Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Öt mód, ahogy imádkozhatsz Isten céljainak megvalósulásáért gyermekeid életében-Tedd személyre szólóvá Isten Igéjét, hogy megváltoztassa az életed-Tíz módon támaszkodunk Isten kegyelmére

2019. március 01. 10:03 - Andre Lowoa



Öt mód, ahogy imádkozhatsz Isten céljainak megvalósulásáért gyermekeid életében


„Én őértük könyörgök: nem a világért könyörgök, hanem azokért, akiket nekem adtál, mert a tieid." (Jn 17:9)

Jézus az Atyai szívet tükrözte vissza, amikor a tanítványokért imádkozott. Édesapa vagy édesanyaként is imádkozhatsz azért, hogy gyermekeid Isten öt céljára összpontosítsanak.

Gyermekeid életében Istennek ugyanaz az öt célja van, mint a saját életedben. Jézus mind az öt célért imádkozott, hogy az általa vezetettek élete is ezekre irányuljon: „Én őértük könyörgök: nem a világért könyörgök, hanem azokért, akiket nekem adtál, mert a tieid." (Jn 17:9).

Imádkozhatunk azért, hogy gyermekeink Krisztusért örömben éljenek: „Most pedig hozzád megyek, és ezeket elmondom a világban, hogy az én örömöm teljes legyen bennük." (Jn 17:13).

Imádkozhatunk azért, hogy gyermekeink lelki növekedése erős legyen: „Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól." (Jn 17:15).

Imádkozhatunk azért, hogy gyermekeink Krisztust szolgálják: „Szenteld meg őket az igazsággal: a te igéd igazság." (Jn 17:17).

Imádkozhatunk azért, hogy gyermekeink saját maguk is megtapasztalják a közösséget: „hogy mindnyájan egyek legyenek, ahogyan te, Atyám, énbennem, és én tebenned, hogy ők is bennünk legyenek, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem." (Jn 17:21).

Imádkozhatunk azért, hogy gyermekeink másokat is Krisztushoz tudjanak vezetni rendszeresen:De nem értük könyörgök csupán, hanem azokért is, akik az ő szavukra hisznek énbennem.” (Jn 17:20).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen sajátos fohásszal tudnál imádkozni, hogy gyermekeid Krisztusért éljenek? Hogy lelkileg határozottan növekedjenek? Hogy szolgálják Krisztust? Hogy másokat Krisztushoz vezessenek?
  • Hogyan mutatod meg ezeket a képességeket a saját életed által?
  • Milyen lépéseket tudnál tenni, hogy gyermekeid ezen öt cél szerint növekedjenek?






Tedd személyre szólóvá Isten Igéjét, hogy megváltoztassa az életed


"Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára." (Filippi 1:6)


Isten Igéje soha nem fogja megváltoztatni az életed, amíg nem hagyod, hogy személyessé váljon számodra. Nem a szomszédodnak szól, vagy a barátodnak, a házastársadnak, vagy annak az idegennek az utcán... Alkalmaznod kell Isten Szavát a saját életedre. A Biblia nem válik élővé, amíg nem válik a sajátoddá.

Hogyan teszed személyessé Isten Igéjét? Próbáld ki a "Tedd személyessé!" bibliatanulmányozó módszert. Bárki megteheti. Nincs szükséged semmilyen különleges eszközre vagy teológiai képzésre.

Csak egyszerűen tedd a neved a névmások vagy főnevek helyére a Szentírásban. Például, ha a János 3:16-ot szeretném személyessé tenni, valami hasonlót írnék: "Mert úgy szerette Isten Rick-et, hogy egyszülött Fiát adta, hogy ha Rick hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

Vagy a Filippi 1:6 : "Aki elkezdte Rick Warren-ben a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára." Helyezd a neved a szövegbe, és ezáltal megerősítheted a hitedet és bátoríthatod magad.

Úgy is átírhatod az igeverset, mintha Isten közvetlenül hozzád szólna. Például így hangzik a Filippi 1:6 : "Én, aki elkezdtem egy jó munkát benned, Rick, el fogom azt végezni."

Tedd ezt, és a Szentírás sok-sok szakasza szó szerint könnyeket fog csalni a szemedbe. Elkezded majd úgy olvasni a Bibliát, mint Isten számodra írt szerelmeslevelét. Isten ajándékává válik számodra! A bibliaolvasás nem csak arról szól, hogy tudomást szerezz az Ige tartalmáról; hanem arról, hogy megismerd az Ige szerzőjét - személyesen!

