Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Engedd el az önbecsapó hazugságaidat-Erő, amivel tovább mehetsz

2019. április 05. 10:24 - Andre Lowoa

Engedd el az önbecsapó hazugságaidat

"Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg,

és nincs meg bennünk az igazság." 1 János 1:8

Egyfolytában hazudunk önmagunknak: "Nem is híztam semmit. Nem bántok én senkit. Úgysem vette észre senki."

De van egy hazugság, ami sokkal veszélyesebb, mint bármelyik más: "Ez nem is igazán gond." Azt mondod magadnak, hogy a pénzügyeiddel igazából nincs is gond, a házasságoddal nincs probléma, és, hogy a természeted nem irányíthatatlan.

A magunknak való hazugság a legelső módja annak, hogy tönkre tegyük az életünket. A Biblia azt mondja, "Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság." (1 János 1:8). A bűn hozzásegít önmagunk becsapásához, a becsapás következménye pedig bűn lesz.

Minden önmagunkat becsapó cselekedet mögött egy hazugság áll, amit elhittünk. Lehet önmagunknak hazudtunk vagy elhittünk egyet a Sátán hazugságai közül. A Biblia szerint "csalárdabb a szív mindennél"(Jeremiás 17:9). Neked és nekem fantasztikus képességünk van arra, hogy hazudjunk önmagunknak. Úgyhogy hagyd abba! Fejezd be az ésszerűsítést! Fejezd be a viselkedésed lekicsinylését! Ne keress kifogásokat! Ne toleráld!

Annak érdekében, hogy ne csapd be magad - mindenféle olyan önbecsapó dolgokat téve, melyek megbénítanak abban, hogy Jézust hűségesen kövesd - abba kell hagynod önmagad megcsalását. Jézus azt mondta, "Ha ismered az igazságot, az szabaddá tesz". De először az igazság nyomorulttá, szánalmassá tesz! Nem lehetsz szabad olyasmitől, aminek a létezéséről nem veszel tudomást.

Nem tudod a problémát legyőzni, ha tagadod a létezését.

Beszéljünk róla:

* Milyen önromboló viselkedéssel kapcsolatban teszel úgy, mintha nem is lenne ott az életedben?Melyek azok a cselekedetek, amelyekről tudod, hogy nem egészségesek?
* Mit gondolsz, mik azok a hazugságok, melyek megakadályozzák a tartós változásokat az életedben?





Erő, amivel tovább mehetsz

 

“Isten, aki elkezdte a jó munkát bennetek, folytatni fogja az ő munkáját, amíg az nincs készen." 

(Filippi 1:6, NLT fordítás)

A Bibliában azt olvassuk, hogy Isten mindig befejezi azt, amit elkezdett: “Isten, aki elkezdte a jó munkát bennetek, folytatni fogja az ő munkáját, amíg az nincs készen." (Filippi 1:6, NLT fordítás). Nem azt mondja, hogy Isten talán befejezi, vagy Isten reméli, hogy befejezi. Azt mondja, hogy Isten be fogja fejezni. Mit is jelent ez?

Azt jelenti, hogy ha tényleg odaadtad az életedet Jézus Krisztusnak, ha megnyitottad magadat Isten előtt és azt mondtad: "Krisztus, legyél te az első az életemben", akkor el fogsz jutni a Mennyországba. Semmi kétség nem férhet hozzá. És kész, ezzel a dolog le van zárva. Át fogsz haladni a célvonalon, mert nem a te teljesítményeden múlik, hanem Isten megtartó kegyelmén. Az egyetlen kérdés az, hogy miként fejezed be a versenyt. Tudjuk, hogy vannak, akik jól fejeznek be egy versenyt, és vannak, akiknek rosszul sikerül.

Nem azt akarom, hogy éppenhogy csak bejuss a Mennybe, vagy épphogy csak átlépd a célvonalat. Segíteni szeretnék neked, hogy az élet versenyét jól zárd. Azt akarom, hogy örülj az életnek, a bővölködő életnek, hogy megértsd, mire alkotott meg Isten, és azt tedd is meg.

Miért lehetsz biztos abban, hogy be fogod fejezni az élet versenyét? Isten megtartó kegyelme miatt. Isten nem csak egyszerűen megmenteni akar. Meg is akar tartani egy életen keresztül. Azt akarja, hogy sikerüljön neked.

Mi a megtartó kegyelem?

A megtartó kegyelem az az erő, ami akkor is továbbvisz, amikor te legszívesebben feladnád. Erő ahhoz, hogy a jót tedd, amikor nem érzed, hogy azt szeretnéd tenni.

Rengeteg buktató és csapda van az életünk maratoni futása során. Ám függetlenül attól, hogy milyen dolgokon mész keresztül, vagy hogy mivel kell még szembenézned idén, számíthatsz Isten megtartó kegyelmére.

"Célom az írásommal az, hogy bátorítsalak titeket és biztosítsalak afelől, hogy az, amit átéltek, igazán része Isten irántatok való kegyelmének. Álljatok szilárdan ebben a kegyelemben." (1 Péter 5:12)

Beszéljetek róla

  • Miért van az, hogy sokszor csak "túl akarjuk élni" a hetet, miközben Isten azt szeretné, hogy bővölködő  életet tapasztaljunk meg?
  • Miként tapasztaltad meg, hogy Isten megtartó kegyelme segített neked abban, hogy kitarts az életednek egy nehéz időszakában?
  • Milyen helyzetekben van szükséged Isten segítségére, hogy erősen megállj? Kérted Istent, hogy megtartson téged?








komment
süti beállítások módosítása