Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Menny vagy pokol: a választás a Tiéd-Milyen nagyok Isten kezei?-Sosem késő elkezdened azt, amire elhívásod van!

2019. március 14. 10:01 - Andre Lowoa

 

Menny vagy pokol: a választás a Tiéd

 

"Amit most látunk, olyan mint egy homályos kép a tükörben; akkor szemtől szembe látunk majd."

(1Korinthus 13:12, GNT ford.)

Nemrég egy fogorvosi székben ültem. A szám nagyra nyitva, tele mindenféle fogorvosi eszközzel. Az orvos fölém hajolt és megkérdezte: "Tehát mi történik azután, hogy meghalok?" Erre ezt válaszoltam: "Ez attól függ, mennyire fog most fájdalmat okozni nekem!"

Aztán hozzátettem: "Azt tudom, hogy a Mennyben nem lesz szükségünk fogorvosra. A Pokolban talán igen, de a Mennyben biztosan nem."

A Biblia azt tanítja, hogy minden, amit most látunk, ideiglenes. A tested nem maradandó, ahogyan a fogaid sem. A házad és az irodád sem maradandó. A fák, a folyók, de még a hegyek sem tartanak örökké.

Minden, amit most látsz, csak ideiglenes. És amit most nem látsz, az a maradandó és örökkévaló.

Az igazság az, hogy azokat a dolgokat, amelyek örökké tartanak, most nem láthatjuk. Nem láthatjuk Istent, a Szent Szellemet, az angyalokat vagy a Mennyet. A Biblia szerint, ezek fognak örökre megmaradni. Pál apostol azt mondja az 1Korinthus 13:12-ben, hogy  "amit most látunk, olyan mint egy homályos kép a tükörben; akkor szemtől szembe látunk majd." (GNT ford.)

Itt egy igazán jó hír: Isten az örökkévalóságra teremtett téged, és neked kell döntened, hogy hol szeretnéd ezt az örökkévalóságot eltölteni.

Egy nap a szíved meg fog állni, és az lesz a mostani testedben eltöltött életed vége. Azonban ez nem egyenlő azzal, hogy neked is véged van. A Biblia azt mondja, Isten azt akarja, hogy vele töltsd az örökkévalóságot.

A következők a tények az élettel kapcsolatban:

  • Isten teremtett azért, hogy szeressen téged, és hogy te is szeresd Őt.
  • Isten egy örökkévaló életre teremtett téged.
  • Isten két helyet készített, ahol eltöltheted az örökkévalóságot: a Mennyben vagy a Pokolban.
  • Neked kell választanod, hogy hol fogod eltölteni az örök életed. Választhatod azt, hogy Istennel élsz a Mennyben.
  • Nincs második esély azután, hogy meghalsz.

Nincs második esély! Miért nem döntöd el ma, hogy hol akarsz majd örökké élni? Nyisd meg az életed Jézus Krisztusnak, és fogadd el az ő ajándékát, az örök életet a Mennyben Ővele. A választás a tiéd!

Beszéljetek róla:

  • Miért könnyebb néha az ideiglenes dolgokra fókuszálni az örökkévaló dolgok helyett?
  • Mit gondolsz, miért adott nekünk lehetőséget Isten arra, hogy választhassunk, hol szeretnénk leélni az örök életünket?
  • Mikor hoztad meg a döntést, hogy Istennel akarsz élni a Mennyben? Hogyan változtatta meg ez az életviteled?




Milyen nagyok Isten kezei?


„Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha… Az én Atyám, aki nekem adta őket, mindenkinél nagyobb, és senki sem ragadhatja ki őket Atyám kezéből.” (János 10:28-29)

Az apukámmal kapcsolatban, többek között, a nagy kezei nyűgöztek le gyerekkoromban. Most már az én kezeim is nagyok, neki viszont óriásiak voltak! Amikor asztalosmunkát végzett, a kalapács olyan kicsinek tűnt a kezében!

A mennyei Atyámnak pedig igazán nagyok a kezei. Annyira, hogy az egész világ elfér bennük!

De mekkorák is valójában?

Elég nagyok, ahhoz hogy megáldjanak. Jézus gyakran érintett meg embereket azért, hogy megáldja őket. Rájuk tette a kezét, megáldotta őket, és érted is megteszi ugyanezt. Az Ézsaiás 62:3 szerint „az Úr mindenki szeme láttára a tenyerében tart majd téged –, mint ékes koronát Isten kezében." (NLT fordítás, második kiadás).

Isten kezein sebek vannak, hogy soha ne feledkezzen meg rólad. A Mennyben egyedül Jézusnak lesznek sebei. Még mindig úgy gondolod, hogy Isten el tudna feledkezni rólad? A szögekkel átszúrt kezei mindig emlékeztetni fogják. A Biblia szerint: „Megfeledkezhet-e egy anya a csecsemőjéről és nem könyörül-e méhe gyermekén? Ő talán megfeledkezik róla, de én nem feledkezem meg rólad! Íme, tenyerembe véstelek be.” (Ézsaiás 49:15-16a).

A kezei elég erősek, hogy örökre biztonságban legyél bennük. A János 10:28-29 szerint: „Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha… Az én Atyám, aki nekem adta őket, mindennél nagyobb, és senki sem ragadhatja ki őket Atyám kezéből.” (NIV fordítás).

Ha egyszer Isten kezébe teszed az életed, már senki sem ragadhat ki onnan. Talán felmerül benned, hogy nem tudsz-e egyszerűen kiugrani belőle. Szerinted mégis mekkorák Isten kezei? Soha nem fogsz eljutni a tenyere pereméig. Az életed minden területét a kezében tartja.

