Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A stressz kezelése a fejben dől el-Az összetartozásotokkal mutassátok meg hiteteket!

2019. február 09. 10:12 - Andre Lowoa

A stressz kezelése a fejben dől el


"Ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!" (Filippi 4:8)

A stresszel vívott küzdelem a füleid között zajlik. A harc az elmédben folyik. A gondolataidban. Az, hogy mivel töltöd meg az elméd meghatározza azt, hogy mennyire stresszes az életed.

Ha békét akarsz a gondolataidban, el kell kezdened kontrollálni, hogy mit engedsz a gondolataidba. Amit az elmédbe beengedsz, az fog az életedből kijönni.

A Bibliában azt olvassuk, hogy "Ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!" (Filippi 4:8)

Ha kevesebb stresszt szeretnél, változtatnod kell a gondolataidon, és uralkodnod kell azokon a dolgokon, amelyeket a közelükbe engedsz. Ebben az igében a Biblia nyolc kérdést tár eléd, amelyen töprengened kell a gondolataidat illetően. Jó ez? Érdemes-e a dicsőítésre? Igaz? Tisztességes? Tiszta? Nemes? Megbecsülhető? 

Úgy hangzik ez, mint például a tévénézés? Nem. A televízió egyre rosszabb és rosszabb. A mai tévés hősök zombik, vámpírok, sorozatgyilkosok, drogfüggők, korrupt politikusok és perverzek. Ezt nevezed szórakozásnak? Elég van ezekből a világban anélkül, hogy te beengednéd az otthonodba. 

Ha azokon a dolgokon töprengesz, amik igazak, tisztességesek, igazságosak, tiszták, szeretetre méltóak, amik jó hírűek, ha valami nemes és dicséretes, akkor ezekkel a jelzőkkel igazából az Urat írod le. Pál a Filippi 4:8-ban arra tanít, hogy gondoljunk Istenre. 

Ézsaiás könyvében ezt olvashatjuk: "Akinek szilárd a jelleme, azt megőrzöd teljes békében, mert benned bízik." (Ézsaiás 26:3)

Minden, ami megközelíti az elméd, befolyással van arra, hogy mennyire vagy feszült és aggodalmaskodó. Ha a gondolataidat az Úrra alapozod, Ő tökéletes békében fog tartani.

Beszéljetek róla

  • Ha a kedvenc TV műsorodat aláveted ennek a nyolc kérdéses tesztnek, vajon átmenne rajta? Változtatna a teszt végeredménye bármin is?
  • Mit tehetsz azért, hogy gyakrabban terelődjenek a gondolataid az Úrra a nap folyamán? 





Az összetartozásotokkal mutassátok meg hiteteket!

„Az egymás iránti szeretetetek fogja bizonyítani a világnak, hogy az én tanítványaim vagytok.” (János 13:36 – NLT fordítás)


A Biblia azt mondja, hogy egy keresztény olyan egy gyülekezeti otthon nélkül, mint egy szerv a test nélkül, mint egy bárány a nyáj nélkül, mint egy gyermek család nélkül. Természetellenes. A Biblia azt mondja: „Isten háza népéhez tartoztok, az összes többi kereszténnyel együtt.” (Efézus 2: 19b – LB fordítás)

Napjaink kultúrája, az individualizmus, a független egyéniség kultusza, rengeteg szellemi árvát hozott létre – „nyuszi hívőket”, akik ugrándoznak egyik gyülekezetből a másikba, bármiféle önazonosság, elszámoltathatóság, elkötelezettség nélkül. Sokan azt gondolják, lehetséges jó kereszténynek lenni anélkül, hogy csatlakoznának (vagy legalább eljárnának) egy helyi gyülekezetbe, pedig ezzel Isten véleménye erősen ellenkezik.

A gyülekezet annyira jelentőségteljes, hogy Jézus meghalt érte a kereszten: „Krisztus szerette az egyházat, és önmagát adta érte.” (Efézus 5:25)

Eltekintve néhány fontos kivételtől, szinte végig a történelem során, a hívők, a Bibliában használt „gyülekezet” szó alatt a látható, helyi gyülekezeti közösséget értették, így használták, így hivatkozta rá.

Az Új Szövetségnek alapfeltételezése a tagság egy helyi gyülekezetben. Csak azok a keresztények nem tagjai egy helyi közösségnek, akik gyülekezeti fenyítés alatt állnak, akik nyilvános bűnük miatt ki lettek zárva a közösségből. (1Korinthus 5:1-13; Galata 6:1-5)

A Biblia sok erőteljes indokot ad, miért szükséges, hogy aktívan elkötelezd magad egy helyi gyülekezeti közösség felé.

A gyülekezeti család azonosít téged hiteles keresztyénként. Nem állíthatom, hogy Krisztust követem, ha nem köteleztem el magam a tanítványok egy bizonyos csoportja felé. Jézus mondta: „Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.” (János 13:35)

Mikor szeretetben összejövünk, mint egy gyülekezeti család, különböző háttérből, különböző faji, nemzetiségi származásból, különböző társadalmi helyzetből, ez bizonyságtétel a világ számára.
„Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.” (Galata 3:28)
„mindnyájan egyek legyenek úgy, ahogyan te, Atyám, énbennem, és én tebenned, hogy ők is bennünk legyenek, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem. „ (János 17:21)

Beszéljetek róla:

* Milyen más módon tudod gyülekezeti tagként azonosítani magad azon kívül, hogy a neved be van jegyezve a tagnévsorba?
* Hogyan válaszolnál azoknak az embereknek, akik felhagytak a gyülekezetbe járással valami múltbeli tapasztalatuk miatt?




komment
süti beállítások módosítása