Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Isten kalandra teremtett bennünket-Isten tanácsokat ad más embereken keresztül

2019. március 01. 10:01 - Andre Lowoa





Isten kalandra teremtett bennünket


"[Isten akarta] hogy ismertté legyen most az egyház által [...] az Isten sokféle bölcsessége" Efézus 3:10


Te és én egy nagyszerű kalandra lettünk teremtve - ezért szeretjük a filmeket. A filmeknek története van, egy kaland amit végigkövethetünk. Ezért szeretjük az olyan sorozatokat, mint a Star Trek. Mi is szeretnénk „Eljutni oda, ahová még senki nem merészkedett”

Ez nem véletlen. Isten úgy alkotott bennünket, hogy vágyjunk a kalandra - az ő kalandjára. Isten minden hívőt hív, hogy csatlakozzon hozzá egy mentő akcióban, "hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet" (Lukács 19:10) és teljesítse a Nagy Küldetést.

Isten nem csak megteremtett erre a küldetésre, de veled együtt akarja végigcsinálni ezt a kalandot. Isten képviselője ebben a feladatban a Gyülekezet. A gyülekezetek gyülekezeteket plántálnak. A Biblia azt mondja: "[Isten akarta] hogy ismertté legyen most az egyház által a mennyei fejedelemségek és hatalmasságok előtt az Isten sokféle bölcsessége" (Efézus 3:10). Isten a Gyülekezetet választotta - nem kormányokat, vagy vállalkozásokat - hogy képviselje őt, beteljesítve a küldetést.

Nagyszerű ezekben a napokban élni. Ahhoz a generációhoz tartozunk, akinek még életében beteljesedhet a Nagy Küldetés. Amikor Jézus elhívta az embereket erre a küldetésre, az akkori tanítványainak ezt fizikai képtelenség volt beteljesíteni. Azokban a napokban, amikor Jézus elküldte őket szerte a világba, csak két módja volt a közlekedésnek: gyalog vagy szamáron.

Ma sokféleképpen utazhatunk. Emellett ott az internet is. Akár egy messzi törzsbeli emberrek is beszélgethetsz, miközben otthon ülsz a pizsamádban. Még soha nem volt ilyen valószínű, hogy a Nagy Küldetést beteljesedni lássuk, mint ma.

A világon élő összes ember közül, te olvasod ezt az áhítatot. Miért? Mert Isten használni akar. Úgy gondolod túl hétköznapi vagy? Te vagy az, akit Isten használni akar!

Minden gyülekezet olyan átlagos, mindennapi emberek által jött létre, mint te vagy én. A mi generációnk befejezheti azt, amit Isten 2000 éve kezdett, amikor elhívott a Nagy Küldetésre. Életünk legnagyobb kiváltsága lenne ebben részt venni.

Beszéljünk róla:

* Ha Isten egy küldetés betöltésére teremtett téged, miért gondolod, hogy túl átlagos vagy, hogy betöltsd?

* Mennyire fontos a Nagy Küldetés az életedben?





Isten tanácsokat ad más embereken keresztül

 

"Az igaz jó tanácsot ad a barátjának; a bűnös tévútra vezeti." (Példabeszédek 12:26. NLT)

Isten beszél hozzád a barátaidon és családodon keresztül, főleg ha ők is hívők. A Példabeszédek 12:26. azt mondja: "Az igaz jó tanácsot ad a barátjának; a bűnös tévútra vezeti." (NLT)

Mindannyiunknak vannak vakfoltjai. Vannak olyan dolgok azt életedben, melyeken változtatni kellene, de sosem fogod észrevenni. Isten ezért helyezett köréd embereket, hogy elmondják neked az igazságot. Az életben mindenkinek szüksége van valakire, aki szereti annyira, hogy elmondja neki az igazat.

Van valaki ilyen az életedben? Vannak igaz barátaid, akik nem csak azt mondják neked, amit hallani akarsz, hanem szeretnek annyira, hogy azt mondják "Tudod mit? Most ezt elszúrtad. Nagy hibát követsz el. Túl büszke vagy. Rossz irányba mész"?

Egyikünk sem látja ezt tisztán. Az életemben van egy tucat ember, akiknek felhatalmazása van arra, hogy a szemembe mondják "Nem érdekel, hogy a Saddleback gyüleket lelkipásztora vagy, ezt most elszúrtad. Nincs igazad. Belegondoltál már egyáltalán ebbe?" Ha nincs senki az életedben, aki annyira szeret, hogy ezt megtegye, találnod kell valakit.

Ugyanakkor, neked is ilyen embernek kell lenned valaki más életében. Vagy ilyen barátja bárkinek? Ha elengedsz valakit úgy, hogy látod, hogy rossz irányba megy és nem mondasz neki annyit, hogy "Mégis mit csinálsz? Nem látod, hogy mi a gond ezzel?", akkor veled valami gond van.

A kiscsoportok egyik előnye a visszacsatolás és a tanácsadás. Akik ezt teszik, azoknak olyan embereknek kell lennie, akiket ismersz annyira, hogy megbízol bennük és engedélyt adsz nekik arra, hogy beleszóljanak az életedbe és neked is engedélyed van arra, hogy beleszólj az övékébe.

Isten beszélni akar rajtad keresztül és használni akar, hogy segíts másoknak a növekedésben, de ehhez bátorságra van szükség. Illetve Isten neked is szólni akar másokon keresztül, ehhez pedig alázatosságra van szükség.

Néhányan talán ismertek olyat aki lefelé halad a rossz úton. Belebonyolódtak valamilyen viszonyba vagy valamiféle függőségben szenvednek. Előfordulhat az is, hogy eltávolodnak Istentől. Te látod ezt, és befogod a szád, hogy ne szólj egy szót sem. A 21. századi megfutamodást választod, miszerint "Ez nem az én dolgom."

Igenis a te dolgod, ha szereted őket. A szeretet gondoskodó. A szeretet azt mondja "Szeretleh annyira, hogy ne engedjem meg, hogy ezt tedd. Ne tedd tönkre az életed. Törődöm veled annyira, hogy vállalom ennek a kapcsolatnak a kockázatát." Amikor ezt teszed, Isten beszél rajtad keresztül.

"Jó szándékúak a baráttól kapott sebek, de csalárd a gyűlölködőnek a csókja." (Példabeszédek 27:6.)

Beszéljetek róla:

  • Miért kell alázatosnak lenned Isten felé, amikor másokon keresztül beszél hozzád?
  • Ki az az életedben, aki a szemedbe meri mondani, amikor tévedsz? Miért bízol ebben a személyben annyira, hogy elfogadd, hogy biztosan jó tanácsot ad?
  • Van olyan akivel összetűzésbe kerültél az igazság miatt? Azt gondolod, hogy ez a legjobb módja ennek?




komment
süti beállítások módosítása