Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Isten a legjobbat hozza ki belőled, ahogy az elhívásod követed-Isten szeretetének...

2019. március 17. 10:11 - Andre Lowoa





Isten a legjobbat hozza ki belőled, ahogy az elhívásod követed

"Ezért emlékeztetlek téged, hogy gerjeszd fel az Isten kegyelmi ajándékát, amely kezeim rád tétele által van benned. Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét." (2 Timóteus 1:6-7)

Amikor Timóteus csatlakozott Pál missziós útjához, még nagyon fiatal volt. Pál egy Efézus nevű városba küldte, hogy segítse a gyülekezet plántálást és annak vezetését. Timóteus félt, de Isten még így is tudta használni. Három olyan lecke van, amit Timóteustól megtanulhatunk, azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudjuk betölteni Isten elhívását az életünkben.

1. Ha eleget akarsz tenni az elhívásodnak, fejlesztened kell azokat ajándékokat, amelyeket Istentől kaptál.

"Senki meg ne vessen ifjú korod miatt, hanem légy példája a hívőknek beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben, tisztaságban. ... Ne hanyagold el a benned levő kegyelmi ajándékot, amelyet prófécia által kaptál a vének kézrátételével. Ezekkel törődj, ezekkel foglalkozz, hogy előrehaladásod nyilvánvaló legyen mindenki előtt. (1 Timóteus 4:12, 14-15)

Pál azt is mondta Timóteusnak hogy: "...gerjeszd fel az Isten kegyelmi ajándékát, amely kezeim rád tétele által van benned. Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét." (2 Timóteus 1:6-7)

Mint egy hívőnek, a te felelősséged, hogy fejleszd a tehetséged és ajándékaid, melyeket Isten neked adott használatra életed végéig.

2. Ha eleget akarsz tenni az elhívásodnak, nem kalandozhatsz el.

Isten azt mondja Timóteusnak az 1 Timóteus 4:16-ban: "Legyen gondod önmagadra és a tanításra, maradj meg ezek mellett, mert ha így cselekszel, megmented magadat is, hallgatóidat is."

Manapság könnyű letérni a helyes útról, mert a vállalkozásunkat, családunkat, karrierünket és a megtakarításainkat vágyunk gyarapítani. De az hivatásod sosem fogod tudni betölteni, ha az idődet elvesztegeted az internettel és a telefonoddal. A legfontosabb dologra kell, hogy koncentrálj.

3. Ha eleget akarsz tenni az elhívásodnak a legjobbat kell kihoznod magadból Istennek.

"Fuss a magadtól tellhető legjobban Isten versenyében és nyerd el az örök életet, mert Isten erre az életre hívott el." (1 Timóteus 6:12a, TEV fordítás) Isten egy speciális feladatra hívott el téged, ezt akkor tudod elvégezni, ha a legjobbat adod az idődből, erőfeszítéseidből, ajándékaidból és koncentrációdból.

Pál azt mondja Timóteusról, hogy "Nincs senki más olyan, mint Timóteus." (Filippi 2:20 - NLT fordítás). El tudsz képzelni ennél nagyszerűbb sírfeliratot? Nem volt senki hasonló a földön, mint Timóteus. Céltudatos volt. Az élete során elkötelezett volt Isten elhívásában, senki sem tudta megzavarni vagy elbátorítani őt, a legjobbat adta magából Istennek.

Ahogy követed Isten elhívását, Isten a legjobbat fogja kihozni belőled.

Beszéljetek róla

* Te hogyan fejleszted az ajándékokat, melyeket Istentől kaptál?
* Milyen módon tudod megszüntetni a zavaró tényezőket, amik megakadályozzák a koncentrációd?
* Milyen napi teendőidbe adsz bele mindent? Beleadsz ugyanígy mindent a szolgálatba is, amit végzel?



Isten szeretetének hosszúsága


,,Tudom, hogy szereteted örökké tart, hűséged állandó, mint az ég.” (Zsoltárok 89:2, TEV fordítás)

Az emberi szeretetnek van határa. Elfogy és elapad.

