Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Szükségünk van Isten szeretetére ahhoz, hogy másokat szeretni tudjunk-Tökéletes feltételeket keresve

2019. március 27. 10:38 - Andre Lowoa

 

 

Szükségünk van Isten szeretetére ahhoz, hogy másokat szeretni tudjunk


‘Ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik.’(Lukács 6:32)

 

Ha imitt-amott, illetve hol itt-hol ott szereted csupán az embereket, akkor tulajdonképpen nem úgy szeretsz, ahogy Isten azt elvárná. Ezt mondja Jézus: ‘Ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok?’ (Lukács 6:32a)

Amit üzenni akar, az ez: Mindannyian képesek vagyunk szeretni azokat, akik viszont szeretnek bennünket. A szeretet mesterévé válni azt jelenti, hogy megtanuljuk hogyan szeressük azokat, akik szeretetlenek – szeretni azokat, akik nem szeretnek bennünket; akik idegesítenek, akik hátba támadnak, illetve pletykálnak rólunk.

Lehetetlen feladatnak tűnhet, és valóban az is – ez az amiért szükségünk van Isten szeretetére, hogy szeretni tudjunk másokat: “Mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket.” ( 1 János 4:16a)

Amikor ráébredsz, hogy Isten mennyire szeret téged az Ő szertelen, ellenállhatatlan és feltétel nélküli szeretetével, akkor ez a szeretet meg fogja változtatni az életed középpontját. Ha nem fogadjuk be Isten szeretetét, akkor nehezen fogunk tudni szeretni másokat. Azokra az emberekre gondolok, akik ellenszenvesek, nehézkesek, robbanékonyak és akik más kaliberűek, vagy követelőzőek.

Ezt nem lehet megtenni mindaddig, amíg nem folyik át rajtunk az Isten szeretete. Ismernünk kell Isten szeretetét ahhoz, hogy az Ő szeretete rajtunk keresztül áramoljon mások életébe.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan ismerheted meg jobban az Isten szeretetét?
  • Mit jelent bízni az Isten szeretetében?
  • Milyen módon tudnád kinyilvánítani valaki olyan felé a szeretetedet, akit nehéz szeretni? Kérd Istent, hogy segítsen neked abban, hogy az Ő szemein keresztül tudd nézni ezt az embert, és hogy szeretetet tudj közvetíteni felé.





Tökéletes feltételeket keresve


"Az ÚR ekkor odafordult hozzá, és azt mondta: Menj, és a te erőddel szabadítsd meg Izráelt Midján markából! Én küldelek téged!" Bírák 6:14

Isten talán azt mondja neked, "Emeld ki a fejed a porból, és figyelj rám!"

Gondolkodj el ezen legközelebb, amikor tökéletes feltételekhez ragaszkodsz ahhoz, hogy elkezdd megvalósítani Isten tervét.

Gedeon - egy dicső harcos és egy bíra az Ószövetségben - volt az utolsó tagja a leggyengébb családnak Manassé törzséből. Az ő dolga volt az a fárasztó munka, hogy gabonát csépeljen, vagyis a gabonamagot kiverje, és elválassza a pelyvától.

Talán azt remélte, hogy egyszer nagy dolgokat tehet Istenért, amikor majd megfelelnek a feltételek, de egyelőre csak egy egyszerű embernek látta magát, aki a gabonát csépeli egy nyikorgó préssel.

De ez nem számított Istennek. Isten úgy látta Gedeont mint egy dicső harcost és bírát. Azt mondta Gedeonnak: "Menj, és a te erőddel szabadítsd meg Izráelt Midján markából! Én küldelek téged!" (Bír. 6:14)

Gedeon látása még mindig nagyon szűk volt, mert azt hitte, az az igazság, amit ő gondol és ő lát. Más szóval, Gedeon azt mondta Istennek, "Uram, bennem nincs meg, ami ehhez kell. Tudom, hogy te tökéletes vagy, de szerintem most hibáztál." (Bír. 6:15)

Ha újra más szavakkal akarjuk kifejezni, Isten azt mondta Gedeonnak, "Emeled fel a fejed a gabona porából, és figyelj rám! Majd én veled leszek, és úgy megvered Midjánt, mintha csak egy ember volna." (Bír. 6:16)

A Küldő ereje sokkal fontosabb, mint annak az ereje, vagy akár gyengesége, akit küldenek.

Az nem számít, hogy Gedeon mit mond magáról, sem az, hogy mások mit mondanak Gedeonról. Egyedül egy vélemény számít: Istené.

Amit Isten mond Gedeonról, az az igazság. Amit Isten mond rólad, az az igazság. Te az ő értékes gyermeke vagy, az ő képmására vagy teremtve, és egy kedves illat vagy számára.

Bízz Isten erejében, és tedd azt, amit Ő mond neked!




komment
süti beállítások módosítása