Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Fogd Istent a szaván!-Hogyan halljuk meg az Úr szavát-Irányítsd át az érzelmeidet jó célokra

2019. február 12. 10:05 - Andre Lowoa





Fogd Istent a szaván!


"Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára." (Fil.1:6)

Az e heti áhítatokat Buddy Owens, a Saddleback Gyülekezet pásztora, a Way of a Worshiper c. könyv szerzője írja.

A tartós változás nem veled kezdődik, hanem Istennel. És minden akkor kezdődik, amikor azt mondod:" Igen Uram, én a szavadon foglak." Isten nem kér téged arra, hogy ígérj meg valamit, amit úgysem tudsz megtartani. Azt szeretné, hogy kapj egy olyan ígéretet, amit csak Ő tud megtartani.

Amikor megvallod a hited, megkapod Isten ígéreteit az életedre nézve, és Ő tartja is magát ezekhez. Amikor megvallod a hited, Istent a szaván fogod, és ezt meg is teheted!

Ő szeret téged. Erre a szavát adta. (Jn. 3:16)
Megbocsátást nyertél. Erre a szavát adta. (Zsolt.103:3)
Hozzá tartozol. Erre a szavát adta. (Róm.1:6)
Sosem hagy el téged és nem mond le rólad. Erre a szavát adta. (Zsid.13:5)
Betölti szükségeidet. Erre a szavát adta. (Fil.4:19)
Terve és célja van az életeddel. Erre a szavát adta. (Jer.29:11)

Ahogy Isten igéjére építed fel életed, Ő valóban új emberré alakít át téged, teljesen átformál legbelül. És amit Isten elkezd, azt be is fejezi.

"Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára." (Fil.1:6)

A te felelősséged, hogy ezt megvalld. Engedd, hogy helyreállítsa életedet! "újuljatok meg lelketekben és elmétekben" (Ef.4:23)
De hadd figyelmeztesselek: számíts kihívásokra! Az ördög nem akarja, hogy te szabad légy, ezért régi hazugságokat fog súgni. Megpróbál majd elbizonytalanítani és vádolni. Fel fogja hánytorgatni a múltadat, hogy az kísértsen és bosszantson téged.
De ahogy Greg Laurie mondja:" Amikor az ördög emlékeztet téged a múltadra, emlékeztesd őt a jövőjére!"
És kezdd el megvallani a hited!

Melyek azok a hazugságok, amelyeknek még mindig hiszel? Mi tart vissza attól, hogy az Úr szabadságában és örömében járj?
Kezdd el kinyilvánítani Isten Igéjének igazságát és cselekedj is eszerint.
Ezáltal létre fog jönni egy teljesen új "én".




Hogyan halljuk meg az Úr szavát


Róma.10,17)

"A hit tehát hallásból van, a hallás pedig Krisztus beszéde által".(



Tegyük fel, hogy te egy kertész vagy. Megtanultad, hogy ha teljesen ugyanazt a magot három különböző helyszínen fogod elvetni, három különböző eredményt fogsz kapni. Az egyik helyen hatalmas paradicsomokat fogsz kapni. A másik helyen kis paradicsomok fognak nőni. A harmadik helyen pedig nem fog nőni semmi. Hogy mi a különbség? Nem a mag más, hanem a talaj. A talajt elő kell készíteni a magok számára.

Ugyanez a példa igaz arra is, amikor az Úr igéjét hallod. A szívednek készen kell állnia az ige befogadására. Ha későn kelsz fel, nehezen találsz parkolóhelyet és idegesen berohansz a templomba, valószínüleg nem fogod meghallani azt, amit az Úr mondani akar neked! Ilyenkor nem vagy fogégony az igére.



Hasonlóképp, ha elviszel magaddal a templomba két embert, és leülteteted őket egymás mellé, ez egyik úgy fog távozni, hogy közben arra gondol majd, az Úr valóban szólt hozzá, a másik pedig úgy, hogy semmi nem maradt meg neki az igéből. Az egyik ember szíve készen állt, hogy meghallja az Urat, a másiké pedig nem.



A Biblia azt mondja: "Tanuljátok meg tehát, szeretett testvéreim: legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra, mert az ember haragja nem szolgálja az Isten igazságát. Ezért tahát vessetek el magatoktól minden tisztátalanságot és a gonoszság utolsó maradványát is, és szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani lelketeket."(Jak.1,19-21)

Ez a rész most négy pontban arra tanít minket, hogy hogyan álljunk készen az Ige befogadására:

* Légy csöndben. Nem hallod az Urat, ha közben beszélsz.



