Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A közös bizonyságtételben erő van-Állj készen a lehetetlenre

2019. március 17. 10:10 - Andre Lowoa

 



A közös bizonyságtételben erő van

„Új parancsolatot adok nektek: Szeressétek egymást! Ahogyan én szerettelek titeket, úgy kell szeretnetek nektek is egymást. Erről mindenki tudni fogja, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.” (János 13:34-35 – NIV fordítás)

Mindannyiunknak van egy életüzenete, és Isten azt akarja, hogy ezt osszuk meg a körülöttünk lévő világgal. Az üzenet megosztása része az életünk küldetésének. Amikor megosztjuk ezt az üzenetet más emberekkel, azt úgy nevezik, hogy bizonyságtétel.

A csoportos bizonyságtételben hatalmas erő van. Éppen úgy, ahogy a katonákat sosem egyedül küldik ki, Istennek sem az a szándéka, hogy küldetésünket egyedül végezzük. Azt mondja, együtt kell bizonyságot tennünk.

Valójában, Isten azt mondja, az a legjobb bizonyságtételünk az Istent nem ismerő emberek felé, amikor szeretjük azokat, akik már Isten családjában vannak. János 13-ban Jézus azt mondja, hogy az egymás iránti szeretetünk bizonyítja a világnak, hogy az ő tanítványai vagyunk. Az emberekre erőteljes hatással van, amikor tapasztalják, hogy a keresztények őszintén szeretik egymást. Ez bizonyítja a világnak, hogy Isten családjában vannak.

2 Timóteus 1:7 elmondja, hogyan kellene bizonyságot tennünk: „Az Istentől kapott lélek nem elbátortalanít, hanem erőt, szeretetet és önuralmat ad.” (NIV fordítás).

Bátortalan és félénk vagy mikor bizonyságot teszel? A félelemre az Isten válasza a közösség – más keresztények, akik melletted állnak a bizonyságtételben.

Nagyon komolyan vedd fontolóra a következő kérdést: Van bárki, aki miattad jut a mennybe? Ha más keresztényekkel együtt munkálkodva teszel bizonyságot, akkor mondhatod, hogy „Igen! Valaki miattam jutott a mennybe.”

Filippi 1:27 azt mondja: „Azt akarom tudni, hogy erősen álltok az egy Lélekben, együtt, egy emberként küzdve az evangélium hitéért.” (NIV fordítás).

Van olyan, hogy más keresztényekkel együtt, egy lélekben teszel bizonyságot – mikor annyira egyek vagytok, szinte mint egyetlen személy? Isten azt akarja, hogy ilyen kapcsolatban legyünk egymással mi, keresztények. Mindannyiunknak szükségünk van egymásra. Isten azt akarja, hogy tegyünk bizonyságot róla, de azt akarja, hogy ezt együtt tegyük meg!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mik a félelmeid, fenntartásaid a mások felé való bizonyságtétellel kapcsolatosan?
  • A hívők közössége hogyan segíthet legyőzni ezeket a félelmeket?
  • Hogyan csatlakozhatsz más keresztényekhez és nyerhetsz bátorítást az evangélium megosztásában?





Állj készen a lehetetlenre


"Isten úgy akarta, hogy az az igazság szava által szüljön újjá minket." Jakab 1:18 (NIV fordítás)


Isten arra akarja használni az Igéjét, hogy egy új kezdetet adjon az életednek. Isten Igéje nélkül sohasem lehetnénk megmentve. Nem haladnánk a Menny felé. Nem tudnánk Jézus kereszthaláláról. Nem ismernénk Isten célját az életünkre nézve.

A Biblia nélkül nem tudnánk megismerni Istent. Isten ezt mind neked akarja adni - de ez az Igéjével kezdődik. A Biblián keresztül Isten újjáteremti az életünket. Amikor úgy érzem, hogy fogytán van az erőm, akkor Isten arra használja a Bibliát, hogy egy új kezdetet adjon nekem. A Biblia "újjászületésnek" hívja ezt. A Jakab 1:18-ban ezt írja a Biblia: "Isten úgy akarta, hogy az az igazság szava által szüljön újjá minket".

A Bibliát gyakran a maghoz hasonlítják. Ha egyszer a Biblia versei gyökeret eresztenek a szívedben, akkor az elkezd hajtani, növekedni és gyümölcsöt teremni. Miközben az Ige ezt teszi, Isten jobbá változtatja az életedet.

Jézus ezt mondja az Igéről a János evangélium 6:63-ban: "a beszédek, amelyeket mondtam nektek, tele vannak Szellemmel és élettel"(NIV ford.). Isten Igéje nem csupán szavak egy oldalon. Hanem szellem és élet. Szellemi erő. Az Ő Igéje át tudja formálni a társadalmakat és a történelmet. Meg tudja cselekedni a lehetetlent! És meg tudja változtatni az életedet!

D. L. Moody, egy híres chichago-i lelkipásztor 100 évvel ezelőtt azt mondta, hogy "a Biblia nem azért lett nekünk adva, hogy a tudásunkat növelje, hanem hogy megváltoztassa az életünket."

Hogyan kellene az életednek megváltoznia? Életed mely területén érzed erőtlennek magad a változásra?

A Biblia azt mondja, hogy Isten Igéje meg tud változtatni olyan dolgokat, amelyeket egyedül nem tudsz. Tedd Isten Igéjét életed mindennapi részévé, és készül fel, hogy megtörténik a lehetetlen!



Beszéljünk róla:

* Régóta vagy már keresztény? Milyen gyümölcsei voltak eddig az életedben annak, hogy Jézussal személyes kapcsolatod van?
* Szerinted miért képes Isten Igéje életeket megváltoztatni?
* Milyen lehetetlen dologról hiszed el azt, hogy Isten meg tudja tenni az életedben?


komment
süti beállítások módosítása