Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Hogyan juthatsz a mennybe?-Isten szerint alkalmas vagy-Közeledj Istenhez, hogy elkerüld a vitákat-Mi a te ítéleted?

2019. március 21. 10:53 - Andre Lowoa




Hogyan juthatsz a mennybe?

 

„Az evangélium mondja el, hogyan tesz Isten igazzá a maga szemében. Ez az elejétől a végéig, hit által történik, ahogy az Írás mondja, ’az igaz ember hit által él.’ ” (Róma 1:17 – NLT fordítás)

Nincs az életünknek nagyobb célja a Mennynél. A Biblia beszél a mennyről: „Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el az Isten az őt szeretőknek.” (1 Korinthus 2:9b)

A Biblia azonban beszél arról is, hogy a mennybe vezető út keskeny, egyedül csak Istenben bízva érhetjük el. Róma 1:17 azt mondja, „Az evangélium mondja el, hogyan tesz Isten igazzá a maga szemében. Ez az elejétől a végéig, hit által történik, ahogy az Írás mondja, ’az igaz ember hit által él.’ ”

Hogyan jöhetünk tehát Istenhez hit által? A válasz olyan egyszerű, mint az ABC és a D.

A (admit = elismerni)
Ismerd el, hogy szükséged van Megváltóra. Saját erődből nem érheted el Istent. Bűnös vagy. Elszúrtad. A Menny tökéletes, te viszont nem vagy az.

B (believe = hinni)
„Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz.” (ApCsel 16:31a) Hidd el, hogy Jézus valóban az, akinek a Biblia mondja, bízd rá mindened, amid csak van.

C (confess = megvallani)
Valld meg bűnödet. Mondd el Istennek, hogy amit tettél, rossz volt, kérj bocsánatot és térj meg.

D (depend upon = valamitől függeni)
Ragaszkodj Isten ígéretéhez, amit János 3:16-ban adott: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” Nem számít mit tettél, vagy milyen sokáig tetted, Isten azt ígérte, hogy aki hisz benne, az nem kárhozik el.

Lehet, hogy a mennybe vezető út keskeny, de nem azért, mert Isten nem akarja, hogy rajta legyél. Isten nagyon-nagyon szeretné, hogy az örökkévalóságot vele töltsd a mennyben.

Ez pedig olyan egyszerű, mint az ABC és a D!

Beszéljetek róla:

  • Melyik a legjobb hely, ahol valaha voltál az életedben? Milyen ez a Mennyhez hasonlítva?
  • Elkötelezted már életedet Jézus mellett, és biztosítottad-e már a helyed a Mennyben?
    Ha nem, akkor mi tart vissza attól, hogy ezt megtedd?
  • Kinek mondhatod el ezen a héten azt, hogyan juthat a mennybe?





Isten szerint alkalmas vagy

„Ő mentett meg bennünket és ő választott ki szent munkájára, de nem azért, mert megérdemeltük, hanem mert már jóval a világ kezdete előtt ez volt a terve. Így akarta bemutatni nekünk a szeretetét és kedvességét Jézus Krisztuson keresztül.” (2 Timóteus 1:9, TLB fordítás)

crowdfunding.jpg

Isten olyan ajándékokkal ruházott fel, amelyekkel mások felé tudsz szolgálni, ugyanis minden keresztény szolgáló is egyben. Ez nem azt jelenti, hogy mindenki pásztor is, de aki keresztény, mindenképp valamilyen szolgálatot teljesít. Minden alkalommal, amikor arra használod a tehetségedet vagy az ajándékaidat, hogy másoknak segítesz, akkor mások felé szolgálsz.

A Biblia így fogalmaz a 2Timóteus 1:9-ben: „Isten megmentett bennünket […] szent munkájára" (TLB fordítás). Isten megváltott téged, hogy szolgálj. Miért váltott meg? Hogy tudd szolgálni Őt.

Ha azon gondolkozol, hogy honnan tudhatod, mi a szolgálatod, akkor gondold végig, hogyan lettél megalkotva! Gondold át, mik a szellemi ajándékaid, milyen a szíved, milyenek a képességeid, milyen a személyiséged és milyenek a tapasztalataid. Nézd meg, milyennek formált meg Isten! Ő azt szeretné, ha arra használnád a képességeidet és az ajándékaidat, hogy másoknak segítesz. Minden alkalommal, amikor így teszel, szolgálsz. Ebben nincs semmi különleges, egyszerűen csak segítesz másoknak.

Vajon szolgálhatsz mások felé egy értékesítési irodában? Igen! És ha könyvelő vagy? Akkor is. És teherfuvarozóként is? Hát persze! Amikor segítesz másoknak az ő nevében, akkor szolgálatot végzel.

Isten azt mondja, hogy szükség van rád a gyülekezetben. A családja nélkülözhetetlen tagja vagy. Fogd fel így: ha én nem használom a tehetségem, akkor az neked rossz, ha viszont te nem használod a képességeidet, annak én látom kárát. Akár így, akár úgy, végül mindannyian valamivel szegényebbek leszünk Krisztus Testében.

Mindannyian fontosak vagyunk! Mindannyiunknak meg kell tennünk a saját részünket, ahogy egybe illeszkedünk.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Tisztában vagy azzal, hogyan lettél megformálva - hogy milyen szellemi ajándékaid vannak, milyen a szíved,  milyen képességeid és tapasztalataid vannak, és mitől vagy az az egyedi személy, aki vagy?
  • Hogyan használod fel mindezt arra, hogy mások felé szolgálj a gyülekezetben vagy a környezetedben?
  • Szerinted miért tervezte Isten úgy, hogy csak másokkal együtt tudjuk beteljesíteni az elhívásunkat?





