Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Légy egészséges: figyelj a mára!- Mi is a megbocsátás

2019. április 23. 10:56 - Andre Lowoa

 

Légy egészséges: figyelj a mára!



“Add meg nekünk ma a napi kenyerünket!” (Máté 6:11 NIV fordítás)



Máté 6:11 versében azt mondja a Biblia: add meg nekünk ma a napi kenyerünket! (NIV fordítás)

Vegyük észre, a Biblia nem azt mondja: “Add meg nekünk ma a heti kenyerünket” vagy “Add meg nekünk ma az egész éves kenyerünket”.

Isten azt akarja, hogy egyszerre csak egy napig bízz benne. Nem kell aggódnod a holnapért egészen holnapig! Nem kell aggódnod a következő hetedért egészen a következő hétig!

Ez annyit jelent, hogy nem kell feszültségben élned a jövőbeni lépéseid miatt, hogy azok által Erős Dániellé válhass. Csak arra kell összpontosítanod, amit a mai napon kell megtenned. A Dániel Terv sikeres véghezviteléhez egyszerre csak egy napra összpontosíts!

Jézus azt mondta: “Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.” (Máté 6:34 NLT fordítás)



Beszéljétek át:

* Milyen részeiért szoktál a Dániel Tervnek leginkább aggódni? Szerinted ez miért van így? Hogyan kapcsolódhat ez az Istenben való bizalomhoz?
* Szerinted Isten miért akarja, hogy naponként haladj?
* Készíts egy listát az összes téged aggasztó dologról, melyek a "Dániel Terv" mottójú úttal kapcsolatosan felmerülnek benned. Utána szűkítsd le a listát kizárólag azokra a dolgokra, amelyekkel ma kell megküzdened. Oszd meg az aggodalmaidat, és beszélj róluk Istennek!




Mi is a megbocsátás


"Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek." (Lukács 23:34a)

A megbocsátás talán az, amit legkevésbé használunk és leginkább félreértünk a kultúránkban. Azt hisszük, hogy tudjuk miről szól a megbocsátás, valójában azonban ez nem így van. Mielőtt tovább olvasol, szánj egy percet arra, hogy kitöltsd ezt a rövid kis kérdőívet; döntsd el, hogy igazak vagy hamisak az egyes állítások.

  1. Addig nem kellene megbocsátani valakinek, amíg bocsánatot nem kér.
  2. A megbocsátás magában foglalja a bűn és az okozott fájdalom minimalizálását.
  3. A megbocsátás magában foglalja az igazság helyreállítását és a kapcsolat újraélesztését.
  4. Addig nem bocsátottál meg igazán, amíg nem felejted el a sértést.
  5. Amikor látod, hogy valaki megbántódik, a te kötelességed megbocsátani annak aki megsértett.

Amikor olvasod a Bibliát és látod mit mond Isten a megbocsátásról, akkor rájössz, hogy mind az öt állítás hamis. Eltaláltad?

A következő pár napot azzal fogjuk tölteni, hogy megtudjuk, mi is igazán a megbocsátás, hiszen a legtöbb ember nincs ezzel tisztában.

Először is, az igazi megbocsátás feltétel nélküli. Nincs semmiféle melléklet hozzá. Nem veheted meg. Nem érdemelheted ki. Nem alkudozhatsz rá. A megbocsátás nem azon az ígéreten alapszik, hogy többet nem csinálom. A megbocsátást felajánlod attól függetlenül, hogy kérik vagy sem.

Amikor Jézus a keresztre feszítve azt mondta, "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek." (Lukács 23:34a), senki nem kérte ezt. Senki nem mondta, hogy "Kérlek, bocsásd meg nekem Jézus, amit veled teszünk." Ő csak felajánlotta. Ő kezdeményezett.

Másodszor, a megbocsátás nem minimalizálja a bűn súlyosságát. Amikor valaki bocsánatot kér tőled és azt mondod: "Nem nagy ügy. Nem is igazán fájt," az igazából lekicsinyli a megbocsátást. Ha tényleg nem volt nagy dolog, akkor nem lenne szükség a bocsánatra és nem kellene felajánlanod.

Megbocsátani csak a nagy dolgokat kell. Nem használod csekélységekre, amik csak apró ügyek. Ha valami igazán megbocsátást igényel, akkor nem szabad lekicsinyleni azt, amikor bocsánatot kérnek tőled. Nem mondhatod, hogy nem volt nagy ügy. Ez nagy ügy volt! Ha nem volt nagy ügy, akkor csak mond: "Nem szükséges bocsánatot kérned." Azonban ha nagy dolog volt, akkor el kell fogadnod.

Nagyon sok nagy ügy van az életünkben. Észrevetted már? Viszont két külön dolog megsebzettnek lenni és sértettnek lenni. A megsebzett embernek türelemre és elfogadásra van szüksége, nem bocsánatra, hiszen nem szándékosan cselekszik. Aki megsért mást, az igényel megbocsátást.

Beszéljetek róla:

  • Mik azok a sérelmek, amik miatt még mindig azt várod, hogy valaki bocsánatot kérjen, pedig csak el kellene fogadnod?
  • Miért olyan nehéz, hogy felajánld a megbocsátásodat valakinek, aki nem kérte? Hogyan tudsz ezen túllépni?
  • Hogyan változtatja meg a megbocsátáshoz való hozzáállásodat az, hogy Krisztus megbocsátott neked?





komment
süti beállítások módosítása