Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ma van az üdvösség napja-Miért mondja néha Isten: “Még nem”?-Miért nélkülözhetetlen számunkra, hogy halljuk Isten hangját?

2019. március 08. 10:10 - Andre Lowoa



Ma van az üdvösség napja

 

„Biztosítalak, hogy még ma velem leszel a paradicsomban” (Lukács 23:43 – NLT 2.kiadás fordítása)

Amikor a lator Jézus mellett a kereszten függve kérte Jézust, hogy emlékezzen meg róla, Jézus így válaszolt: „Biztosítalak, hogy még ma velem leszel a paradicsomban” (Lukács 23:43 – NLT 2.kiadás fordítása) Válaszával megadta Jézus számunkra az üdvösség jellemzőit is, amelyekben bízhatunk és hihetünk.

Először is azt mondta, hogy „még ma”. Ez azt jelenti, hogy az üdvösség azonnali. Abban a pillanatban, mikor kéred Jézust, hogy mentsen meg, ő már meg is tette. Amikor meghalsz, vagy egyenesen Isten jelenlétébe mégy, vagy egyenesen az Istentől való elválasztottságba.

Másodszor az üdvösség egészen bizonyos. Ő azt mondta, hogy „ma leszel…” Nem „Lehet”, nem „Remélem”, nem „Hadd gondoljam még át”. Mikor Isten azt mondja, hogy „leszel”, akkor az úgy lesz. Amikor elfogadod Krisztust, akkor bizonyos lehetsz az üdvösségedben.

Harmadszor, az üdvösség az személyes kapcsolat. Ő azt mondta: „…velem leszel” Az üdvösség nem egy vallás. Nem szabályok, előírások vagy rituálék. Az üdvösség egy kapcsolat. Ez a kapcsolat nem akkor kezdődik, mikor belépsz a mennybe. Már itt a Földön elkezdődik. Jézus Krisztus a te legjobb barátod akar lenni, mindig beszélni akar veled. Isten a vele való közösségre teremtett téged!

Negyedszer, Jézus azt mondta, „még ma velem leszel a paradicsomban”. A menny egy valóságos hely, és mindörökre az.

Jézus mindkét oldalán egy-egy gonosztevő volt keresztre feszítve. Jézus megadta nekik az üdvösség választásának a lehetőségét, és megadja neked is ugyanezt a választási lehetőséget. Nem erőszakolja rád a szeretetét. Nem kényszerít, hogy bízz benne, nem kényszerít, hogy elfogadd a mennyet. Két válasz lehet. Az egyik lator elutasította Jézust, a másik pedig hittel fordult hozzá. Te is ugyanezt a választást teheted.

Róma 10:13 azt mondja, „Mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, az üdvözül.” Ha kész vagy segítségül hívni az Úr nevét, és elismered ezeket az igazságokat az üdvösségről, akkor az örökkévaló sorsod kérdése egyszer s mindenkorra el van döntve.

„Ez az az óra, hogy megnyerd Isten kegyelmét, ma van a napja, hogy üdvözülj!” (2 Korinthus 6:2b – TEV fordítás)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi a bizonyítéka az életedben, hogy az üdvösséged biztosítva van?
  • A menny és a pokol bizonyosságának hogyan kellene megváltoztatnia az evangélium másokkal történő megosztásának módját?
  • Kérd Istent, vezessen valakihez, aki segítségül hívja az Úr nevét, hogy segíthesd az üdvösségre vezetni, tanítvánnyá válni. Kiket hoz Isten a gondolataidba?




Miért mondja néha Isten: “Még nem”?


“Mert állhatatosságra van szükségetek, hogy az Isten akaratát cselekedjétek, és így beteljesüljön rajtatok az ígéret. Mert még „egy igen-igen kevés idő, és aki eljövendő, eljön, és nem késik.”” (Zsidók 10:36-37)



Ha csalódott vagy, mert Isten válaszai késnek az imádságaidra, akkor meg kell értened, hogy az késleltetés nem elutasítás. Csak azért mert a válasz vagy a csoda még nem érkezett meg, nem jelenti azt, hogy Isten nem fog válaszolni vagy, hogy elfelejtett téged, vagy nem törődik veled. Egyszerűen azt jelenti: “még nem”!

A szellemi éretté válás része megtanulni, hogy mi a különbség a “nem” és a “még nem” között, az elutasítás és a késleltetés között. A Biblia azt mondja “és aki eljövendő, eljön, és nem késik” (Zsidók 10:37).

Isten késleltethet, hogy a türelmedet próbája. Egyszer mindenki tud türelmes lenni. És, a legtöbb ember másodszor is. És, nagyon sokan közülünk háromszor egymás után is tudunk türelmesek maradni. Ezért Isten megpróbálja a türelmünket újra meg újra, meg újra.