Beszéljünk róla:

Tekintettél-e már valaha úgy a Bibliára, mintha az Isten szerelmeslevele lenne számodra?
Elhiszed, hogy Isten a Bibliát kifejezetten neked írta? Úgy kezeled a Bibliát és az Istennel töltött csendességedet, mint egy személyes beszélgetést és egy leckét az életre?
Hogyan fogod személyessé tenni, amit ma olvasol?





Tíz módon támaszkodunk Isten kegyelmére


"...mert Isten az, aki munkálja bennetek mind a szándékot, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően." (Filippi 2:13)

Keresztényként, akkor vagyunk hajlamosak a kegyelemre gondolni, ha az a megváltásunkkal kapcsolatos. Ugyanakkor a kegyelem sokkal több annál, mint ahogyan Krisztushoz jöhetünk. Egész keresztény sétánk Isten kegyelmével kell, hogy legyen betöltekezve.

Nem tehetünk semmit benne vagy érte, ami végezetül ne az ő kegyelméből lenne. Az ige azt mondja: "...mert Isten az, aki munkálja bennetek mind a szándékot, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően." (Filippi 2:13)

Valójában a kegyelemnek tíz nagyszerű előnye van az életünkben.

  • Kegyelem által váltattunk meg. Az egyetlen út a Mennyországba a kegyelem ajtaján keresztül vezet. Nem tudod megszerezni. Nem tudsz megdolgozni érte. Nem tudod megvenni sem. (Efézus 2:8-9)
  • Kegyelem által bocsáttatunk meg. Habár nem érdemeljük meg, mégis Ő az, aki tisztára törli a táblánkat kegyelme által. (Ézsaiás 43:25)
  • Kegyelem által tartatunk meg. Isten sosem fog olyat kérni tőled, amelyhez ne adná meg a képességet és az erőt. Ennek a képességnek és erőnek a neve kegyelem. (Filippi 2:13)
  • Kegyelem által gyógyulunk meg. Isten meggyógyítja az összetört szíveinket és bekötözi a sebeinket, még ha nem is érdemeljük meg. (Zsoltárok 147:3)
  • Kegyelem által szabadulunk meg. A kapcsolatunk Jézussal nem egy csomó feladat, amiket teljesítenünk kell. Sokkal inkább megpihenés mind abban, amit az Úr adott nekünk. Ha a keresztény életed nem a Krisztusban való megpihenés élete, akkor a törvényeskedés felé haladsz. (Máté 11:28-30)
  • Kegyelem által kaptunk talentumokat. Isten mindannyiunknak adott adottságokat, hogy valamit nagyon jól tudjunk végezni, és azért vagyunk, hogy ezeket a képességeket érte használjuk. (Róma 12:6)
  • Kegyelem által használtatunk. Isten arra használ minket, hogy véghez vigye az akaratát ebben a világban, nem azok a dolgok által, amelyeket megteszünk, hanem csupán kegyelme által. (Efézus 3:7)
  • Kegyelem által maradunk a megváltásban. Nem veszíthetjük el a megváltást, mert ez egy ajándék Istentől. Ha kiérdemelhetnéd, abban a pillanatban, amikor már nem érdemelnéd meg, elveszítenéd. (Júdás 1:24)
  • Kegyelem által átformálódunk. Kegyelme által Isten újjá tesz minket és a gondolkodásunk megújításával.
  • Kegyelem által leszünk éretté. Isten munkáját bennünk, azt hogy egyre inkább Jézusra hasonlítunk nem kiérdemeltük vagy saját erőfeszítéseinkkel érhetjük el, hanem csakis az Ő kegyelme által. (2 Péter 3:18)

Isten kegyelme valóságos és erővel teljes az életünkben. Lehet, hogy végignézel ezeken az előnyökön és azon gondolkodsz, hogy "Hogyan is kaphatnám meg Isten kegyelmét?" A holnapi áhítat erre a kérdésre ad majd választ.

Beszéljetek róla

  • A tíz előnyből melyik az, amelyiket a legnehezebben fogadod el? Miért?
  • Hogyan vehetnéd a kegyelem fentebb említett egyik előnyét, és hogyan tudnál segíteni valakinek, hogy azt megértse és alkalmazni tudja az életében?
  • Mit segít megtenni vagy megváltoztatni az életedben a kegyelem előnyeinek ismerete?  

 

komment
süti beállítások módosítása