Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Halld meg Isten hangját : távolítsd el a zavaró tényezőket-Ima: Isten úgy vezet, hogy egyre inkább krisztusivá válj-Isten kegyelme mindenkinek szól – még neked is!

2019. március 11. 10:49 - Andre Lowoa








Halld meg Isten hangját : távolítsd el a zavaró tényezőket

"Némelyik (mag) a tövisek közé esett, és amikor vele együtt fölnőttek a tövisek is, megfojtották." Lukács 8:7

Nem hallhatod Istent, amikor zsúfolásig tele van a fejed gondolatokkal, aggodalmakkal, félelemmel vagy tervek szövögetésével, de még akkor sem, ha állandóan rádiót hallgatsz vagy TV-t nézel. Ha állandóan a telefonon lógsz, amikor az Úr hívna téged, foglaltat jelez a telefon.

Ezek azok a tényezők, amelyekről Jézus a Lukács 8:7-ben beszél, amikor azt mondja, hogy a magok a tövisek közé estek. A mai igeversben az áll, hogy a tövis együtt nőtt a magokkal, majd megfojtotta azokat.

Gondolhatjuk azt is, hogy ez még mindig valamivel jobb, mint amikor a magok sziklás talajra hulltak, hiszen itt legalább kihajtanak és növekednek. De ezeket viszont megfojtják, tehát ezek sem fognak gyümölcsöt teremni. Valamennyi ember hallja Isten beszédét, de elfoglaltságaik, mint például az élet aggodalmain vagy a gazdagságon való merengés és az élvezetek hajszolása elfojtják Isten szelíd hangját, így aztán sosem válnak érettebbé.

Ha te is folyton rohansz, nem fogod meghallani Istent, és akkor beleütközöl az elfoglaltság korlátjába. Gyakran összetévesztjük az elfoglaltságot a produktivitással, a termékeny élettel, pedig ez a kettő távolról sem ugyanazt jelenti. Ha mindig elfoglaltságot keresel, és nem újulsz meg lelkileg, akkor te sokkal inkább elfoglalt ember vagy, mint produktív és termékeny.

Jézus azt mondja, hogy ezek a zavaró tényezők olyanok, akár a tövisek, amelyek az elménkben és a szívünkben is gyökeret vernek, pont úgy, ahogyan a kertünkben a gyomok.

Háromféle tövis van, amelyek távol tartják Isten hangját tőled:

Aggodalmak - A görög szóhasználat a "merinma" szót használja az aggodalomra, melynek jelentése "különböző irányba rángat". Ha téged több irányba kényszerítenének az események, akkor aggódás kerít hatalmába. Amikor pedig aggódsz, nem hallhatod Istent.

Pénz - Ha azzal vagy elfoglalva, hogy mindig pénzt keresel a számlák kifizetéséhez, vagy azért, hogy kitörj egy adóssággödörből, sokszor nem tudod meghallani Istent.


Élvezetek - Isten ad az életünkben különböző dolgokat, amiket élvezhetünk, és amelyek jók. De könnyen elfoglalttá válhatsz az élvezetek és a szórakozás hajszolása miatt, és Isten követéséről ekkor megfeledkezel.

Mennyi erőfeszítés kell ahhoz, hogy a tövisek felnőjenek? Semennyi. Ezek a gyomok az elhanyagoltság jelei. Amikor elhanyagolod Istent, és nem töltesz vele időt, tövisek kezdenek növekedni az életedben. Ahhoz, hogy kiirtsd ezeket, először meg kell tanulnod úrrá lenni az elméden, amit lefoglalnak a különféle gondolatok.

A Királyok 1. könyve 19:12-ben, amikor Isten Illéssel beszélt, az Úr nem volt a szélben, sem a földrengésben, sem pedig a tűzben, hanem egy szelíd hang hallatszott.
Ha megakarod hallani az Úr halk szavát, csendben kell figyelned.




Ima: Isten úgy vezet, hogy egyre inkább krisztusivá válj

 

„A felülről való bölcsesség először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedékeny, irgalommal és jó gyümölcsökkel teljes, nem részrehajló és nem képmutató.” (Jakab 3,17).

 

Hogyha fel akarod ismerni Isten hangját, és felismerni, hogy valóban Tőle származik-e egy megérzés, vagy sem, először meg kell vizsgáld, hogy az egyezik-e a Bibliával.

Ezután, meg kell kérdezd magadtól, hogy ha kivitelezed a gondolatot, krisztusivá válsz-e?

A Filippi 2,5-ben ezt írja: „Életetekben úgy gondolkodjatok és cselekedjetek, mint Krisztus Jézus.” (NCV fordítás). Isten célja, hogy minél inkább hasonlítsunk Krisztusra, így sosem fog olyan ötletet adni, ami ennek a célnak az ellentéte lenne.

A Jakab 3,17-ben leírtak egy hasznos lista, mely segít meglátni, hogy valami Istentől való-e vagy sem, amikor a krisztusi jellemvonásokról van szó: „A felülről való bölcsesség először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedékeny, irgalommal és jó gyümölcsökkel teljes, nem részrehajló és nem képmutató.”