Miért? Hogy kiderüljön számára mennyire vagy valójában türelmes? Nem!

Azért teszi, hogy te magad lásd meg, mennyire türelmes vagy - így tudni fogod mi van benned és képes leszel megismerni az elkötelezettséged szintjét. Isten megpróbál téged, hogy te megtudd ő hűséges, még ha a válaszok amiket keresel késnek is.

Lehet, hogy most nehéz időszakon mész keresztül. Lehet, hogy el vagy csüggedve, mert a helyzet amiben vagy kezelhetetlennek, értelmetlennek vagy igazságtalannak tűnik.

Elviselhetetlennek tűnik, és belül gyakorlatilag azt mondod: “Isten, nem bírom tovább. Egyszerűen nem bírom ezt tovább!”

De bírod.

El tudod viselni még tovább, mert Isten veled van. Képessé fog tenni arra, hogy kitarts. Emlékezz, nem vagy vesztes, amíg fel nem adod. Állj ellen a csüggedésnek, és fejezd be a versenyt amit Isten kitalált számodra.



Beszéljétek át

* Ha csalódott vagy, fordítsd meg a helyzetet emlékezve arra, hogy Isten türelmet tanít neked a késleltetés során. Kérd őt, hogy változtassa a csüggedésedet türelemmé.
* Milyen kérésedre hiszed azt, hogy Isten “nem”-et mondott, amire valójában “még nem”-el válaszol? Hogyan fogsz erre válaszolni?
* Mit gondolsz mit akar Isten tőled a késleltetés ideje alatt, amikor a válasza “még nem”?






Miért nélkülözhetetlen számunkra, hogy halljuk Isten hangját?


„Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és ismernek engem, ők pedig követnek engem.” János 10:27


Sokan úgy gondolják, nem annyira fontos hallani Isten hangját. Ezzel a hozzáállással nem szabad megelégednünk. Kell, hogy naponta kapjunk üzenetet Istentől. Miért? Három oka is van annak, amiért elengedhetetlenül fontos számunkra, hogy közvetlenül Istentől vegyünk át üzenetet.

1. Ez bizonyítja azt, hogy Isten családjához tartozol. Amikor Istenre figyelsz és üzenetet kapsz Tőle, megerősödik a Vele való kapcsolatod. Isten ugyanis beszél a gyermekeihez. A János 10:27 a következőt mondja: „Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és ismernek engem, ők pedig követnek engem.”

Ahogyan a szülők beszélgetnek gyermekeikkel, ugyanúgy Isten is szól az övéihez. Nem válogatja ki a lelkipásztorokat, a misszionáriusokat, vagy azokat, akik a legtöbb ideje keresztények. Isten minden hívőhöz szól, függetlenül attól, hogy azok érettek-e már, vagy még fiatalok a hitben.

Ugyanúgy, ahogyan a gyermekek felismerik szüleik hangját, nekünk is fel kell tudnunk ismerni Isten hangját. Persze a kisbabák sem azonnal ismerik meg édesanyjuk vagy édesapjuk hangját, ám ahogy növekednek, ez egyre jobban megy nekik, míg végül bárhol képesek azt meghallani, felismerni. Ugyanígy van velünk is. Ahogy lelkileg növekszünk, egyre egyszerűbbé válik számunkra az, hogy Isten hangját meghalljuk.

2. Megvéd téged attól, hogy hibát kövess el. Ha figyelsz Istenre, kevesebbszer fogsz hibázni mert időben meghallod a figyelmeztetést. A Példabeszédek 3: 6 azt mondja: „Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.”
Figyeld meg, hogy a vers nem azt mondja, hogy csak a gyülekezetben gondolj Istenre, hanem hogy minden utadon! Meg sem tudom számolni, hányszor mentett meg Isten attól, hogy elpazaroljam az időmet, a pénzemet, vagy az energiáimat azért, mert hallgattam Rá.

3. Sikert hoz az életedbe. Ez nem az a fajta siker, amiről a világ beszél; amikor híres vagy és mocskosul gazdag. Isten meghatározása a gazdagságról a következő: Pontosan az vagy, akinek Isten teremtett és e miatt van értelme az életednek.

“Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem.” (Zsoltárok 32:8) Tudtad, hogy a te életed legjobb útvonala teljesen más, mint valaki másnak az útja? Ha megpróbálod követni, leutánozni mások életútját, tele leszel problémával. Istennek személyre szabott ösvénye van számodra. Ha ezt követed, sikeres leszel.

komment
süti beállítások módosítása