Ezért kell Isten szeretetének jelen lenni minden kapcsolatodban, ha azt akarod, hogy azok maradandóak legyenek. Isten szeretete soha nem fogy el. Az Ő szeretete türelmes, kitartó és állhatatos.

Nem csodálatos tudni azt, hogy Isten soha nem mond le rólad? Nem számít, mit teszel, az Ő szeretete soha nem múlik el. Elég széles ahhoz, hogy elérjen mindenkit, és elég hosszú ahhoz, hogy örökké tartson.

Isten már nem tud téged jobban szeretni annál, mint ahogy most szeret,  viszont kevésbé sem fog szeretni.

Szeret téged a jó napjaidon, és szeret a rossz napjaidon is. Az Ő szeretete nem függ tőled. Isten maga a szeretet, és Ő a szeretetét ingyen adja. Nem lehet megdolgozni érte, és nem lehet kiérdemelni.

Fogadd el a szeretetét, dicsérd Őt, és tudd, hogy a szeretete elég hosszú ahhoz, hogy örökké tartson: ,,és  legyetek képesek megérteni - ahogy minden Istenhez tartozó embernek meg kellene értenie -, hogy milyen széles, milyen hosszú, milyen magas és milyen mély az ő szeretete. Tapasztaljátok meg Krisztus szeretetét, noha az túl hatalmas ahhoz, hogy teljesen meg tudjuk érteni.”  (Efézus 3:18-19, NLT ford.)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan teszed Isten szeretetét a kapcsolataid középpontjába?
  • Mi a válaszod Isten szeretetére?
  • Mit tudsz tenni azért, hogy Isten jobban szeressen? Mit tudsz tenni azért, hogy Isten kevésbé szeressen?




Isten szeretetének magassága


“Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem démonok, sem a jelen, sem a jövő, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmi a teremtett világban nem választhat el minket Isten szeretetétől, ami Jézus Krisztusban, a mi Urunkban van.” (Róma 8:38-39, NIV fordítás)

Nem tudsz olyan helyre menni, ahol Isten szeretete ne lenne jelen. Soha nem leszel elválasztva Isten szeretetétől.

Semmi - semmilyen körülmény, semmilyen helyzet - nem tud elválasztani, mert Isten szeretete mindenütt jelen van: “sem magasság, sem mélység, sem semmi a teremtett világban nem választhat el minket Isten szeretetétől, ami Jézus Krisztusban, a mi Urunkban van.” (Róma 8:38-39, NIV ford.)

Ha szeretnél ellenszert a magányra, akkor ez az: soha nem leszel elválasztva Isten szeretetétől. Igen, a szeretteinket elveszítjük. Ha házas vagy, egyikőtök előbb meghal majd, és aki itt marad, annak gyászban és szomorúságban lesz része.

De ha keresztény vagy, Isten mindig és örökre veled van. Az Ő szeretetére mindig számíthatsz és felnézhetsz, amikor magányosnak érzed magad. Én most nem vallásosságról beszélek. Én a Jézus Krisztussal való személyes kapcsolatról beszélek. Az Ő szeretete örökké tart, és az Ő szeretete mindenütt jelen van.

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Isten szeretete elég magas, hogy elfedezze a hibáidat. Elfogadtad már az Ő megbocsátását és segítségét egy új kezdethez?
  • Hogyan hangolódsz rá Isten szeretetére nehéz körülmények között, vagy ha magányosnak érzed magad?
  • Mi a különbség a vallás és a személyes kapcsolat között?



Isten szeretetének mélysége


„Az ÚR lenyúlt a magasból és megragadott engem, kihúzott a mély vizekből.” (Zsoltárok 18:16 – TEV fordítás)

Vannak idők, amikor mindannyian azt gondoljuk, „Itt a vég, elborítanak a nehézségek, lehúz a mélység.” De nem számít, milyen mélyre kerülsz, Isten szeretete mélyebb, mint a problémád.

