Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Láthatatlan hadsereg áll melletted-Mit tegyek, amikor a világom darabokra hullik?-Nyisd ki a Bibliád és fedezd fel a benned rejlő lehetőségeket-Öt dolog amitől megszabadulsz majd a Mennyben

2019. március 23. 10:45 - Andre Lowoa




Láthatatlan hadsereg áll melletted


"Majd Elizeus így imádkozott: URam, nyisd meg a szemét, hadd lásson! És az ÚR megnyitotta a szolgának a szemét, és az meglátta, hogy tele van a hegy Elizeus körül tüzes lovakkal és harci kocsikkal." (2. Kir. 6:17)

Időről időre mindannyian csatában érezzük magunkat. Lehet, hogy éppen most is harcban vagy. Lehet, hogy a gazdaság miatt. Lehet, hogy elvesztetted a munkádat, a fizetésedet vagy a nyugdíjadat. Vagy lehet, hogy a barátaiddal vagy a családoddal küzdesz - vagy még az is lehet, hogy saját magaddal.

Azt hiszed, teljesen egyedül vagy ebben a harcban, és el sem tudom képzelni, hogyan fog Isten segíteni.

Pedig nem vagy egyedül, és Isten tud segíteni. Csak egyszerűen arra van szükséged, hogy megmutassa, minden a rendelkezésedre áll a védelem érdekében.

Ez történt a 2. Királyok 6-ban is. Az arámi nép mindig háborúban állt Izráellel. Mégis, minden alkalommal, amikor meg akarták támadni Izráelt, Isten elmondta Elizeusnak, Izráel prófétájának, hogy mi az arámi királynak a terve. Így hát Izráel újra meg újra győzött. Amikor Arám királya rájött, hogy Elizeus volt az, aki elárulta a terveit, hadsereget küldött, hogy elfogja őt. Elizeus szolgája felkelt és kiment egyik reggel, és azt látta, hogy őt és Elizeust az ellenséges csapat körbezárta.

Megijedt, visszafutott és megkérdezte Elizeustól: "Most mit fogunk csinálni?" Aztán Elizeus mondott valamit, ami nagyon furcsán hangozhatott szolgájának: "Ne aggódj, mert többen vannak velünk, mint ellenünk." Biztos vagyok benne, hogy ez a mondat nagyon meglephette Elizeus szolgáját. Ő úgy tudta, hogy csak ketten (Elizeus és ő) vannak az ő oldalukon!

Úgyhogy Elizeus imádkozni kezdett: "Uram, nyisd meg a szemét, hogy lásson!" (2 Kir. 2:17). És Isten megtette. Elizeus szolgája hirtelen meglátott egy seregnyi angyalt a hegyoldalon, készen állva, hogy megvédjék őket az arámi seregtől.

A szolga már többé nem félt, Isten pedig elmondta Elizeusnak a megfelelő taktikát, amivel legyőzheti az arámi ellenséget (egyébként anélkül, hogy egyet is tüzelt volna rájuk).

Akárcsak Elizeus és a szolgája, neked is lehetnek támadó körülmények az életedben, éppen most. Nagy a kísértés, hogy pánikba ess. Az igazság az, hogy sokkal sokkal több dolog áll melletted, mint ellened. Amikor azonban a csata közepén állsz, nem láthatod ezt.

Istennek kell megnyitnia a szemedet, hogy lásd mindazt, ami a te oldaladon áll. Elizeushoz hasonlóan neked is csak arra kell kérned őt, hogy segítsen.

Még akkor is, ha nem látod, Isten felszabadította erejét, hogy védelmezzen téged. Meg fogod kérni őt arra, hogy megnyissa szemeidet, hogy meglásd?

Beszéljétek meg

* Milyen küzdelemben érzed magad ma? Kérted Istent, hogy adjon neked bátorságot szembenézni vele?
* Elcsodálkoztál már azon, hogy néha azok a dolgok amelyek lehetetlennek tűnnek egyszerűen megoldódtak, vagy hogy sikerült túljutnod az akadályokon? Felismerted Isten láthatatlan erejét, amint érted dolgozott?
* Mit gondolsz, Isten mit szeretne, hogyan reagálj ezekre a nehéz helyzetekre?




