Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A sietés az imádság halála-A változás megköveteli, hogy válassz-Élj a Mennyországért!

2019. április 16. 10:14 - Andre Lowoa

 

A sietés az imádság halála

„Légy csendben az Úr jelenlétében, és várj türelemmel, hogy Ő cselekedjen." (Zsoltárok 37:7, NLT fordítás)

Az ok, amiért a legtöbb ember sosem hallja meg Istent beszélni, hogy soha nem lassítanak le annyira, hogy lehetőséget adjanak Istennek beszélni. A sietés az imádság halála! Le kell lassítanod, csendben kell lenned, és reménykedően kell várakoznod.

A legjobb módja ennek, ha korábban kelsz fel, és nem kell rohannod, így több időt tölthetsz Istennel, és vele kezdheted a napodat.

Ha azt mondanám, hogy holnap hajnali négykor Anglia királynéja, az Egyesült Államok elnöke és a pápa egyszerre akarna találkozni veled személyesen, valószínűleg le sem feküdnél! Vennél egy fürdőt, vagy talán még kettőt is! Keresnél egy éjszaka is működő fodrászatot vagy szépségszalont, új öltönyt vagy ruhát vásárolnál, és kicsípnéd magad. Legalább egy félórával korábban érkeznél a találkára.

De tudod mit? A világegyetem Teremtője találkozni akar veled holnap reggel! Még ki sem kell öltöznöd, még a pizsamádban is elmehetsz. Az otthonod sem kell elhagynod. De be kell tábláznod egy időpontot! Ez azt jelenti, hogy abba kell hagynod valamit, hogy megtehesd azt, amit Isten akar. El kell döntened, hogy mi a fontosabb számodra: még egy félóra szórakozás, vagy Istennel való találkozás minden reggel?

A napod tele van mindenféle fontos felelősséggel, elkötelezettségekkel és tevékenységekkel. De az Istennel való találkozás a legfontosabb időpont a holnapi időbeosztásodból!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen változást észlelsz az életedben, amikor kitartóan és értelmesen csendességet tartasz?
  • Milyen személyeket, tevékenységeket vagy elköteleződéseket választottál az Istennel töltött idő helyett?
  • Milyen változtatásokat tudsz meghozni az időbeosztásodban és prioritásaidban, hogy az Istennel töltött idő minden felett legyen?





A változás megköveteli, hogy válassz


"Ti azonban nem így tanultátok Krisztust, ha ugyan őt meghallottátok, és benne megtanultátok, hogyan van a valóság Jézusban. Vessétek le a korábbi életviteletek szerinti ó embert, aki csalárd kívánságok által megromlott, újuljatok meg lélekben és gondolkozásotokban, és öltözzétek fel az új embert, amely Isten szerint teremtetett igazságban és valóságos szentségben." Efézus 4:20-24

Nem elég az, ha változni akarsz. Nem elég, ha vágysz a változásra. Sőt, az sem elég, ha ezt mondod: "Van egy álmom a változásról." Értelmetlenek az álmok mindaddig, amíg fel nem kelsz és meg nem valósítod őket. Nem fogsz változtatni életed hiányosságain, amíg nem választod a változást.

Hogyan akarsz más lenni hat hónap múlva? Érzelmileg erősebb akarsz lenni? Élesebb elméjű akarsz lenni? Egészségesebb? Lelkileg mélyebbre akarsz ásni?

Ez nem fog automatikusan bekövetkezni. Nem csupán véletlenül leszel egészségesebb életed bármely területén. Sokszor azt gondoljuk, hogy Istenre várunk a változás érdekében. Nem te vársz Istenre. Isten vár rád!

Az életedben nincs növekedés változás nélkül. Változás pedig nincs veszteség nélkül. Néhány régi dolgot el kell engedned. És nincs veszteség fájdalom nélkül. Néhányan megragadunk ennél a pontnál, mert nem tanultuk meg hogyan kell elengedni. Ez egy választás. Az Efézus 4:22 ezt írja: "Vessétek le a korábbi életviteletek szerinti ó embert, aki csalárd kívánságok által megromlott".

Talán azt mondod, hogy a te hiányosságod biológiai vagy szociológiai eredetű. Egy részük a körülményeid vagy a kromoszómák miatt van. De nem igazán az számít, hogy honnan erednek. Foglalkoznod kell velük. A genetika magyarázatot ad arra, hogy milyen hajlamaid vannak, de ez nem lehet kifogás a bűnödre.

