Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A frusztráció kezelésének öt lépese-Engedd, hogy a Biblia bevilágítsa az életed

2019. március 08. 10:08 - Andre Lowoa

 

A frusztráció kezelésének öt lépese

„Akinek szilárd a jelleme, azt megőrzöd teljes békében, mert benned bízik.”  (Ézs 26:3)

Az alábbi öt egyszerű lépésben kezelheted frusztrációd, csalódottságod.

Kérdezd magadtól: Én okoztam-e?. A Bibliában a Gálatákhoz írott levél 6:7 versében olvassuk amit vet az ember, azt fogja aratni is”. Gyakran, azért okoznak dolgok csalódottságot, mert magunkra vesszük őket.

Kérdezd magadtól:Milyen tanulságul szolgál? A Rómaiakhoz írt levél 8:28 verse szerint “tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál”. Nagyok sok rossz van a világban, de minden összefügg. Istenre bízhatjuk a rosszat, Ő a negatívumot is jóra, pozitívra tudja fordítani. A zavarra, irritációra tekints, mint egy lehetőségre, amely által jobban fogsz Krisztusra hasonlítani.

Áldjad Istent minden helyzetben! A Thesszalonikaiakhoz írt első levélben olvassuk, az 5:18 versben “mindenért hálát adjatok.” Nem a nehéz helyzetért kell, hogy hálát adj, hanem a nehéz helyzetben is adj hálát. A frusztráció lehet áldás álruhában.

Facsard ki frusztrációd, egy fanyar humorlé biztos kijön belőle: Nevess a helyzeten! A Bibliában a Példabeszédek könyve 17:22 verse szerint “A vidám szív a legjobb orvosság”. A humorérzék Isten ellenszere a haragra és frusztrációra.

Kérd Istent, hogy töltse be szívedet az Ő szeretetével. Miért? Az első Korinthusi levél 13:5-ben olvassuk a szeretet “nem gerjed haragra”. A szeretetben önmagad adod, de nem önmagadért. Nehezen viseljük, ha nem minden és mindenki körülöttünk forog. A szeretet a másik emberre összpontosít.

Annyira el vagyunk foglalva dolgainkkal, hogy elfelejtjük, hogy az emberek előbbre valók mindennél. Jézus is folyamatos frusztrációban élt, de mégis mindig volt ideje az emberekre.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

Gondolj bármilyen frusztrációdra, amivel éppen szembesülsz és alkalmazd az alábbi lépéseket.

Én okoztam?

“amit vet az ember, azt fogja aratni is” (Gal 6:7)

Milyen tanulságul szolgál?

“akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál” (Róm 8:28)

Áldjad Istent minden helyzetben!

“mindenért hálát adjatok.” (1Thessz 5:18)

Nevess a helyzeten!

“A vidám szív a legjobb orvosság” (Péld 17:22)

Kérd Istent, hogy töltse be szívedet az ő szeretetével.

a szeretet “nem gerjed haragra” (1Kor 13:5)

 

Engedd, hogy a Biblia bevilágítsa az életed


"Igéd kijelentése világosságot gyújt, értelmessé teszi az együgyűeket" (Zsolt. 119:130)



Mindenkinek kell fény. Szükséged van fizikai fényre, hogy láthasd a világot magad körül és ne rohanj neki semminek.

Az Igéjén keresztül Isten biztosítani akarja a fényt a lelkednek is. A Biblia írja: "Igéd kijelentése világosságot gyújt, értelmessé teszi az együgyűeket"

Isten fényt akar adni - az Ő fényét - minden egyes embernek. Be akarja világítani az elménket az Ő igazságával és az életünkre néző tervének következő lépésével.

A bibliai elmélkedés gyakran a kulcsa, hogy bekapcsold ezt a világítást. Áztatnod kell az elméd ebbe a fénybe. A Biblián való elmélkedés nem azt jelenti, hogy

elengeded a tudatodat az univerzumba, hanem, hogy fókuszálod Isten Szavára. Mikor ezt teszed, bevilágítod az életed.

Az Ő Szaván keresztül Isten segít más szemszögből nézni a dolgokat. A Zsoltárok 119:105-ben olvashatjuk: "Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága." Isten Szava irányt ad nekünk az életünkbe. Megmutatja az ösvényt, amelyiken Isten látni akar minket.

Mikor ezt a zsoltárt írták, a "mécses" egy gyertyát jelentett egy lámpában, amit az emberek magukkal tudtak vinni. Ma ez egy elemlámpa lenne. Ha egy elemlámpát viszel magaddal és több fényt akarsz az ösvényre magad előtt, akkor lépned kell előre. Sokszor elakadtam és fényt kerestem, ami Istentől jön és bevilágítja az egész utat előttem. De Isten csak a következő lépéshez elegendő fényt ad. Megteszed azt a lépést, aztán ad fényt a következőhöz.

Az egyik legjobb mód rá, hogy felkapcsold Isten Szavának fényét, az, hogy imádkozod az Ő Szavát, például a Zsoltárok 119:18: "Nyisd föl szememet, hogy megláthassam, milyen csodálatos a te törvényed." Szeretnél látni csodálatos dolgokat Isten Igéjéből, igaz? Kérd Istent, hogy nyissa meg a szemedet rá, hogy mit szeretne tenni a te életeden keresztül.

Ő kész, hogy bekapcsolja a világítást.

-Beszéljetek róla-
Mikor tűnt Isten egy rejtélynek neked? Olyankor olvastad a Bibliát válaszokért?
Csak vársz Istenre, hogy kitisztítsa a képet vagy kéred az Ő érthető beszédét és gondolkodásmódját?
Mit gondolsz, mi a különbség a bibliaolvasás és a Biblián elmélkedés közt?



komment
süti beállítások módosítása