Mit tegyek, amikor a világom darabokra hullik?


"Fájdalmam és hontalanságom gondolata keserű méreg. Folyamatosan ezen gondolkodom és lehangolttá vált a lelkem. Reményem azonban visszatért, amikor ez eszembe jutott: az Úr kimeríthetetlen szeretete és kegyelme megmarad, megújul, mint a reggel és biztos, mint a napsütés. Az Úr az egyetlen akim van, így benne reménykedem." (Jeremiás siralmai 3:19-24., TEV fordítás)

Amikor a világod darabokra esik, nagyon könnyű a fájdalomra, a problémákra, a nyomásra és a bonyodalmakra koncentrálni. Ez a természetes reakció. A biblikus reakció viszont az, hogy Isten szeretetére koncentrálsz.

Akkor is ha mérges vagy Istenre, emlékeztetned kell magadat arra, mennyire szeret téged. Az ő feltétel nélküli szeretetére kell figyelned. Emlékezz rá, hogy nem tehetsz semmit az ellen, hogy Isten szeressen téged. Panaszkodhatsz, kiabálhatsz vele, ráüvölthetsz, ő akkor is örökké szeretni fog.

Ezt a biblikus megközelítést láthatod Jeremiás életében a Jeremiás siralmai 3: 19-26-ban. Jeremiás elkezdett kitekinteni a fájdalmából: "Fájdalmam és hontalanságom gondolata keserű méreg. Folyamatosan ezen gondolkodom és lehangolttá vált a lelkem." Felemésztette a környezetében lévő pusztulás. Ezzel teltek meg a gondolatai és keserűvé, lehangolttá vált.

Ha meg akarod változtatni az életedet, változtatnod kell a gondoltaidon, ahogy azt Jeremiás is tette. Láthatjuk a változást a következő pár versben: "Reményem azonban visszatért, amikor ez eszembe jutott: az Úr kimeríthetetlen szeretete és kegyelme megmarad, megújul, mint a reggel és biztos, mint a napsütés. Az Úr az egyetlen akim van, így benne reménykedem."

Egészen addig nem ismered fel, hogy Isten minden, amire szükséged van, amíg nem marad másod rajta kívül. Viszont tényleg ez minden, amire csak szükséged lehet, hiszen ő gondoskodik rólad.

Ostoba hibákat követünk el, amikor kételkedni kezdünk Isten szeretetében. Amikor azon kezdünk el gondolkodni, hogy "Én ezt jobban tudom Istennél, úgy hogy inkább a magam módján kezdem intézni a dolgokat, ahelyett, hogy Istent követném." Vagy azt gondoljuk, hogy Isten egy kozmikus ünneprontó, aki arra keresi a lehetőségeket, hogy minket nyomorba döntsön.

Változtatnunk kell a gondolkodásunkon. Emlékeznünk kell, "Mert nem vet el örökre az Úr. Még ha megszomorít is, irgalmaz, mert nagyon szeret. Mert nem szíve szerint alázza és szomorítja meg az embereket." (Jeremiás siralmai 3:31-33.)

Isten szeret téged. Ő nem a szigorú szülő, akitől nem kérhetsz semmit. Ő nem az a tökéletlen szülő, aki gyenge, hibákat halmoz fel és mindent tönkretesz. Ő Isten - az örökkévaló, mindentudó, tévedhetetlen Isten, aki téged is megteremtett és soha el nem hagy.

Szóval, amikor úgy érzed, hogy mindent elvesztettél, ne a veszteségre figyelj, hanem arra, amid maradt: Istenre és az ő irántad való szeretetére.

