Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Növekedj a hitben azáltal, hogy hűséges vagy-Okkal vagy megmentett!-Szerethet Isten jobban, mint most?

2019. március 03. 10:30 - Andre Lowoa



Növekedj a hitben azáltal, hogy hűséges vagy


"Így most titeket is szomorúság fog el, de ismét meglátlak majd titeket, és örülni fog a szívetek, és örömötöket senki sem veheti el tőletek:" Jn 16,22



Jártál már úgy, hogy azon találod magad, csak bámulod az életkörülményeidet és hitetlenül ítélkezel mindazon amit látsz? Tudom, hogy számomra küzdelmet jelentett elhinni azt a bibliai igazságot, hogy Isten jelen van minden körülményben, különösen amikor egy minden szempontból rossz napról volt szó.

Jézus másrészt, biztos volt Isten valóságában és abban is, hogy Ő jelen van az életében.

Gondolj csak bele: egy olyan hatalmas krízishez közeledve, ami az életébe került, Jézus annyira biztos volt Isten jelenlétében, hogy az Utolsó Vacsora alatt a tanítványai közül senki nem érzékelte a körülmények súlyosságát! Jézus biztos volt nemcsak abban, hogy Isten jelen van, hanem abban is, hogy munkálkodik a körülményeken keresztül.

Később, azon az estén Jézus valóban vért izzadt, hiszen minden az ő vállára került, mégis biztos volt az Atya jelenlétében és abban, hogy neki mindenről tudomása volt, ami vele történik. Bízott abban, hogy Isten munkálkodik abban a helyzetben is.

Mi is, ugyanígy biztosak lehetünk abban, hogy Isten munkálkodik az életünkben. Ez a radikális, mélyben gyökerező hit akkor fejlődik ki, amikor hozunk egy döntést hitben és elhisszük, hogy Isten az, akinek mondja magát; és Ő az, aki megteszi mindazt, amit állít.

Akkor fogjuk megtapasztalni Isten hűségét, amikor megtesszük azokat a dolgokat amiket kér, és meglátjuk, hogy valóban beváltja az ígéreteit. Más szóval, a hitünk a hűségünk által növekszik. Amikor bízunk Jézusban, meglátjuk az Ő valóságát, és ez tovább növeli a bizodalmunkat Őbenne.




Okkal vagy megmentett!


„Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben." (1Kor 6,20 MSG fordítás)

Egy csodálatos ellentmondás van Isten kegyelmében. Teljesen ingyen van azok számára, akik hitben Jézus elé járulnak, mégis Isten kegyelme a legdrágább ajándék, amit valaha kaphatunk.

Ez Isten fiának életébe került.

Tehát annak fényében, amit Jézus tett értünk, hogyan kellene reagálnunk? Hálásnak kell lennünk. Az egyik módja a hálánk kimutatásának Isten felé, hogy az életünket hasznosan töltjük.

Nem igazán értheted meg Isten kegyelmét, és az árát annak, amit érted tett, hogy ez számodra ez elérhető legyen, ha csak úgy élsz, ahogy akarsz, Jézus parancsait figyelmen kívül hagyva, az életedet olyan dolgokra pazarolva, amik nem számítanak. A Biblia így mondja: Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben." (1Kor 6,20).

Emlékszem, mikor Ronald Reagan elnök egy ellene elkövetett sikertelen merénylet után ezt mondta: Egy új érzés van bennem, ami azt mondja, oka volt annak, hogy megmenekültem, és azután minden időm Istenhez tartozik.

Mindannyiunkban meg kellene legyen az elhivatottság érzése. Amit Jézus tett a kereszten, okkal szabadított meg minket: hogy változást idézzünk elő az életünkkel. Jézus nem azért halt meg a kereszten, hogy csak éljünk, ahogyan akarunk. Okkal hozott minket létre – elhívott minket egy feladatra, és azt akarja, hogy azt teljesítsük.

A Biblia így szól az 1Péter 4,10-ben: „Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai." (NIV fordítás). Okkal kaptatok szellemi ajándékokat, képességeket, oktatást és kapcsolatokat – hogy másoknak segítsetek, és beszéljetek nekik Jézusról.

Isten megváltott, hogy használhasson!

Beszéljetek róla:

  • Láttál másokat eltékozolni az ajándékaikat?
  • Gondolod, hogy te is eltékozolod az ajándékaid? Kérdezd meg Istent, hogy mit akar, hogy tegyél, hiszen céllal vagy megajándékozott!
  • Milyen szellemi ajándékokat és képességeket adott neked Isten mások megsegítésére?



Szerethet Isten jobban, mint most?

 

“Tudom, hogy a szereteted örökké tart, és hogy a hűséged állandó, mint az égbolt.” (Zsoltárok 89:2 , TEV fordítás)

Az emberi szeretet elfárad – ezért van annyi válás. Ismerek nagyon sok embert, akik ugyan nem váltak el, de nem szeretik már a házastársukat. Az emberi szeretetnek van határa és kiszárad!

Ezért szükséges, hogy Isten szeretete jelen legyen a házasságodban – és minden kapcsolatodban – ha azt akarod, hogy az maradandó legyen. Isten szeretete soha nem fárad el. Isten szeretete türelmes, kitartó és állhatatos.

Hát nem jó hír az, hogy Isten soha nem adja fel velünk kapcsolatban? Függetlenül attól, hogy mit teszünk, az Ő szeretete soha nem ér véget. Elég széles ahhoz, hogy mindenki beleférjen, és elég hosszú ahhoz, hogy örökké tartson.

Isten soha nem fog jobban szeretni téged annál, mint ahogyan most szeret. És kevésbé sem fog szeretni annál, ahogyan most.

Szeret akkor is, ha éppen jó napod van, és akkor is ha rossz napjaid vannak. Az Ő szeretete nem függ attól, hogy te hogyan reagálsz dolgokra. Isten maga a szeretet, és Ő a szeretetét ingyen adja -  azt nem lehet megvenni és nem lehet kiérdemelni.

Fogadd el a szeretetét, imádd Őt, és tudd, hogy a szeretete örökké tart. “Tudom, hogy szereteted örökké tart, és hogy a hűséged állandó, mint az égbolt.” ( Zsoltárok 89:2,  GNT fordítás)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit tapasztalsz, hogyan van jelen a szabadság az életedben, amikor megérted, hogy Isten soha nem adja fel veled kapcsolatban?
  • Mit tehetnél, hogy Isten jobban szeressen téged? Mit tehetnél, hogy Isten kevésbé szeressen?
  • Mit gondolsz, hogyan szeretné Isten, hogy reagálj az Ő szeretetére?




komment
süti beállítások módosítása