Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Honnan nyerhetsz rendkívüli bátorságot?-Ima: Kérdezz konkrét kérdéseket

2019. március 06. 10:54 - Andre Lowoa





Honnan nyerhetsz rendkívüli bátorságot?


„Ne veszítsétek el tehát bizalmatokat, amelynek nagy jutalma van.” (Zsid 10,35)


1. El kell fogadnod Isten Szavát, mint tekintélyt a saját életedben! Hogy miért? Mert ez az egyetlen irányadó hatalom, amely sohasem fog hazudni neked. Ha bátor nő vagy férfi szeretnél lenni, akkor ne az éppen uralkodó trendre építsd az életedet, hanem olyan sziklára, amely sohasem inog meg. Gondolkodj így az életedről: „Isten mondta, én elhiszem, és ennyi elég – akár értem, hogy mi történik, akár nem.” A Zsidókhoz írt levél 6,18 ezt írja: „Így e két változhatatlan tény által, amelyekben lehetetlen, hogy Isten hazudjon, erős bátorításunk van nekünk, akik odamenekültünk, hogy belekapaszkodjunk az előttünk levő reménységbe.”

Vagy a világra, vagy Isten szavára építjük az életünket. Én magam folyamatosan olyan dolgokat állítok, amelyek népszerűtlenek. És miért? Mert jobban félek attól, hogy Isten nemtetszését váltom ki, mint attól, hogy mások elutasítanak.

Ha nem tudod, miben hiszel, akkor itt az ideje kitalálnod! Egy közelben levő gyülekezet jó irányadó lehet, és segíthet benne, hogy megtaláld azt az eszközt, amellyel jobban el tudsz mélyedni Isten szavában és jobban megismerheted azt.

2. Tölts személyesen időt Jézussal! „Amikor látták, hogy milyen bátran beszél Péter és János, és felfogták, hogy ők írástudatlan és iskolázatlan emberek, elcsodálkoztak. Fel is ismerték őket, hogy Jézussal voltak, (…)” (ApCsel4,13). Minél több időt töltesz Jézussal, annál kevésbé félemlít majd meg mások véleménye, és annál több lesz a bátorságod.

Nem könnyű bátran felvállalni egy népszerűtlen véleményt, de az igazság bátor felvállalásáért örök jutalom jár. A Zsidókhoz írt levél 10,35 így írja: „Ne veszítsétek el tehát bizalmatokat, amelynek nagy jutalma van.”

Ha rendkívüli bátorságra vágysz, így imádkozz ma:

„Istenem, szeretnék bátor lenni. Nem akarok meghátrálni. Nem akarom hagyni, hogy mások határozzák meg, mit mondjak vagy gondoljak. A Bibliára szeretném építeni a világnézetemet. Két ígéretet teszek ma: először is elfogadom a Te Szavadat tekintélynek az életemben. Ha te mondod, én elhiszem, és kész. Másodsorban, Uram, szeretnék veled minden nap időt tölteni. Szeretnélek személyesen is megismerni. Szeretnék örömmel és bátorsággal telve lenni, hogy azt mondják a többiek: „Ez az ember Jézussal van.” Kérlek, segíts, hogy ne féljek az igazságtól. A Te nevedben kérlek. Ámen.”




Ima: Kérdezz konkrét kérdéseket

 

"Őrhelyemre állok, odaállok a bástyára, figyelek, várva, hogy mit szól hozzám..." (Habakuk 2:1)

 


Miközben arra vársz, hogy Isten beszéljen hozzád, készen kell állnod arra, ha Isten egy mentális képet tár eléd. A Habakuk 2:1-ben azt olvassuk, hogy "Őrhelyemre állok, odaállok a bástyára, figyelek, várva, hogy mit szól hozzám...".

Miért azt írja a Biblia, hogy "figyelek"? Nem lenne-e az logikusabb, hogy hallgatom, hogy Isten mit szól?

Isten szava gyakran látható. Néha úgy szól hozzád, hogy egy mentális képet helyez eléd. Lehet, hogy néhányan azt gondoljátok, hogy "Ez elég fura - Isten képet helyez az én elmémbe." Ha a NASA képes arra, hogy képeket fogadjon a Marsról, nem gondolod, hogy Isten is tud képet helyezni a te elmédbe? Dehogyisnem. 

Hogyan keresd az ilyen fajta mentális képet, ha nem vagy egy vizuális típus? Két fajta mód van, ami nekem segít:

  1. Kérdezz Istentől egy konkrét kérdést. A János 1:5-6-ban azt olvassuk, hogy "Ha szeretnéd megtudni, hogy Isten mit szeretné, hogy tegyél, kérdezd Őt, és Ő szívesen megmondja neked, mert Ő mindig készen áll és nagylelkűen osztja a bölcsességet azoknak, akik keresik Őt... De ha kéred Tőle, légy biztos abban, hogy választ fogsz kapni" (TLB fordítás). Ezek az igeversek három igazságot írnak le. 

    Először is, Isten azt akarja, hogy Őhozzá fordulj tanácsért. Nem zavarod ezzel. Őt az életed minden részlete érdekli, és várja is, hogy megkérdezd ezekről. 

    Másodszor, minél konkrétabb vagy, annál jobb, mert a hited épül, ha valami konkrét dolgot kérsz Istentől és Ő válaszol a fohászkodásodra. Ne általános dolgokért imádkozz.

    Harmadjára pedig, Isten azt akarja, hogy számíts a válaszra. Ne imádkozz és kérd az Ő segítségét, ha nem számítasz arra, hogy válaszol és segít.

  2. Tanulmányozd Isten Igéjét. Miután félrevonulsz és vársz, figyelsz az Úrra, bele kell ásnod magad a Bibliába. El se tudom mondani, hogy hányszor fordult elő, hogy Isten elővett egy igeverset, és még úgy is, ha már százszor elolvastam, elém helyez hirtelen valamit, amit előtte nem is vettem észre. Isten használja a Bibliát, hogy válaszoljon a konkrét kérdéseidre.

A Bibliában azt olvassuk, hogy "Nyisd föl szememet, hogy megláthassam, milyen csodálatos a te törvényed." (Zsoltárok 119:18). Kérd Istent, hogy mutasson meg neked új igazságokat, ahogy Igéjét tanulmányozod és várj az Ő válaszára.

Beszéljetek róla:

  • Mi az a dolog, amire Istent konkrétan megkérted? Hogyan válaszolt?
  • Milyen módon van ma szükséged Isten gondviselésére? Elvárod tőle, hogy gondoskodjon rólad?
  • Szerinted miért olyan nehéz nekünk az Úrra várni?

 

komment
süti beállítások módosítása