Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Mennyire szeretsz jól?-Zsákutcában vagy? Számíts a szabadulásra!

2019. április 16. 10:17 - Andre Lowoa



Mennyire szeretsz jól?

“Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből. A második ez: Szeresd felebarátodat, mit magadat. Nincs nagyobb parancsolat ezeknél."(Márk 12: 30-31)

Tegnap az öt tényező közül, ami azt befolyásolja, hogy kik vagyunk, az elsőről beszéltünk. Mindannyiunkat csodálatosan összetettnek teremtett Isten, ugyanakkor sok hibánk is van. Mindaddig, amíg nem tudjuk – hibáinkkal együtt – elfogadni magunkat, addig nem tudunk olyan változtatásokat sem elérni az életünkben, amik valóban igazi átalakulást hoznának.

A második tényező, ami hatással van arra, hogy kik vagyunk, azok a kapcsolataink. A kapcsolataid határozzák meg életed célját, értelmét és mibenlétét. Ha rosszul működő kapcsolatokban nőttél föl, akkor talán nem tudod, mi a cél az életedben, és küzdelmeid vannak azzal, hogy ki vagy.

Jézus azt mondta, hogy a legfontosabb az, hogy szeressük Istent és az embereket (Márk 12: 30-31). Az élet nem arról szól, hogy mit érsz el vagy mit szerzel meg, és nem is a népszerűségről vagy a hírnévről. Az élet sokkal inkább arról szól, hogy mennyire tudsz jól szeretni.

Három dolog tart vissza minket attól, hogy úgy szeressünk, ahogy azt Isten eltervezte:

  • Mindannyian tökéletlenek vagyunk. Nincsenek tökéletes kapcsolatok, mert nincsenek tökéletes emberek.
  • A bűn elválaszt bennünket egymástól. Ádám és Éva kapcsolata volt az első rossz kapcsolat, és elszakadtak Istentől és egymástól. És mi emberek azóta is csak folyton igazoljuk és felmentjük önmagunkat, és vádoljuk azokat, akiket szeretünk.
  • Minél inkább el vagyunk választva, annál ijesztőbbé válunk. Vágyunk a közeli és bensőséges kapcsolatokra, de félünk a sebezhetőségtől. Vágyunk arra, hogy elfogadjanak bennünket, de félünk az elutasítástól.

Lehet, hogy nem volt beleszólásod, hogy az élet milyen lapokat osztott neked, de Isten elküldte a Fiát, hogy a Megváltód legyen, és hogy átváltoztassa a lapjaidat nyerő lapokká. Nem számít, hogy milyen kapcsolataid voltak az életben eddig, azzal kell majd elszámolnod, hogy mit teszel a kapcsolataidért ma.

Hagyod, hogy Isten hatással legyen a kapcsolataidra? A nehéz múltad ellenére, bízol Istenben a jövőddel kapcsolatban? Táplálod, véded és építed a kapcsolataidat, hogy még inkább megdicsőüljön Isten az életed által?

Határozd el még ma, hogy Isten segítségével egészséges, és nem sérelmekkel teli kapcsolatokat építesz.

Beszéljetek róla:

  • Melyek azok a kapcsolataid, amelyekbe több időt vagy több krisztusi szeretetet kellene belefektetned?
  • Hogyan állsz azzal a dologgal, hogy "szeresd felebarátodat, mit magadat"? Mi a helyzet akkor, ha egy olyan rokonról vagy munkatársadról van szó, aki "nehéz eset', vagy egy megromlott kapcsolatról?
  • Hogyan tudod a közösségi portálokat arra használni, hogy erősebb és egészségesebb kapcsolatokat építs az emberekkel, és hogyan tudod megakadályozni, hogy ezek az oldalak sértsék a kapcsolataidat?

 





Zsákutcában vagy? Számíts a szabadulásra!


"Hogy értitek azt, "ha meg tudom tenni..." kérdezte Jézus. Minden lehetséges, ha egy ember hisz." (Márk 9:23, NLT fordítás)

Isten a beléd ültetett álom által fogja hitedet erősíteni. Ennek az álomnak a beteljesüléséhez azonban szükség van hitbeli döntésre, ezután Isten kipróbálja hitedet azzal, hogy késlekedést, nehézségeket tapasztalsz és zsákutcában érzed magad.

Ekkor van az, hogy jön Isten és felszabadít. Csodát tesz. Megoldást kínál. Akár így:

* Mózes esetében kettéválasztotta a Vörös tengert.
* Ábrahám esetében azt történt, hogy ő és Sára megtapasztalták a gyermekvárás csodáját.
* József esetében hirtelen valóra vált az álom és egyszer csak már nem a börtön mélyén találta magát, hanem Egyiptom második embere lett.

Jézus pedig feltámadt! Isten még a keresztrefeszítést is feltámadássá tudja alakítani és ez azt jelenti, hogy neki van hatalma arra, hogy átalakítsa a zsákutcát felszabadulássá. Késedelmeken, nehézségeken és zsákutcákon keresztül építi hitünket, úgyhogy amikor amikor megszabadít, Istené a jó pont!

Amikor zsákutcával szembesülsz, az a legjobb válasz az, ha várod, hogy Isten cselekedjen. Mit vársz Istentől, mit tegyen az életedben? Jézus ezt mondja: "Legyen a ti hitetek szerint" (Máté 9:29b).

Amikor szabadulásra vársz, akkor Istenben bízol. Aztán majd visszanézel, hogyan vezetett Isten a hit ösvényén, kiterjesztve és növelve Benne való bizalmadat lépésről-lépésre. Hited erősebb lesz, és most már bizalommal mondhatod: "Várom, hogy az Úr kiszabadítson újra, hogy megint meglássam jóságát..." (Zsoltárok 27:13, LB fordítás)

Beszéljétek meg!

* Megtapasztaltad már Isten szabadítását, vagy láttad már, hogyan szabadítja meg egy barátodat vagy egy családtagodat álmaik megvalósulásának késedelme vagy nehézségei közepette?
* Milyen nagy dolgokban várod, hogy Isten cselekedjen az életedben?

komment
süti beállítások módosítása