Amikor a gyerekeim kicsik voltak, gyakran álltam a medence szélénél a vízben, és így hívogattam őket: „Bízz bennem! Ugorj a karomba!”. Mindig féltek megtenni. Vajon elég erős, hogy elkapjon? Csúszik-e a keze? És mi van, ha nem kap el? Végül mégis sikerült annyi hitet összeszedniük, hogy a karomba ugorjanak, én pedig nyilván elkaptam őket. Ezután pedig legalább százszor meg akarták ismételni!

Édesapád ma arra vár, hogy ugorj. Ezt mondja neked: „Bízz bennem! Megbízható vagyok. Dolgozom a színfalak mögött. Bármivel megbirkózom, amit Rám bízol." Ugye szeretnéd, hogy Isten keze ott legyen az életeden? Biztosan vágysz arra, hogy az életedet a kezében tartsa. Istenre nyugodtan rábízhatod az életedet és a jövődet!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen nagy problémát vagy körülményt nem voltál eddig hajlandó átadni Istennek?
  • Hogyan tapasztaltad meg korábban, hogy Isten gondoskodott rólad és vigyázott rád?
  • Inkább megnyugtatónak vagy frusztrálónak tartod, hogy Isten a „színfalak mögött" dolgozik? Miért?







Sosem késő elkezdened azt, amire elhívásod van!


"Most itt vagyok nyolcvanöt évesen. Még mindig olyan erős vagyok, mint azon a napon, amikor Mózes elküldött engem, és éppúgy készen állok harcolni, mint akkor. Most hát add nekem azt a hegyvidéket, amit hosszú idővel ezelőtt nekem ígért az Úr." (Józsué 14:10b-12a, NCV fordítás)


Ha követed Isten elhívását az életedre, akkor hinned kell, hogy soha, de soha nincs késő...!

Amikor Mózes elküldte a tizenkét kémet az Ígéret Földjére, azok visszatérve azt mondták, hogy az a föld túl nehezen szerezhető meg Isten népe számára. Hitetlenségük miatt az egész nemzetnek a sivatagban kellett vándorolnia 40 éven keresztül, és egy egész generációnak kellett kihalnia, mert nem hittek Isten ígéretében. De Káleb és Józsué hittek és ezért megláthatták a Kánaánt.

Amikor az izraeliták visszatértek az Ígéret Földjére 40 év múlva, Káleb már 85 éves volt, de újra kész volt síkra szállni a földért. Azt mondja: "Most itt vagyok nyolcvanöt évesen. Még mindig olyan erős vagyok, mint azon a napon, amikor Mózes elküldött engem, és éppúgy készen állok harcolni, mint akkor. Most hát add nekem azt a hegyvidéket, amit hosszú idővel ezelőtt nekem ígért az Úr." (Józsué 14:10b-12a)

"Add ide nekem azt a hegyvidéket!" Nagyon tetszik, amit Káleb mond! A föld, amelyet magának követel, tele van óriásokkal és falakkal védett városokkal. "Add nekem a legnehezebb feladatot! Add nekem a legnehezebb várost! Add nekem a legnagyobb óriásokat! Add nekem a hegyvidéket! Nem szeretnék holmi könnyen megszerezhető földet. Tudom, hogy 85 éves vagyok, de még érzem magamban az erőt, hogy nagyszerű dolgokat cselekedjek érted."

Amikor nemrég egy bevásárlóközpontban jártam, hogy képeslapot vegyek az unokám születésnapjára, meglepő dologra bukkantam. Már van teljes sorozat a 80, 85, 90, 95 sőt a 100 évesek köszöntésére is! Régebben sosem láttam ilyeneket, de ma már átlagosan tovább élnek az emberek. Amikor apám született, Amerikában az átlagos várható élettartam 76 év volt. Csupán az ő élete alatt 12 évvel nőtt ez az érték.

Talán néhányan úgy érzitek, hogy itt az ideje feladni a küzdelmet, a szögre akasztani a kardot. Én azt mondom: itt az ideje elővenni és leporolni! Gondolod, hogy azért engedi Isten, hogy még akár 30 évig élj, hogy golfozgass?

Van egy szó, ami nem szerepel a Bibliában: nyugdíj. Lehet, hogy abbahagyod a munkát, de attól még tovább szolgálod Istent! Most már nagyobb a bölcsességed és tapasztalatod, és Isten nem hagyja ezt kárba veszni!

Káleb 85 éves volt, amikor élete legnagyobb küldetését kapta. Mózes 80 éves volt, amikor Isten elhívta népének kiszabadítására. Ábrahám 79 éves volt, amikor megkapta Isten elhívását.

Ha Káleb-korabeli vagy, akkor hinned kell, hogy sosem késő elkezdeni, amire az életed el lett hívva! A java még csak ezután jön!

Beszéljünk róla:

* Ha körülbelül annyi idős vagy, mint Káleb, hogyan szeretnéd majd felhasználni "nyugdíjas" éveidet? Mennyit szeretnéd, hogy érjenek ezek az éveid Isten Királyságában? Hogyan szeretnéd megélni az elkövetkező 10, 20, 30 évet?
* Hogyan mutatja Isten iránti elköteleződésedet az, hogy hogyan készülsz a nyugdíjra?
* Mi lesz az a tevékenység, ami mellett majd mindig kitartasz, bármennyi idős is leszel, mert hiszed, hogy erre hívott el Isten?

komment
süti beállítások módosítása