Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

MEGHÍVÓ Engesztelő nap a Szűzanya gyergyói könnyezése kezdetének 11. évfordulójára

2019. február 15. 09:19 - Andre Lowoa

Az engesztelő nap helyszíne és időpontja: Gyergyószentmiklós, Szent Miklós Templom és Plébánia – 2018. február 17. Fővédnök és ünnepi szónok: Fm. Ft. Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita.



Gyergyószentmiklóson 2008. február 17-től közel 5 évet könnyezett az egykor Hajdúdoroghoz tartozó görög katolikus magyar – 1948-tól ortodox román használatban levő – templom oltárképe.

A csoda kezdetének 10. évfordulós ünneplésére hívja gyermekeit a Szűzanya. A nap folyamán az eredeti könnyező Mária-ikonhoz is ellátogatunk, ahol a templom parókusa várja a zarándokokat. Programunk helyszíne a 8. évfordulóhoz hasonlóan a Szent Miklós Római Katolikus Templom és Plébánia, amiért Portik-Hegyi Kelemen főesperes plébánost köszönet illeti. Míg a 8. évforduló programja több római katolikus jegyet hordozott, idén a görög katolikus értékeket hangsúlyozzuk.

A 10. évfordulós rendezvény fővédnöke, a Hajdúdorogi Görög Katolikus Főegyházmegye és Máriapócs Nemzeti Kegyhely elöljárója, a máriás kegyhelyek 21. századi fontosságáról tartja az első előadást. Kocsis Fülöp érsek-metropolita úrnak köszönhetőn legméltóbb módon, főpásztori Szent Liturgia (Szentmise) áldozatában adhatunk hálát a gyergyói ikon-könnyezés kegyelmeiért, amelyre várjuk a görög, római és örmény katolikus paptestvérek koncelebrálását.

A további előadók is a gyergyószentmiklósi csoda kegyelmeiért hálából ajándékozzák ismereteiket a program résztvevőinek: Ivancsó István görög katolikus liturgika professzor az ikon-teológia alapjairól és a gyergyói ikon-könnyezés teológiai elemzéséről; Ivancsó Sándor görög katolikus esperes, zarándoklat-lelkivezető a Máriapócs, Gyergyószentmiklós, Csíksomlyó, Medjugorje kegyelmi helyeken tapasztalt Isten akarata szerinti zarándok lelkületéről; Váralljai Csocsán Jenő szociológia professzor, a Gyula-nemzetség görög katolikus papi leszármazottja a honfoglalás-kori és a mai keleti keresztény magyarság közötti folytonosságról.

A program lelkiségi jellegét a Mária Földjén című világsiker" film erősíti, amelynek gyergyószentmiklósi magyar feliratos vetítése romániai premier. Juan Manuel Cotelo spanyol rendező és főszereplő remekműve Szűz Mária ma is élő lelki hatalmáról dokumentumfilmként krimi, és tragikomédiaként tanúságtétel. A film jogdíjas vetítését bárki megtekintheti 8 lej adomány ellenében; a lelki nap regisztrált résztvevő ajándék belépőt kapnak (a lelki nap résztvevőitől is köszönettel fogadunk adományokat a vetítési jogdíj fedezésére).

http://eucharisztikuskongresszus.hu/pdf/megh.pdf

 

A Szűzanya gyergyói könnyezése kezdetének 11. évfordulójára emlékeznek a 2019. február 16-án, szombaton a Szent Miklós-templomban.

Házigazda: Portik-Hegyi Kelemen főesperes-plébános

PROGRAM:
17:00 Hálaima a Könnyező ikonnál, az egykori görögkatolikus templomban
18:00 Szentmise a Szent Miklós-templomban
19:00 A Máriás Papi Mozgalom Ima-Cönákuluma (Vetési-Antal Zoltán)
Szentségimádás a Világ Győzelmes Királynője Engesztelő kápolnában
20:00 Ima a jelenlevők testi-lelki gyógyulásáért és szabadulásáért

Szervezők: Bazsó-Dombi Attila, görögkatolikus missziós pap és Vetési-Antal Zoltán, Egység Királynője Szolgálat (Gyergyószentmiklós)

komment
süti beállítások módosítása