min mész keresztül. Ő figyel, és sosem felejtkezik meg rólad.

"Még ha most átmenetileg zaklatottak is vagytok a különböző próbák és kísértések miatt, ezek nem véletlenek - azért történnek, hogy bebizonyítsátok a hiteteket, ami messze értékesebb, mint az arany." (1Péter 1:6-7)

5. szakasz: Zsákutca
Néhányan a saját zsákutcátokban vagytok, és készen álltok arra, hogy feladjátok. Azonban jó helyen vagy, ott, ahol Isten akarja, hogy legyél! Felkészít a szabadulásra. Isten ilyenkor azt mondja: "Tarts ki, és ne add fel!"

"Mert nem akarjuk, testvéreim, hogy ne tudjatok arról a nyomorúságról, amely Ázsiában ért minket: rendkívüli mértékben, sőt erőnkön felül megterheltettünk, annyira, hogy az életünk felől is kétségben voltunk. Sőt mi magunk is elszántuk magunkat a halálra azért, hogy ne önmagunkban bizakodjunk, hanem az Istenben, aki feltámasztja a halottakat." (2 Korinthus 1:8-9)

6. szakasz: Szabadulás
Várod és bízol abban, hogy Isten megszabadít? Ő meg fog szabadítani, de nem egyik napról a másikra. Mind a hat "hit-szakaszon" végig kell menned, mielőtt Isten megszabadit.

"Tudom, hogy élni fogok, hogy meglássam az ÚR jóságát ebben a mostani életben." (Zsoltárok 27:13, GNT ford.)

Beszéljetek róla

  • Honnét tudod, hogy egy álom tőled van vagy Istentől?
  • Szerinted Isten miért tesz próbára a Nehézségek szakaszban?
  • Mit tudtál meg magadról és Istenről akkor, amikor az álmoddal kapcsolatban a Várakozás szakaszban voltál?




komment
süti beállítások módosítása