Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Szomjaztál-e valaha valaki más javára?-Tedd le a csokit és vedd kézbe a Bibliát

2019. március 09. 10:37 - Andre Lowoa



 

Szomjaztál-e valaha valaki más javára?

 

„Ezek után Jézus tudta, hogy minden elvégeztetett. Tehát hogy az Írás valóvá váljon, így szólt: Szomjazom! Volt ott egy korsó ecet, így a katonák belemártottak egy szivacsot, felszúrták egy izsópágra és felemelték Jézus szájához." (Jn 19:28-29 NCV fordítás)

A Biblia azt mondja, hogy amikor a kereszten függött, „... Jézus tudta, hogy minden elvégeztetett. Tehát hogy az Írás valóvá váljon, így szólt: Szomjazom! Volt ott egy korsó ecet, így a katonák belemártottak egy szivacsot, felszúrták egy izsópágra és felemelték Jézus szájához." (Jn 19:28-29 NCV fordítás).

Amikor Jézus azt mondta, hogy „Szomjazom!", bebizonyította, hogy mennyire szeret téged és engem.

Jézus hajlandó volt szenvedni és szomjazni érted, hogy te a Mennybe mehess. Ezt nevezik megváltó szenvedésnek – amikor nem a saját bűneid miatt szenvedsz, hanem más emberek helyett. Jézus semmi rosszat nem tett. Tökéletes volt, mégis megölték. Miért? Mások megváltásáért halt meg. A mi javunkra szomjazott.

Szomjaztál-e valaha valaki más javára? A Róma 5:8-ban ez áll: „Isten azonban a maga szeretetét mutatta meg irántunk, mert Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor még bűnösök voltunk."

1987-ben a testvérem, Jim, épp a Detroit-i repülőtér egyik felszállópályáján ült egy repülőgépen arra várva, hogy felszálljanak. Épp kinézett az ablakon, és az előttük levő gépet nézte, amelyik pont a Northwest 225 volt. A testvérem látta, ahogy a gép felszáll, majd 20 másodperc múlva lezuhan, és 155 ember meghal.

Egyetlen egy személy élte túl a zuhanást azon a repülőn – egy Cecilia nevű négy éves kislány Tempe városából, Arizonából. Nem tudta senki megérteni, hogy hogyan élte túl a kislány, amikor mindenki más meghalt, míg aztán megkérdezték tőle, hogy mi történt. Amikor a repülő el kezdett ereszkedni és mindenki rájött, hogy le fognak zuhanni, Cecilia anyukája kioldotta a biztonsági övét, gyermeke elé fordult, takarva őt a lábaival, karjaival és testével, körülvéve őt a szeretetével és megvédve a kislányt. Az anya a saját életét adta valaki más életéért.

Pontosan ez a megváltás. Ez az amit Jézus tett érted! Átment Ő a poklon a kereszten, hogy neked ne kelljen egy örökkévalóságot a pokolban töltened. Betakart és megvédett a büntetéstől, a lángoktól és a fájdalomtól.

Isten bebizonyította az irántunk való szeretetét szomjazva és meghalva a kereszten.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Szerinted miért kellett Jézusnak betöltenie az ószövetséget azáltal, hogy kimondta, hogy „Szomjazom!"?
  • Amikor a megváltó szenvedésre gondolsz, milyen tulajdonságai jutnak eszedbe Istennek?






Tedd le a csokit és vedd kézbe a Bibliát


"Mindaz, amit az Írásokban régebben megírtak, a mi tanulságunkra szolgál. Azért írták le, hogy az Írások felbátorítsanak, türelmes kitartásra buzdítsanak bennünket, és ezáltal reménysége kapjunk. " (Róma 15:4)

Rossz hangulatban vagy? Hangulat liftre van szükséged?

Tedd le a csokitortát. Ne tarts önsajnálat-partit. Vedd kézbe inkább a Bibliát.

Az Ige áttörésére van szükséged.

Isten azért adta a Bibliát, hogy bátorítson bennünket. Felfoghatod a Bibliát hangulatlift-ként is.

A Biblia azt mondja a Róma 15:4-ben: Mindaz, amit az Írásokban régebben megírtak, a mi tanulságunkra szolgál. Azért írták le, hogy az Írások felbátorítsanak, türelmes kitartásra buzdítsanak bennünket, és ezáltal reménysége kapjunk."

A Szentírásban mindent a mi bátorításunkra írtak. Ez egy óriási kijelentés - és igaz is! Még Isten Igéjének legkeményebb részei is azért vannak ott, hogy végtére is az életünket jó irányba terelje és bátorítson.

Ezért kell Istennel időt töltenünk minden egyes nap. Akár áhítat közben, csendességed közben, vagy személyes inspiráló idődben, de szükséged van arra, hogy egyedül Istennel legyél, olvasd az Ő szavát és beszélj hozzá.

A Biblia ezt mondja a Zsoltárok 119:114-ben: "Rejtekhelyem és pajzsom vagy, igédet várom, hogy megújítson." (MSG fordítás)

Ha elbátortalanodtál, elvesztetted a reménységedet, mondhatok neked egy dolgot az életedről anélkül, hogy valaha is találkoztunk volna: nem töltesz időt Isten Igéjével. Ha igen, akkor nem lennél bátortalan. Minél inkább olvasod Isten Igéjét, amikor padlón vagy, annál inkább felemel.

Úgyhogy következő alkalommal, amikor elcsüggedsz, ne kapcsold be a tévét, amikor hazaérsz. Inkább nyisd ki a Bibliádat és kezdd el olvasni. Hallgass inkább Dr. Lukácsra Dr. Phil helyett. (Dr. Phil - amerikai lelki tanácsadói tévéműsor - ford. megjegyzés)

Isten Igéjében van erő, ami meg tudja változtatni az életedet. Isten ereje van benne. Semmi más nem tudja ezt megtenni. A Biblia fog neked "igazi anyagot" adni - igazi bátorítást.

Beszéljetek róla:

* Melyek azok a dolgok, amelyeket bekapcsolsz, amikor kedvetlennek érzed magad? Azok a dolgok valóban bátorítást és reménységet nyújtanak számodra?
* Bármit be tudunk illeszteni a napirendünkbe, ha az igazán fontos nekünk. Szorítottál ki időt a napjaidban "csendes feltöltekezésre", hogy Isten meg tudjon téged újítani?

komment
süti beállítások módosítása