Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Minden hibánk és kudarcunk Istenhez hozhatjuk-Önmagunk feladása győzelemhez vezet

2019. március 29. 10:37 - Andre Lowoa



Minden hibánk és kudarcunk Istenhez hozhatjuk

„Segítséget fog küldeni a Mennyből, hogy megszabadítson engem az Ő szeretete miatt." (Zsoltárok 57:3, TLB fordítás)

Van egy tévhit, amely szerint meg kell tisztítanom a tetteimet mielőtt Istenhez jöhetnék. „Össze kell szednem magam, össze kell szednem mindent! Van néhány dolog, amit rendbe kell tennem az életemben, utána pedig mehetek Istenhez."

Olyan ez, mintha fogat mosnánk mielőtt a fogorvos megtisztítaná a fogaink, vagy elmosnánk az edényeket mielőtt betesszük a mosogatógépbe, vagy kitakarítanánk a házat mielőtt megérkezik a takarítónő. Miért tennénk ilyesmit?

Az igazság az, hogy Isten nem várja el tőlünk, hogy megtisztítsuk tetteinket mielőtt hozzá fordulunk – Jézus halála és feltámadása biztos megnyilvánulása ennek! Jézus kitárta karjait, és azt mondta: „Ennyire szeretlek! Most pedig jöjj, ahogy vagy!"

A Biblia azt írja a Zsoltárok 57:3-ban, hogy „Segítséget fog küldeni a Mennyből, hogy megszabadítson engem az Ő szeretete miatt." (Zsoltárok 57:3, TLB fordítás). Ezt tette Jézus húsvétkor, és ezért hozhatjuk minden hibánk és kudarcunk Istenhez!

Valószínű te is ismersz olyan embereket, akik úgy gondolják, hogy Isten sosem fogja őket szeretni, hiszen annyi hibájuk van és akkora kudarc az életük. De ismered azt az igazságot is, hogy Isten azt szeretné, hogy úgy jöjjenek hozzá, ahogy vannak.

Segíts ezeknek az embereknek meghallani a jó hírt Jézustól. Hívd meg őket a gyülekezetbe ezen a húsvéton. Annyira egyszerű dolog megtenni, de örökkévalóságig tartó eredménye lehet!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen mértékben hiszed el, hogy meg kell tisztítanod a tetteid, mielőtt közeledsz Istenhez?
  • Hogyan tapasztaltad Isten szeretetének erejét az életedben?
  • Kik azok az emberek, akiket ezen a húsvéton gyülekezetbe hívhatsz? Kötelezd el magad erre!







Önmagunk feladása győzelemhez vezet


"Nem a magunk főnökei vagyunk, hogy éljünk vagy meghaljunk, aszerint, ahogy mi magunk választjuk. Akár élünk, akár meghalunk, követjük az Urat. Mindenképp az Övéi vagyunk." (Róma 14:7-8. Angolból szabadon fordítva)


Önmagunk feladásában az az ellentmondás, hogy erőt és győzelmet hoz létre. Makacs kísértések és mindent felülmúló problémák legyőzhetők Krisztus által, ha átadjuk azokat neki.

Ahogy Józsué közeledett élete legnagyobb harcához, szemben találta magát Istennel, dicsőítette Őt, térdre esett előtte, és feladta a terveit. Ez a feladás egy elképesztő győzelemhez vezetett Jerikónál.

Önmagad feladása nem gyengít el, hanem megerősít. Istennek megadva magunkat, semmi és senki mástól nem kell félnünk, és feladnunk magunkat. Az Üdvhadsereg létrehozója, William Booth, egyszer azt mondta: "Az ember erejének nagysága, a feladás mértékével mérhető."

Miért kell feladnod magadat?

Mert a Teremtődhöz tartozol. Istennek van joga hozzá, hogy irányítsa az életed: "Nem a magunk főnökei vagyunk, hogy éljünk vagy meghaljunk, aszerint, ahogy mi magunk választjuk" (Róma 14:7 - Angolból szabadon fordítva). "Ismerjétek el, hogy az ÚR az Isten! Ő teremtett minket, és az Övéi vagyunk. Az Ő népe vagyunk"(Zsoltárok 100:3a - Angolból szabadon fordítva).

Mert Isten megvásárolt téged az áldozatával. A Biblia azt mondja: "..És azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, többé ne önmagunknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámadt (2.Korinthus 5:15 - Új fordítás).

Ha megadod magad Krisztusnak, akkor betöltöd annak a célját, amiért Ő meghalt - nem csak azért, hogy megmentsen a pokoltól, hanem azért is, hogy megmentsen az önközpontúságtól. Mi, keresztények, nem önmagunknak élünk, hanem a Megváltónknak.

"Ahogyan tehát átadtátok tagjaitokat a tisztátalanságnak és a törvénytelenségnek a törvénytelenség szolgálatára, úgy most adjátok át tagjaitokat az igazság szolgálatára, hogy szentek legyetek" (Róma 6:19b - Új fordítás).

Mert Isten volt az, aki erre először példát adott. Kezdeményezett, és lemondott Jézusról a mi javunkra: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta" (János 3:16).

Önmagunk feladása az egyetlen ésszerű válasz erre a fajta szeretetre. Nem tudod Krisztust szeretni anélkül, hogy feladnád magad neki.

Beszéljünk róla!

* Mik azok a kísértések és problémák, amiket ma át kell adnod Krisztusnak?
* Hogyan akarod használni azt az erőt, ami a lemondásból fakad?



komment
süti beállítások módosítása