Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Figyelj újból arra, ami Istennek tetszik-Jézus kitárt karokkal vált meg

2019. április 21. 10:56 - Andre Lowoa





Figyelj újból arra, ami Istennek tetszik




„Az odafelvalókkal törődjetek, ne a földiekkel, mert meghaltatok és a ti életetek el van rejtve a Krisztussal együtt az Istenben.” Kolossé 3: 2-3


Az irigység legyőzésének egyik fontos eszköze az, ha figyelünk újból arra, ami Istennek tetszik. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy az életet Isten szemszögéből nézzük, és felismerjük, hogy az anyagi dolgok időlegesek; nem tartanak örökké. Helyette összpontosíthatunk arra, ami fontos, és azokra, amelyek számítanak az örökkévalóságban – mint például szeretni, megismerni és szolgálni Istent.

Mikor arra koncentrálok, hogy Isten legyen első az életemben, emlékezve arra, hogy Ő engem egyedinek alkotott, és terve van az életemmel, akkor értelmetlenné válik az versengés. Ezért nem versenyzek senkivel. Egyedi vagyok, éppúgy, mint te.

Ahelyett, hogy irigységben élnénk, dönthetünk úgy, hogy nem hasonlítjuk magunkat másokhoz, lerombolva a saját életünket és kapcsolatainkat. Arra irányíthatjuk a figyelmünket, ami nekünk van és így igazán elégedettek leszünk. Minden nap megmutathatjuk szeretetünket másoknak azzal, hogy örülünk sikereiknek. És, ami még ennél is fontosabb, Isten tetszését kereshetjük, felismerve életünkben, hogy egyedinek teremtett és különleges terve van az életünkkel.

Az igazság az, hogy az irigység szembeszegülés Istennel. Neheztelsz arra, ahogy Ő döntött. Vádolod, hogy igazságtalan. Ez azt jelenti, hogy nem bízol benne, hogy tudja, mi a legjobb neked.

Kérd Istent, hogy segítsen, hogy úgy lásd magad, ahogy Ő lát és azzá légy, amivé Ő teremtett. Nézd a dolgokat az Ő nézőpontjából és lásd, hogy az anyagi dolgok nem tartanak örökké, de a kapcsolatok igen. Ahogy a nézőpontod változik, látni fogod, hogy tényleg lehetséges irigység nélkül élni.


Beszéljük meg:


• Írd le ezt az emlékeztetőt:„Lehet, hogy Istennek megvan rá az oka, hogy miért nincs meg nekem éppen az, amit szeretnék.” Hogy fog ez az igazság segíteni neked legyőzni az irigységet?

• Az irigység egyik jele az a nyelv, amit használsz: „Ez igazságtalan!” „Miért nem én?” vagy „Éppoly keményen dolgozom, mint ők!” Mit mondanak ezek a kifejezések arról, amit gondolsz? Ezek a kifejezések szerepelnek a te napi szóhasználatodban?

• Tény, az irigység eltérít téged életed céljától. Éld a saját életedet!




Jézus kitárt karokkal vált meg


"És vette a kenyeret, hálát adott, megtörte és e szavakkal adta nekik: "Ez az én testem, amely tiérettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre." Hasonlóképpen vette a poharat is, miután megvacsoráztak, és ezt mondta: 'E pohár az új szövetség az én vérem által, amely tiérettetek ontatik ki.'" (Lukács 22:19-20.)

A zsidó húsvéti vacsorában a harmadik kehely a megváltás kehely. A megváltás jelentése: megvásárolni valakinek a szabadságát. Jézus a kereszten az életével fizetett a te szabadságodért. Az utolsó vacsora végén, ami egy húsvéti vacsora volt, Jézus így szólt: "Ennek a harmadik kehelynek új jelentést adok. Ez az ígéret egy új szövetségre köztetek és Isten között; egy új ígéret arra a szabadságra, amit az én vérem által kaptok."
Azt mondta: "Fel fogom venni a keresztet, és a vérem fog folyni értetek." Azt is mondta: "Azt akarom, hogy mostantól fogva, amikor a kezetekbe veszitek a megváltás kelyhét, az én értetek kiontott vérem képmásaként nézzetek rá. Azt akarom, hogy együtt, közösségben vegyétek a kezetekbe ezt a kelyhet, igyatok belőle, és emlékezzetek rám."

Jézus a beteljesítője mindannak, ami a húsvéti vacsorában megjelenik. Ő az élet kenyere. Ő Isten ígérete az életünkre nézve. A vér, amit Egyiptomban a nép az ajtófélfára kent – Jézus által ez is beteljesült, hiszen az életét áldozta értünk, kiontotta a vérét, hogy megszabadítson minket a bűneinktől és a bűntudatunktól. A Biblia így mondja: "Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban." (Róma 6:23.)

Jézus megszabadít minket saját magunktól; megszabadít a félelmeinktől, a bűneinktől és a bűntudatunktól. Ezért ünnepeljük a Húsvétot!



komment
süti beállítások módosítása