Corry és Betsy ten Boom keresztények voltak és Hollandiában éltek a II. világháború idején. Zsidókat rejtegettek az otthonukban, hogy megmentsék őket a náciktól. Amikor fény derült a dologra, nemcsak a zsidókat vitték el koncentrációs táborba, hanem ugyanúgy őket is, és a háború hátralevő részét ott töltötték.

Látva az ottani szörnyűségeket, Corry azt mondta Betsynek: „Ez a hely a pokol legmélyebb gödre!” Betsy erre ezt válaszolta: „Nincs olyan mély gödör, aminél Isten szeretete ne lenne mélyebb.”

Az elmúlt hónapokban lehet, hogy rosszul alakultak a pénzügyeid, és azt gondolod, tönkre fogsz menni. Az is lehet, hogy érzelmileg vagy a házasságodban kerültél mélypontra, vagy talán egészségi problémáid vannak. Frusztrált vagy, és akaratlanul is csak arra gondolsz, hogy „vége, nincs kiút”.

Hol van Isten ilyenkor? Pontosan alattad. Ő „a te menedéked, és örökkévaló karjai tartanak [alattad vannak]” (5Mózes 33:27 – NLT 2. kiadás fordítása)

Vesd magad Isten szerető karjaiba. Engedd, hogy elkapjon és engedd, hogy támogasson, amikor nincs sehova máshova menned.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Isten szeretete bármely probléma megoldásához elég mély. Milyen fájdalmat, milyen sérülést vagy milyen problémát kell ma átadnod neki kezelésre?
  • Hogyan kellene, hogy megváltoztassa az örökkévalóság perspektívája a problémákhoz való hozzáállásodat? Hogyan változhat a nehézségekhez való hozzáállásod attól, hogy tudod, Isten örökkévaló karjai tartanak”?
  • Mit jelent az, hogy átadni magad és engedni, hogy Isten támogasson?




Isten szeretetének szélessége


„… képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjétek Krisztusnak minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy teljességre jussatok, az Isten mindent átfogó teljességéig." (Efézus 3:18-19, NLT fordítás)

Isten szeretetének szélessége az egész világra kiterjed és magába foglal mindenkit, akit teremtett: „Az ÚRnak minden útja igaz, és minden tette jóságos.” (Zsolt 145:17, NIV fordítás).

Isten soha nem teremtett olyan embert, akit nem szeretett. Ő teremtett téged és szeret téged – és Isten soha nem teremt olyat, ami vacak lenne. Ő feltétel nélkül szeret téged. Nagyon, nagyon szeret téged.

Istennek mindenki számít. Valóban, Jézus életútján keresztül láthatjuk, hogy még azokat is szereti, akik kissé ellenszenvesek és azokat is, akik úgy érzik, nem méltóak a szeretetre. Szeretnéd tudni az önbecsülés titkát? Íme: ha magabiztosságot szeretnél, ismerd fel, hogy mennyire számítasz Istennek. Ha Isten szeret téged, mit számít, mit gondolnak mások?

Mivel Isten szeret téged, nincs szükség arra, hogy bizonygasd értékeidet. Nincs szükségünk arra, hogy bizonyos típusú ruhákat viseljünk ahhoz, hogy jól érezzük magunkat; vagy arra, hogy bizonyos típusú autót vezessünk ahhoz, hogy a bizonytalan egónkat feltámogassuk. Nincs többé szükségünk státuszszimbólumokra.

Isten szeret téged!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Isten szeretete mindenhol jelen van. Hogyan változtatja ez meg a mások iránti szereteted?
  • Ha Isten mindenhol ott van, miért küszködik olyan sok ember a magánnyal?
  • Milyen módszerekkel próbáltad bizonygatni értékeidet Istennek és másoknak? Az igazság, melyet ez az áhítat tartalmaz hogyan változtatja azt, ahogyan saját magadat szemléled?




komment
süti beállítások módosítása