Közeledj Istenhez, hogy elkerüld a vitákat


"Kinek szíve reád támaszkodik, megőrzöd azt teljes békében, mivel Te benned bízik." (Ézsaiás 26:3)

Lenyűgöző felfedezésem volt: minél több időt töltök Istennel, annál jobban kijövök az emberekkel. Erre számíthatok.

Amikor a viták megerősödnek a házasságodban, az azt jelenti, hogy valaki nem tölt elég időt Istennel. Ez ennyire egyszerű. Közeledni kell Istenhez, ha el akarod kerülni a vitákat.

Az Ézsaiás 26:3 ezt mondja: "Kinek szíve reád támaszkodik, megőrzöd azt teljes békében, mivel Te benned bízik". Amikor Istennel töltesz időt, akkor a gondolataid felé irányulnak. Aztán jobban kijössz az emberekkel, mert Ő tökéletes békét ad a szívedbe, és nem leszel olyan bosszantható. Láttál már olyan embert, aki csak akkor közeledik Istenhez, ha bajban van? Csak akkor imádkoznak, ha szorult helyzetben vannak. Szükséged van Istenre. Bibliatanulmányozás, vasárnap reggeli időszak, napi csendesség. Szánj időt ezekre. Azt gondolod túl elfoglalt vagy? Talán tényleg az vagy. Talán ki kell iktatnod pár dolgot az időbeosztásodból, hogy több időt tudj Istenre fordítani. Kelj fel 15 perccel korábban. Olvass, és imádkozz, aztán figyeld meg a viselkedésedet és a más emberekhez való hozzáállásodat a nap további részében.

Minél több időt töltesz az Istennel, annál jobban fogod élvezni az időd többi részét. Sokkal eredményesebb és hasznosabb lesz.Jobban kijössz majd másokkal és kevesebb lesz a vitád, mert közeledsz Istenhez. Az életedben meglévő konfliktusok egyenes arányban állnak az Istennel töltött idővel.

A Jakab 4:8-ban egy nagyszerű ígéret van: "Közeledjetek az Istenhez, és közeledni fog hozzátok." Ő nem fordít hátat. Közeledik feléd. Ha te lépsz felé, akkor Isten is lépni fog feléd.

Ahhoz, hogy elkerüld a vitákat, add át azokat Istennek, ismerd fel a Sátánt, és közeledj Istenhez.

Beszéljünk róla:

- Hogyan jellemeznéd az imaéletedet? Mint egy folyamatos beszélgetés Istennel, vagy időszakos, segítségért való könyörgés?

- Azokra a dolgokra szánsz időt, ami igazán fontos neked. Másoknak mit mesél az időbeosztásod, mi a legfontosabb számodra?



Mi a te ítéleted?

 

"Pilátus megkérdezte tőlük: ‘Mit tegyek akkor azzal, akit a zsidók királyának mondotok?’" (Márk 15:12, NIV fordítás)

verdict.jpg

2000 évvel ezelőtt történt egy esemény a Közel-Keleten, amely örökre megváltoztatta a világot. Emiatt az esemény miatt oszlott ketté a történelem. Amikor dátumot írunk, minden alkalommal Jézus Krisztus feltámadása a kiinduló pontunk.

Mit jelent ez számunkra a mai napon? Egy értelemben azt, hogy Jézus Krisztus tárgyalása még ma is folyik. Mindazok szívében és elméjében tárgyalás alatt áll, akik még nem ismerték el Őt a világ Megváltójaként, Isten Fiának.

Jézus hazug volt, őrült, vagy Úr?

Jézus azt állította magáról, hogy Ő a világ Megváltója. János 12:47-ben feljegyezték, amint ezt mondta: "Nem azért jöttem, hogy elítéljem a világot, hanem azért, hogy megmentsem." Néhányan azt állítják: "Hiszem, hogy Jézus egy jó tanító volt." De nem lehetett csupán egy jó tanító, mert egy jó ember nem mondta volna, hogy "Én vagyok Isten és Én vagyok az egyetlen út a Mennybe", hacsak nem ez az igazság.

Szóval, mi a te ítéleted?

  • Jézus vajon az, akinek mondja magát? Ő Isten? Vagy inkább őrült, esetleg hazug?
  • Ha Ő az, akinek mondja magát, akkor mikor fogod elkezdeni követni azt, amit az életeddel kapcsolatban mond?

Ma te ülsz az ítélőszékben, ahol Jézus Krisztus felől dönthetsz. Pont úgy, ahogy Pilátus kérdezte: "Mit tegyek akkor Jézussal, akit Krisztusnak neveznek?" neked azt is el kell döntened, hogy vajon Ő az volt-e, akinek mondta magát.

Beszéljetek róla:

  • Miért fontos engedelmeskedned, ha egyszer már elfogadtad Jézus Krisztust Megváltódként?
  • Mi tartja vissza az embereket attól, hogy elfogadják Jézust, mint Urat és miért inkább ahhoz ragaszkodnak, hogy hazug volt, vagy magáról a kérdésről tudomást sem vesznek? 
  • Ha valaki megkérdezné, hogy miben különbözött Jézus más jelentős vallási vezetőktől, akkor hogyan válaszolnál?

 



komment
süti beállítások módosítása