* Nyugodtnak kell lenned. Nem siettetheted az Urat. Ha épp dühöngsz, nem fogod meghallani Őt. A Biblia azt mondja "Maradj csöndben és várj az Úrra". Én ezt úgy fordítanám, hogy: "Ülj le és maradj nyugton".

* Tisztának kell lenned. Mielőtt elkezdenél beszélni az Úrhoz, válj meg az érzelmi és lelki szemetedtől. Szabadulj meg azoktól a dolgoktól, amelyek bűzlenek az életedben. Ettől a szeméttől úgy tudsz megszabadulni, ha megvallod a bűneidet az Úrnak, és belátod, hogy amit tettél az rossz volt.

* Alázatosnak kell lenned. Késznek kell lenned megtenni mindazt, amit az Úr kér tőled az ő igéje által. Tedd félre a büszkeséged, mert másként nem fog menni.



Gondolatébresztő

Mit gondolsz, miért olyan nehéz letenni az Úr elé a büszkeségünket?

Ma mi tart vissza attól, hogy halld az Úr hangját?




Irányítsd át az érzelmeidet jó célokra

"A viselkedésünknek hasonlónak kell lennie ahhoz, amit Jézus Krisztus mutatott nekünk." (Filippi 2:5., TLB fordítás)

Ha sikeres akarsz lenni az életben, meg kell tanulnod kezelni a hangulataidat. Amikor egy negatív érzelemmel küzdesz, két dolgot tehetsz: vagy megváltoztatod, vagy átirányítod.

Vannak érzelmek, amelyek olyan rombolóak, fájdalmasak vagy értelmetlenek tudnak lenni, hogy az egyetlen dolog, amit tehetsz velük az, hogy megváltoztatod azokat. Változtatnod kell azon, ahogyan érzel.

A Filippi 2:5 ezt mondja: "A viselkedésünknek hasonlónak kell lennie ahhoz, amit Jézus Krisztus mutatott nekünk." (TLB fordítás)

Az érzelmeid is a viselkedésed része, tehát úgy kellene érezned, ahogy Jézus. Meg kell kérdezned magadtól, hogyan érezne Jézus bizonyos helyzetekben. Például: "Jézus bosszankodna emiatt a pincérnő miatt? Nem. Jézus kiabálna azzal az emberrel? Nem. Fent lenne Jézus egész éjszaka aggódva és a kezeit tördelve, hogy valami nem fog jól sikerülni? Nem. Félne Jézus? Nem."

Ezután el kell oszlatnod rögtön minden olyan benned lévő érzést, ami távol állna Jézustól. Ha Jézus nem olyan érzésekkel válaszolna a házastársadnak, akkor neked se szabad. Arra gondolj, hogy mit tenne akkor és ott Jézus, és változtasd meg a rossz viselkedésed vagy hozzáállásod.

Néha azonban át kell irányítanod az érzéseidet.

Amikor Máté fiam meghalt, kimondhatatlan fájdalmon mentem keresztül. A feleségemmel azonban eldöntöttük az első pillanatban, hogy a gyászunkat és a fájdalmunkat megpróbáljuk egy más irányba terelni és valami jó célra felhasználni, például arra, hogy másoknak segítsünk. Ennek lett az egyik következmény az, hogy a Saddleback Gyülekezet minden évben otthont ad a mentális betegségekkel küzdők konferenciájának. Nem akarom elvesztegetni a fájdalmat, amin át kellett esnem, inkább valami jó célra akarom használni.

A legnagyobb szolgálatok nem abból jönnek, hogy erős vagy és sikeres. A legnagyobb szolgálatnak gyakran egy mély fájdalom az alapja.

Te milyen fájdalmadat tudnád jóra használni? Ha olyan nagy fájdalom ért, hogy beszélni sem akarsz róla, akkor fontos, hogy megtanuld kezelni és átirányítani az érzelmeidet. Nevezd meg pontosan, hogy mi ez az érzés, aztán intézz kihívást ellene, és ha nem tudod megváltoztatni, irányítsd át és használd jó célra.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Néha miért könnyebb úgy érezni, ahogy mi akarunk, és nem úgy, ahogy Jézus érezne?
  • Gondolj egy olyan helyzetre, amikor megváltoztattad vagy átirányítottad az érzelmedet. Mit tanultál abból?
  • Az életed mely fájdalmát tudnád arra használni, hogy más embereknek segíts?



komment
süti beállítások módosítása