Hogyha az ötleted vagy megérzésed tisztátalan, akkor az biztos nem Istentől származik. Ez elég egyszerűen hangzik, de el sem hiszitek, milyen sok emberrel találkoztam, akik arra próbálták meggyőzni magukat, hogy egy tisztátalan gondolat mégiscsak Istentől származik.

Békeszerető az ötleted? Isten olyan gondolatokat ad, melyek a harmóniát, és nem a konfliktust fogják kiváltani.

Méltányos az ötleted? Amikor Isten ad egy ötletet, Őt az is foglalkoztatja, hogy milyen hatással lesz az másokra. Ő sosem fog olyan gondolatokat adni, melyek felborítják mások életét.

Engedékenységre vall ez az ötlet? Nem gyakran használjuk ezt a szót, de egyszerűen alázatot, taníthatóságot, és nem arroganciát jelent. Hogyha tényleg Istentől származik a gondolatod, akkor bátran megoszthatod másokkal, és meghallgathatod visszajelzésüket.

Irgalmasságról vall a megérzésed? Nagyon sok olyan emberrel találkoztam, akik azt vallják, hogy Istentől hallottak egy gondolatot, mégis ők a legítélkezőbb, elítélő és negatív emberek. Ők biztos nem Istentől hallottak, hanem saját előítéleteik és haragjuk vezette. Hogyha tényleg Istentől hallasz, irgalmassággal telsz meg.

Részrehajlás nélküli és őszinte az ötleted? Az Istentől jövő gondolatok nem fognak manipulálni vagy irányítani másokat.

Hogyha ez a hét krisztusi tulajdonság alapján vizsgáljuk meg megérzéseinket, megtudhatjuk, hogy az Istentől származik-e és egyre inkább krisztusivá formál-e vagy nem.

Beszéljetek róla

  • Hogyan mutathatod Isten felé, hogy egyre inkább krisztusivá szeretnél válni?
  • Milyen ötletet vagy megérzést tulajdonítasz Istentől jövőnek? Megállja a helyét a fenti hét krisztusi jellemvonás fényében?
  • Hogyan változik meg egy ötlethez való viszonyulásod, ha arra gondolsz, hogy miként fog másokat érinteni?


Isten kegyelme mindenkinek szól – még neked is!


„Az ígéret nem csak a Mózes törvénye alatt lévőknek szól, hanem mindenkinek, aki hitből él, mint Ábrahám.” (Róma 4,16b ICB fordítás)

Isten kegyelmének nincsenek kedvencei. Teljesen függetlenül a társadalmi státuszodtól, hátteredtől és az elkövetett bűneidtől, Isten szeret téged!

Isten kegyelme mindenkinek szól! Isten kegyelme neked is szól!

Egy ember sem ismer úgy, mint te magadat. Ez azt jelenti, hogy ismered az összes okot, amiért Isten ne árasztaná ki rád a kegyelmét. Ismered minden titkos bűnödet, a hiábidat és a gyengeségeidet. De a Biblia lenyűgöző üzenete az, hogy Isten kegyelme még mindig elérhető a számodra is!

A Rómabeliekhez írt level 4:16-ban ez áll: „Az ígéret nem csak a Mózes törvénye alatt lévőknek szól, hanem mindenkinek, aki hitből él, mint Ábrahám.” (Róma 4,16b ICB fordítás). Ebben a versben a zsidók azok, akik Mózes törvénye alatt élnek. Ez emlékeztet minket, hogy mindenkire érvényes a kegyelem, és nem csak azokra a zsidókra, akik Mózes törvénye alatt élnek. Arra is emlékeztet, hogy Isten kegyelme elérhető azok számára, akik közel járnak vele – és azok számára is, akik nagyon távol érzik magukat Tőle.

Mindenki úgy megy Istenhez, mint ahogy Ábrahám tette. Noha ő a zsidók atyja és a legnagyobb ószövetségi pátriárka, a Biblia azt írja, hogy hittel ment Isten kegyelme felé.

Amikor a Biblia azt mondja, hogy a kegyelem mindenkinek elérhető, nem mond további előfeltételeket. Azt jelenti, hogy a kegyelem elérhető neked is, attól függetlenül, hogy rendszeres templombajáró, szellemileg kezdő, gazdag, szegény, magas, alacsony vagy, vagy valahol ezek között vagy. Isten kegyelme elérhető számodra is hit által.

A mai nap senki olyannal nem fogsz találkozni, akiért ne halt volna meg Jézus – akármilyen romlott helyre lépsz be, vagy akármilyen tükörbe pillantasz.

A keresztyénség lényege, hogy amikor Isten elküldte a Fiát, hogy meghaljon a kereszten, azt mindenkiért tette.

Ez azt jelenti, hogy érted is!

Beszéljetek róla:

  • Tudva azt, hogy noha Isten tudja a legnagyobb hibáid és bukásaid és mégis kiárasztja rád kegyelmét, hogyan változik meg a magadról való felfogásod?
  • Milyen emberi csoportról tudod nehezen hinni, hogy rájuk is érvényes Isten kegyelme?
  • Mit kell tenned, hogy felkészülj arra, hogy ha ma alkalom adódik, megoszd valakivel Isten kegyelmét és szabadulásra való ajánlatát?

 


komment
süti beállítások módosítása