Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Isten erősebb, mint gondolnánk-Isten mindent tud, és ez jó hír!-Jöjj, amint vagy

2019. március 23. 10:44 - Andre Lowoa

Isten erősebb, mint gondolnánk

"Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem." (Filippi 4:13)

Mi nem vagyunk olyan erősek, mint képzeljük, viszont Isten sokkal erősebb, mint gondolnánk.

Isten erején keresztül válhatsz erőssé. Az ő ereje megjelenik az életben, ezt a Szentlélek hozza el a számodra Jézus által. Minél inkább elkezdesz Istenre támaszkodni, annál erősebbé válasz Őbenne. "...mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős." (2 Korinthus 12:10).

Az, hogy "mindenre van erőm", nem azt jelenti, hogy "mivel hívő lettem, most már elég erős vagyok ahhoz, hogy bármit, sőt mindent megtegyek Istenért." Saját tapasztalataiddal is megerősítheted, hogy mennyi félelem és kudarc kapcsolódik az ilyen fajta gondolkodáshoz.

A "mindenre van erőm" erőssége Istenen keresztül érkezik, aki megadja a számodra minden napra a szükséges erőt. Az a képességed, hogy bármit megtegyél, teljes mértékben Istenen alapul, mert az erőd is tőle függ. Ez nem olyan erősség, amelyet kifejleszthetsz magadban azzal, hogy érzelmi vagy szellemi "súlyzókkal" gyúrod ki magad.

Az erősség az alávetettségből származik. Talán ahhoz kell a legnagyobb erő, hogy teljes mértékben alárendeld magad Istennek. De "Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően." (Filippi 2:13)

Az erő a hithez kötődik. Hitben elfogadod, hogy Isten adja az ő erejét a számodra, és így hit által képes leszel bizalommal cselekedni, tudván, hogy az erőt is megkapod hozzá: "De az Úr mellém állt, és megerősített." (Timóteus 4:17)




Isten mindent tud, és ez jó hír!

„Semmi a teremtett világban nem rejtőzhet el Isten szeme elől. Minden fedetlen és csupasz annak szeme előtt, akinek számadással tartozunk.” (Zsidókhoz írt levél 4:13, NIV fordítás)

Előfordult már veled, hogy az éj leple alatt kikeltél az ágyból nassolni, még akkor is, ha épp fogyókúráztál? Én is álltam már a hűtőszekrény nyitott ajtaja előtt erre gondolva: „Csak egy falatot…”

Ilyenkor vitázunk önmagunkban: „Csak nyugodtan, egy-két falat nem árthat!” - „Nem, nem lehet, fogyókúrán vagyok!”

Az ilyen és ehhez hasonló pillanatokban Sátán azzal az ördögi hazugsággal akar megetetni bennünket, hogy „senki sem fogja megtudni.”

Talán te épp nem a hűtőszekrény előtt állsz, hanem dolgozol, vagy az adóbevallásodat készíted, esetleg olyan helyen vagy, ahol a szüleid nem szeretnék, hogy legyél... Te mégis folytatod és valami kétes dolgot művelsz, mivel úgy hiszed, hogy a hazugságot soha senki nem tudja meg.

De Isten már tudja!

A Zsidókhoz írt levél 4:13 szerint: „Semmi a teremtett világban nem rejtőzhet el Isten szeme elől.” (NIV fordítás). Istent soha nem éri meglepetés, hiszen mindent tud!

Az a tény, hogy Isten mindent tud rólad, valójában nem rossz, hanem jó hír. Megmondom, miért:

Ismeri a hibáidat és a kudarcaidat. Kínos számomra annak tudata, hogy nincsenek titkaim Isten előtt, mivel vannak olyan dolgok, amelyeket jobb lenne, ha nem tudna. A Biblia viszont ezt mondja: „Istenem, a bűneim nincsenek elrejtve előled, tudod, hogy mennyire esztelen vagyok”. (Zsoltárok könyve 69:5, GNT fordítás).

Bűneid elrejtésével nem tudod becsapni Istent (lásd: 1János 1:8). Nem botránkozik meg az elkövetett bűneid miatt, és soha nem fog másképp érezni irántad, ha bevallod neki azokat. Ő feltétel nélkül szeret téged, ami azt jelenti, hogy részedről nincs szükség se csalásra, se színlelésre.

