Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Miért tanuljuk meg az Igét?-Ültess ma és várd türelemmel az aratást

2019. február 16. 10:56 - Andre Lowoa



Miért tanuljuk meg az Igét?


"Tartsd meg parancsaimat, hogy élj, tanításomat őrizd, mint a szemed fényét!" (Péld. 7:2)

Ahogy tegnap írtam, az egyik legerőteljesebb módja hogy átformáld a szellemi életed, az, ha memorizálod az Igét. A Biblia azt írja a Példabeszédek 7:2-ben: "Tartsd meg parancsaimat, hogy élj, tanításomat őrizd, mint a szemed fényét!"

Talán úgy gondolod, hogy nem vagy képes megtanulni igeverseket, de ez nem igaz. Meg tudod jegyezni, amit meg akarsz jegyezni. Ha amerikai vagy, valószínűleg megtanultad a Hűségesküt. Talán már megtanultad a Miatyánkot. Megjegyzed, ami fontos neked: telefonszámokat, dalszövegeket, recepteket és foci eredményeket. Mennyire fontos neked a Biblia?

Ez inkább motiváció mint alkalmasság kérdése. Dávid azt írta a Zsoltárok 119:72-ben: "Jobb nekem a te törvényed, mint ezernyi arany és ezüst". Mikor megérted milyen fontos és értékes Isten Szava, akkor komolyan veszed a jelentőségteljes részek megtanulását.

Miért kellene megtanulnod Isten Igéjét?

Ez az elsőszámú eszköz, hogy ellenállj a kísértésnek. Mikor a Sátán megkísértette Jézust a pusztában, az egyetlen dolog, amivel védekezni tudott, az Ige volt. Ha Jézus tudott volna jobb módszert a kísértés legyőzésére, hidd el, azt használta volna.

Segít bölcs döntéseket hozni. Meg se tudom számolni hányszor kértem Isten vezetését valami konkrét dologban és ő egy Igeszakaszt hozott elő a régen megtanultakból, hogy megmutassa, mit kell tennem. A Biblia azt írja: "Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága."(Zsolt. 119:105)
Minél jobban tudod, hogy mit mond Isten, annál jobban fogod ismerni hogy gondolkodik, mert Isten akarata Isten Szavában van elrejtve. Minél inkább Isten Igéjével töltöd meg az elméd, annál jobban fogod tudni Isten akaratát.

Megerősít, mikor nehézségeid vannak. Mindannyiunkat érnek stresszes helyzetek időről időre. És a Biblia mondja: "Emlékezz szolgádnak tett ígéretedre, amelyhez nekem reménységet adtál. Ez a vigasztalásom nyomorúságomban, mert beszéded megelevenít engem."(Zsolt. 119:49-50) Ha megtanulod az Igét, a stressz-szinted ugrásszerűen le fog csökkeni és a magabiztosság-szinted ugrásszerűen fog nőni.

Vigasztal, mikor szomorú vagy. A Biblia tele van vigasztalással. Jeremiás mondta: "igéd vidámságot szerzett nekem és szívbeli örömöt." (Jer. 15:16) El se tudom mondani hányszor volt, hogy magam alatt voltam, olvastam a Bibliát és erős vigasztalást kaptam.

Segít bizonyságot tenni hitetleneknek. Az 1 Péter 3:15-ben van: "Ellenben az Urat, a Krisztust tartsátok szentnek szívetekben, és legyetek készen mindenkor számot adni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek élő reménységet. Ezt pedig szelíden és tisztelettudóan, jó lelkiismerettel tegyétek." Ha valaki megkérdez mit mond a Biblia egy problémáról vagy mit kéne tenni egy helyzetben, mit mondasz? Ha vannak igék a tarsolyodban, sokkal hatékonyabb leszel a válaszadásban, mert meg tudod osztani az igazságot Isten Igéjéről.