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez:

  • Mik azok az ígéretek és igazságok, amivel bizonyíthatod, mit érez irántad Isten?
  • Mit gondolsz, miért engedi meg Isten, hogy a veszteséget és a fájdalmat is megtapasztaljuk?
  • A tapasztalataink változtatnak bármin is Istennel kapcsolatban?





Nyisd ki a Bibliád és fedezd fel a benned rejlő lehetőségeket


“Akkor vagytok igazán a tanítványaim ha hűségesek maradtok a tanításaimhoz. Akkor tudni fogjátok, hogy mi az igazság és az igazság szabadokká tesz titeket.” (Jn 8:31-32 NLT fordítás)

Az az igazság, hogy az ember nincs is tisztában a saját képességeivel. Csak a Teremtő tudja igazán kifürkészni. Csakis Isten, aki megalkotott, tudja, hogy mire vagy képes. A szüleid, a párod, a barátiad, a főnököd - ők mind csak a lehetőségeid felszinét látjták. Csak Isten tudja, hogy mire vagy igazán képes.

Az agyunknak csak egy kis részét használjuk. Nincs is szükségünk nagyobb inteligenciára. Csak a meglévő inteligenciádnak kell nagyobb részét kihasználnod!

A legtöbb ember mások elismeréséért él. Az idejük nagyrészét azzal töltik, hogy amiatt izgulnak, hogy mások mit gondolnak róluk. Az életed pedig szép lassan csak abból áll, hogy újra és újra lejátszod a fejedben, hogy mások mit is hazudtak neked. Lehet, hogy nem is akartak hazudni, de mégis csak hazudnak. Azt mondják, hogy nem tudsz megtenni valamit, és, hogy ne is fáradj vele, mert úgy sem érsz semmit.

Újra és újra lejátszod ezt a fejedben. De csak hazugságok. Azok az emberek akik ezeket állítják nem is tudják, hogy mire vagy képes. Inkább beszélj a Teremtőddel!

Csak Ő tudja, hogy miket tud tenni az életedben. És csak Ő tudja megnyitni a tárházad lehetőségeit. Na de miként?

Az Úr az Igéjén keresztül szabadít fel és tesz képessé. János 8:31-32 verseiben így szól Jézus: “Akkor vagytok igazán a tanítványaim ha hűségesek maradtok a tanításaimhoz. Akkor tudni fogjátok, hogy mi az igazság és az igazság szabadokká tesz titeket.” (NLT fordítás) Isten Igéje tesz képessé arra amire teremtve lettél. Általa olyan dolgokra leszel képes, amikről korábban álmodni sem mertél.
Hogyan lehetséges ez?

Tanuld meg Isten Igéjét! Isten addig nem tesz képessé a benned rejlő lehetőségek feltárására amíg ki nem nyitod a Bibliát és nem tanulsz belőle. Ezt nem lehet ozmózissal elérni! Úgy lehet elkezdeni csinálni, hogy megtanulod, hogy mit is mond a Biblia.

Fogadd el Isten Igéjét! Legyen a Biblia az életed egyedüli tekintélye. Lehet, hogy nem tetszik amit olvasol, de ha azt akarod, hogy az életedben Isten legjobb szándéka valósuljon meg akkor fogadd el amit mond.

Engedelmeskedj Isten Igéjének! Nem lehet csak megtanulni és elfogadni Isten Igéjét. Meg is kell tenni amire tanít! Nem kapsz áldást csak azért mert tudod, hogy mit mond a Biblia. Áldást akkor kapsz ha azt teszed amire a Biblia tanít.

Sokkal többre lettél teremtve mint amit el tudsz képzelni! A Biblia azt mondja az 1Kor 2:9-be, hogy "Amit Isten azok számára tervezett akik szeretik Őt, az több mint amit szem valaha látott vagy fül valaha hallott. Még csak nem is gondolt rá soha senki! (CEV fordítás)

Nyisd ki Isten Igéjét és tedd azt amit csak Isten gondolt rólad!

