Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Használd az „Olvasd és Imádkozz” – módszert a Szentírás olvasására-Isten azokat az embereket használja, akik leegyszerűsítették az életüket-Isten Igéje egy tükör

2019. február 13. 10:34 - Andre Lowoa




Használd az „Olvasd és Imádkozz” – módszert a Szentírás olvasására


„Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm. Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem." (Zsolt. 23:1-2)

fuves_legelo.jpg

Többféle módszert alkalmazhatsz a Biblián való elmélkedéshez és ahhoz, hogy azt a saját életedre alkalmazd. Mindegyik módszer egy kicsit másra helyezi a hangsúlyt, de a cél mindig az, hogy a legjobbat hozd ki abból az időből, amit a Biblia olvasására fordítasz.

Az ún. „Olvasd és imádkozz”- módszerrel, bármely részt is olvasod éppen, helyezd magad a történetbe és küldd azt vissza imában Istennek. Ennek a módszernek a segítségével nem kell azon gondolkodnod, hogy imádkozz, vagy a Bibliát olvasd. Hiszen ezeket együtt teszed meg! Egyben azt is tudhatod, hogy az imádra választ kapsz, hiszen ez benne van a Szentírásban.

Lássuk, hogy 23. Zsoltárral ez hogyan is működik: „Köszönöm Uram, hogy a Pásztorom vagy. Köszönöm Uram, hogy füves legelőkön terelgetsz engem. Köszönöm, hogy csendes vizekhez vezetsz engem. Köszönöm, hogy felüdíted a lelkem. Köszönöm, hogy az igaz ösvényen vezetsz a Te nevedért.”

Állj meg és gondolj egy kicsit az imára. Üzente már neked valaha Isten, hogy pihenj le? Néha nem érzékeljük eléggé, hogy pihennünk kell. Néha Isten kényszerít rá, hogy pihenj. Néha arra késztet, hogy a füves legelőn pihenj le, mert nem törődsz eléggé magaddal. Ez egy olyan dolog, amit megköszönhetünk Istennek!

Voltál már magad alatt? Voltál depressziós, de Isten helyreállította az életed? Isten az igaz ösvényen vezet téged? Természetesen! A 23. Zsoltár egy remek lehetőséget kínál arra, hogy köszönetet mondj Istennek mindazért, amit az életedben cselekedett.

A Szentíráson való elmélkedéssel, az „Olvasd és imádkozz” – módszer használatával egy teljesen új világot fog megnyitni számodra Isten az Ő Igéjében.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan segíthet ez a módszer, úgy általában az imaéletedben?
  • Miért mondtál ma köszönetet Istennek? Hogyan működik Isten az életedben?
  • Milyen egyéb Biblia-tanulmányozási módszerek segítenek neked, hogy a legtöbbet hozd ki az Istennel töltött idődből?"





Isten azokat az embereket használja, akik leegyszerűsítették az életüket

„Akkor hát mi is szabaduljunk meg mindentől, ami akadály lehet és a bűntől is, ami annyira ragaszkodik hozzánk, és fussuk meg céltudatosan az előttünk levő versenypályát." (Zsid. 12:1b, TEV fordítás)

Ha azt akarjuk, hogy Isten céljainak megfelelően használjon, összpontosítanunk kell az életünket. A Biblia az életet a maratoni futáshoz hasonlítja és ez azt jelenti, hogy le kell egyszerűsítenünk az életünket.

A Biblia azt mondja: „Akkor hát mi is szabaduljunk meg mindentől, ami akadály lehet és a bűntől is, ami annyira ragaszkodik hozzánk, és fussuk meg céltudatosan az előttünk levő versenypályát." (Zsid. 12:1b, TEV fordítás)

Ez azt jelenti, hogy el kellene távolítanunk az életünkből mindazt, ami az útunkban áll és visszahúz bennünket. Ha az ördög nem tud téged elrontani, akkor elfoglalttá tesz. Miatta annyira el leszel foglalva a jó dolgokkal, hogy nem lesz időd a legjobb dolgokra.

Ezért mondja a Biblia, hogy egyszerűsítsd le az életedet. Meg kell megszabadulni az életed felesleges poggyászaitól. Ne próbálj mindent megtenni. Tedd azt, amit a leginkább számít. A jó futó a versenyre összpontosít.

Hallottam, amikor az emberek ezt mondták: "Nagyon szeretnék Isten céljai szerint élni, de egyszerűen nincs időm." Azért nincs idejük, mert nem vették a fáradságot, hogy egyszerűsítsék az életüket.

Beszéljünk róla

Léteznek mindenféle dolgok, amelyek megakadályoznak bennünket abban, hogy az életünket le tudjuk egyszerűsíteni. Hogyan tudnak az alábbi dolgok megzavarni és megakadályozni abban, hogy az életedet leegyszerűsítsd?


* Próbálsz olyan lenni, mint a többiek, ahelyett, hogy az lennél, akinek Isten teremtett.
* Arra törekszel, hogy mindenkit boldoggá tégy.
* Próbálsz mások önkényes elvárásainak megfelelni.
* Túl sok a hobbid, vagy túl sok időt pazarolsz egy hobbira.
* Közösségi portálok, filmek vagy TV.
* Nem megfelelő kapcsolatok.
* A múltban elkövetett hibáid.




Isten Igéje egy tükör

"Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat. Mert ha valaki csak hallgatója az igének, de nem cselekszi, olyan, mint az az ember, aki tükörben nézi meg az arcát. Megnézi ugyan magát, de elmegy, és nyomban el is felejti, hogy milyen volt. De aki a szabadság tökéletes törvényébe tekint bele, és megmarad mellett, úgyhogy nem feledékeny hallgatója, hanem tevékeny megvalósítója: azt boldoggá teszi cselekedete."

Jakab 1:22-25

Jakab tükörnek nevezi Isten Igéjét. A tükör segít értékelni magunkat. Amikor belenézel a tükörbe eldöntheted, hogy szükséged van-e bármilyen változtatásra, mielőtt nekivágsz a napnak. A Biblia is ebben segít nekünk.

Kétféle módon tekinthetsz bele a Bibliába. A tükörbe is vethetsz egy pillantást vagy alaposan belenézhetsz. Egy régi TV műsorban, a "Happy Days"-ben, Fonz belepillantott a tükörbe. Elsétált a tükör előtt, megállt, belenézett és azt mondta "Hey!" Semmi mást nem kellett csinálnia. Maga volt a tökéletesség. Neki csak egy pillantásra volt szüksége.

Ne ilyen módon nézz Isten Igéjébe, ne csak sietve vess rá egy pillantást, aztán továbbállj. Egy pillantás Isten Igéjébe nem fogja megváltoztatni az életedet.

Olyan életet szeretnél, amit Isten megáld? Mindez azzal kezdődik, hogy alaposan megnézed az Igét. A Jakab 1:22-25 egy modellt ad neked ahhoz, hogy hogyan tanulmányozd Isten szavát úgy, hogy azt megáldja.

* Olvasd a Bibliát ... "elszántan tekint bele" (az angol igerész fordításából)
* Tekints vissza a Bibliában ... "megmarad mellette"
* Emlékezz a Bibliára ... " nem feledékeny hallgatója"
* Válaszolj a Bibliára ... "tevékeny megvalósítója"



Beszéljünk róla:

* Milyen különbséget fedezel fel azokon a napokon, amikor elszántan tekintesz bele az Igébe és nem csupán belepillantasz?
* Az az idő, amit a csendességedre szász elegendő számodra, hogy elolvasd, visszatekints, emlékezz és válaszolj Isten Igéjére?



komment
süti beállítások módosítása