-Beszéljünk róla-
Milyen tanácsot adtál mostanában egy barátnak vagy családtagnak? A saját bölcsességedre vagy Isten bölcsességére alapoztad?
Rendszeresen imádkozol Isten vezetéséért a kis és nagy döntéseidben egyaránt?




Ültess ma és várd türelemmel az aratást

 

"A jó cselekedetekben ne fáradjunk el, mert ha nem adjuk fel, akkor el fog jönni az idő, amikor megkezdjük az aratást." (Galata 6:9, GNT fordítás)

 

Az vetés megkezdésének az ideje most van.

Időről időre beszélek emberekkel akik azt mondják, hogy "Valamikor mostanában azt fogom tenni, hogy...". Majd Többet szolgálnak majd ezekben a napokban. Vagy ha már nyugdíjba mentek. Ha fizetésemelést kapnak. Mostanában valamikor megemelik az adományukat.

A "majd egy nap" azt jelenti, hogy soha. Ne várj arra, hogy a dolgok jobbra forduljanak. Kezd el az ültetést most. Miért? Azért, mert minél hamarabb megkezded az ültetést, annál hosszabb ideig élvezheted az aratást. 

De az aratás nem mindig akkor jön el, amikor te számítasz rá. Mindig van időeltérés a vetés és az aratás közt. Az egyik évszakban ültetsz, és a másikban aratsz. 

Türelmesnek kell lenned, ne add fel!

Ez az egyik szabály, amely alapján Isten Királysága működik. A Márk 4:26-29-ben azt olvassuk, hogy "Az Isten Királysága így működik. Van egy ember, aki magvakat szór a földre. Éjjel, nappal, attól függetlenül, hogy fent van, vagy alszik, a mag sarjad és nő, pedig ő nem tudja, hogy hogyan. Magától terem a föld, először zöld sarjat, majd kalászt, majd magot a kalászban." (NIV fordítás)

Meglesz a gyümölcs, de lassú folyamat eredménye. És mivel ez időt vesz igénybe, "A jó cselekedetekben ne fáradjunk el, mert ha nem adjuk fel, akkor el fog jönni az idő, amikor megkezdjük az aratást." (Galata 6:9, GNT fordítás)

Néhányatok el kell, hogy felejtse a tavalyi év rossz termését. Ehelyett inkább az élethosszig tartó aratásra kell figyelnie. Pénzügyeiddel kapcsolatban sem egyik napról a másikra jutottál ide. Több éven keresztül rosszul áltál hozzá ehhez a dologhoz. A helyreállítás is sok időbe fog telni. Időeltérés van a vetés és az aratás közt. 

A Bibliában, a Zsoltárok 126:5-6-ban azt olvassuk, hogy "Akik könnyek között vetnek, jókedvűen aratnak. Sírva mennek vetni, de énekelnek, amikor visszamennek aratni." (NLT fordítás)

Mit kellett meggyászolnod? Lehet, hogy elveszítetted a munkádat vagy elveszítetted az egészségedet. Talán elveszítetted egy családtagodat. Lehet, hogy elveszítetted a megtakarításod vagy a felére csökkent az elmúlt pár év alatt a nyugdíjad. Talán elveszítetted egy álmod. 

Gyászolni normális, siránkozni nem. A siránkozás helyett inkább ültess magot, mert bármennyi is legyen az, amire szükséged van, annál többet kell elvetned.

Most van itt az ideje, hogy elvesd a magot.

Beszéljetek róla

  • Ha pénzügyi tanácsot adhatnál a fiatalkori önmagadnak, akkor mit mondanál? Mit tanultál a pénzügyi hibáidból, amit most alkalmazni tudsz?
  • Mit tudnál ma elkezdeni, hogy a pénzügyekben előreléphess, ha el tudod engedni a múltbeli hibákat és pénzügyi kudarcokat?
  • Mi az, amiből többet szeretnél az életedben? Hogyan tudnád elültetni a magokat és eltenni magadnak, hogy egyszer majd elkezdhesd az aratását?
komment
süti beállítások módosítása