Beszéljetek róla:
- Mennyire vagy következetes Isten Igéjének megnyitásában? Mit teszel ma ezért?
- Az életed milyen részéért imádkozol Isten áldásáért? Hűséges vagy ezen a területen hozzá?




Öt dolog amitől megszabadulsz majd a Mennyben

 

"Le fogja törölni a könnyet a szemükről, és nem lesz többet halál, vagy szomorúság, vagy sírás, és fájdalom. Mindezek örökre elmúlnak." (Jelenések 21:4, NLT fordítás)

A mai modern kultúra sok dolgot mond nekünk arról, hogy milyen is lesz a Menny. A legtöbbje nem a Biblián alapul. Az igazság az, hogy a Menny leírása túlmutat a legjobb írók képességein is. Egyszerűen sokkal csodálatosabb, mint ahogy azt puszta szavakkal ki lehetne fejezni.

Van azonban néhány sejtésünk arról, hogy milyen is lesz majd a Menny. Már említettem öt dolgot, amelyek ott lesznek a Mennyben. Ugyanakkor lehetséges, hogy a legvilágosabb része a Biblia Mennyel kapcsolatosan arról szól, hogy mi nem lesz ott.

Íme öt olyan része a mi földi létezésünknek, ami nem lesz része a mennyei életünknek:

  1. Betegség. (1 Korintus 15:42-43) Lesz tested a Mennyben, de tökéletes lesz. Nem lesz több betegség. Nem lesz több rosszullét. Nem lesz több éhség. Még gázok sem lesznek benned a Mennyben! A Menny tökéletes hely. A tested is tökéletes lesz.
  2. Szomorúság. (Jelenések 21:4) Sosem fog összetörni a szíved a Mennyben. Sosem leszel elutasítva. Sosem fogsz gyászolni. A Biblia igazából azt mondja, hogy Isten letöröl majd a szemedről minden könnyet. Billió és trillió évet fogsz eltölteni a Mennyben, és ennek az időnek egy percét sem fogod szomorúsággal tölteni.
  3. Szenvedés. (Jelenések 7:16) A Biblia azt mondja: "Nem lesz több éhség, nem lesz több szomjúság, nem lesz több perzselő hőség." A Mennyben nekem és a feleségemnek nem kell majd különböző fokozatra kapcsolni a termosztátot! Minden szükségünk ami van, be lesz töltve.
  4. Bűn. (Júdás 1:24) A Menny tökéletes hely. Ezért jött Jézus - hogy meghaljon a kereszten, hogy a tökéletlen emberek, mint te és én, a Mennybe kerülhessenek. A Biblia azt mondja, hogy amikor majd színről színre látjuk Jézust, a jellemünk azonnal el fog változni az Övének mintájára. Lesz saját személyiséged, Jézus jellemével.
  5. Halál. (Jelenések 21:4) Örökké fogsz élni a Mennyben, de nem fogsz örökké élni azokkal a betegségekkel, bűnökkel, és tökéletlenségekkel, amikkel most küzdesz. Örökké élhetsz majd egy tökéletes testben.

Nem tudom, te hogy vagy vele, de számomra ez nagyon izgalmas! Mindez az öt dolog nélkül élhetek majd.

(Többet megtudhatsz arról, honnan lehetsz biztos benne, hogy a Mennyben fogod e tölteni az örökkévalóságot a honlapomon: rickwarren.org/know-god. És ha imádkozol, hogy Jézus legyen az életed ura, tudasd velem is! Írj nekem a rick@rickwarren.org címen.)

Beszéljünk róla!

  • Mit fog számodra jelenteni, hogy tökéletes tested lesz a Mennyben?
  • Ha egy nem hívő barátodnak mesélnél azokról a földi életet jellemző dolgokról, amelyek a Mennyben nem lesznek, melyikről beszélnél leginkább? Miért?
  • Az öt földi életre jellemző dolog közül, ami nem lesz része a Mennynek melyik felől vagy a legizgatottabb, hogy többet nem kell vele együtt élned? Miért?

 

komment
süti beállítások módosítása