Ismeri az érzéseidet és a csalódásaidat. Talán ezt gondolod: „Senki nem tudja, min megyek éppen most keresztül, senki nem érzi a fájdalmamat.” Isten tudja. Látja a lelkedben a válságot, és a fájdalmad sem marad észrevétlen Isten szeme előtt. A Zsoltárok könyve 56:8-ban ez áll: „Tudod, hogy mennyire szenvedek, te nyilvántartod a könnyeimet.” (GNT fordítás).

Mivel Isten tudja, hogy mennyire frusztrált és kétségbeesett vagy, ezeket az érzéseket átadhatod neki: „Bízd az Úrra minden gondodat, hiszen Ő törődik veled” (1Péter 5:7, GNT fordítás). Egyszer és mindenkorra vesd oda mindet Isten elé, és soha ne vedd vissza azokat!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha Isten már ismeri a hibáinkat és kudarcainkat, akkor miért fontos mégis, hogy megvalljuk a bűneinket neki?
  • Mit jelent minden gondodat Istenre hagyni? Milyen aggodalmaidat és gondjaidat kellene ma átadnod Istennek?
  • Mennyiben változtatja meg az életedet annak tudata, hogy Isten feltétel nélkül szeret téged?





Jöjj, amint vagy

"Isten abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk." (Róm 5,8)

Mindent, amit Jézus érted tett, szeretetből tette. A Biblia azt mondja, hogy Isten azért termetett téged, hogy szeressen. Az egyetlen ok, amiért élsz, arra teremtettél, hogy Isten szeressen.

Ha Isten nem akarná, hogy élj, a szíved azonnal megállna, már nem is lélegeznél. Isten teremtett, és azt akarja, hogy élj, hogy szerethessen téged, és te viszont szeresd.

Isten nem csupán mondta, hogy szeret, hanem ki is mutatta. A Bibliában áll: "Isten abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk." (Róm 5,8) Azt olvassuk, hogy már akkor, amikor bűnösök voltunk. Még mielőtt ismerhettem volna Istent, vagy tudtam volna, hogy szükségem lesz rá, Jézus már meghalt érettem.

Létezik egy tévhit, miszerint helyes útra kell terelnem cselekedeteimet, mielőtt Isten elé járulok. "Mindent helyre kell hoznom, van egy pár dolog, amit először rendbe kell tennem az életemben, és azután Isten elé állok." Nem! Jöjj Isten elé a problémáiddal együtt - a jóval, a rosszal, a csúnyával.

Olyan mint amikor fogat mosunk mielőtt fogorvoshoz megyünk fogtisztításra. Vagy elmossuk az edényeket mielőtt a mosogatógépbe tesszük, vagy rendbe tesszük a házat mielőtt jön a bejárónő. Miért tennénk ilyet?

Isten azt mondja: "Nem, nem! Nem kell rendbe tenned az életedet. Hozd csak elém úgy, ahogy van. Hozd magaddal az összes problémádat. Nálam van a válasz mindenre. Jöjj, amint vagy."

A Biblia azt írja: "Segítséget küld nekem a mennyből, hogy megmentsen, mert szeret." (Zsolt 57,3 LB fordítás) Ezt tette Jézus húsvétkor. Lejött a mennyből, hogy megváltson minket, mert szeret. Isten elé viheted a problémáidat, mert nála van a válasz.

Ha ez a hír nem sarkall cselekedetre, akkor Jézus Krisztus halála és feltámadása számodra hiábavaló volt. Életedben nem hoz változást. Felismerheted az ajándékot, de el is kell fogadnod azt.

"Üdvözülsz, ha őszintén vallod "Jézus az Úr", és ha teljes szívedből hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból. Isten elfogad és megment, ha igazán hiszed ezt, és másoknak elmondod." (Róm 10, 9-10 CEV fordítás)

Isten nem kéri tőled, hogy olyat ígérj, amit nem tudsz betartani. Isten azt kéri, hogy higgy abban az ígéretben, amit csak Ő tud megtartani.

Beszéljetek róla:

* Mi az, amit hagynod kell, pedig rendbe akartad tenni az életedben, hogy Isten elé járulhass?
* Neked személy szerint mit jelent a húsvét? A húsvét megünneplése hogyan visz közelebb Istenhez?
* Életed hogyan tükrözi Isten nagylelkű szeretetét irántad, és hogy elfogadtad azt?






komment
süti beállítások módosítása