Van ám jó hír is: Ha egyszer hívő lettél, új lélek lakozik benned, amely nagyobb, mint a régi hajlamok. Ezt végzi a Szentlélek.

A Filippi 2:12-13 mondja: "félelemmel és rettegéssel munkáljátok üdvösségetek, mert Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a véghezvitelt tetszése szerint".

Ez azt jelenti, hogy félned kellene Istentől? Persze, hogy nem! Félj inkább attól, hogy lemaradsz arról a legjobbról, amit Isten tud adni neked és elvesztegeted az életedet. Félj attól, hogy úgy éled le az egész életedet, hogy sosem fogod megismerni Isten célját.

Életed megváltoztatásának nem az akaraterő a titka. Isten az, aki az akaratot és az erőt adja neked a Szentlelken keresztül, hogy azt tedd, amit meg kell tenned.


Beszéljünk róla:

* Szerinted mit jelent az, hogy "kimunkálni" az üdvösségedet?
* Hogyan tapasztaltad meg a Szentlélek erejét az életedben?




Élj a Mennyországért!

 

„Mert ha abba az országba kívánkoztak volna vissza, ahonnan eljöttek, bőven lett volna idejük, hogy visszatérjenek. De ők sokkal jobbat kívántak: olyan ország után vágyakoztak, amely a Mennyben van. Ezért Isten sem szégyelli, hogy az ő Istenüknek nevezzék. Ezeknek az embereknek Isten valóban elkészítette azt a Mennyei Várost!" (Zsidók 11:15-16 egyszerű fordítás)

A mennyország megváltoztatja teljes életfelfogásodat. Ha a mennyek felé vetted az irányt (amit a tegnapi tanítás után szívből remélek), akkor annak a valóságnak kell befolyásolnia tetteidet.

Az értékrendünk megváltozik. Az itt és mostért való létezés helyett az öröklétért fogsz élni. Azzal a tudattal élhetsz, hogy a jövőt biztosítva van. Bármi is történjék a földön, a valaha volt legcsodálatosabb helyen fogod az örökkévalóság​ot eltölteni az Úr mellett.

Így élj, ha a mennyek országa a végcélod:

  • Ne engedd, hogy a csábítás elterelje figyelmedet! „Szeretett testvéreim, kérlek benneteket, ne engedjetek a régi emberi természet gonosz kívánságainak, mert ezek a lelketek ellen harcolnak. Hiszen csak átutazóban vagytok ezen a földön, és valódi otthonotok nem itt van." (1Péter 2:11 egyszerű fordítás). Mind a jó, mind a rossz tényezők el tudják vonni a figyelmedet. Irányítsd a figyelmedet az örökkévaló jelentősségűre! Ne az elégtételre összpontosíts, akkor sem, ha társadalmunk minden tekintetben ezt próbálja sugallni. Tekints előre!
  • Ne engedd, hogy eltántorítsanak a nehézségek! Ezt olvassuk a Bibliában: „Nem a látható dolgokat tartjuk szem előtt, hanem a láthatatlanokra figyelünk. Ugyanis, ami látható, az hamar elmúlik, ami pedig láthatatlan, az örökké megmarad.” (2 Kor 4:18 egyszerű fordítás). Ha az öröklétért élsz, a gondjaid is kezelhetőbbnek tűnnek. Tartsd szem előtt, hogy mulandóak, és ne add fel!
  • Arra tartalékold az energiád, ami maradandó! „A mennyei dolgokon gondolkozzatok, ne a földieken járjon az eszetek!” (Kol 3:2 egyszerű fordítás). Istennek céljai vannak életeddel, teljesítsd ezeket! Élj egy dicsőítő életet! Építs kapcsolatokat Isten embereivel! Tölts időt azzal, hogy Jézushoz hasonlóvá válj a tanítványságban. Légy fáradhatatlan a szolgálatban! Beszélj Jézusról az embereknek! Ezek örökkévaló cselekedetek.

Azért teremtett téged az Úr, hogy a Mennybe juss. Ha Jézust teszed életed vezetőjévé, vele töltheted az öröklétet. Hagyd ezt a gondolatot elmélyülni benned...

...majd engedd, hogy megváltoztassa az életedet!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mik vonják el a figyelmedet az örökkévaló nézőpontról?
  • Néha jó dolgok is elterelnek minket Isten-adta céljainktól. Milyen példákat tudnál erre mondani?
  • Milyen rövidtávú problémák zavarnak mostanában? Hogyan értelmezhetnéd őket másképp az örökkévalóságra összpontosítva?




komment
süti beállítások módosítása