Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Használd az ajándékod dicsőítésre-Isten azt akarja, hogy élvezd az életed

2019. február 02. 10:12 - Andre Lowoa




Használd az ajándékod dicsőítésre

 

"Ha sok gyümölcsöt teremtek, az az én Atyámnak tiszteletet és dicsőséget szerez." (János 15:8, AMP ford.)

 Amikor az Istentől kapott ajándékodat használod, akkor Istent dicsőíted.

Mikor mosolyog Isten? Sokat azt gondolják, akkor, amikor imádkoznak, énekelnek vagy elmennek egy istentiszteletre. Az igazság az, hogy Isten akkor mosolyog, amikor használod az ajándékokat, amiket tőle kaptál. Amikor azt teszed, amire elhívott és amihez tehetséget adott, akkor Isten ezt gondolja: "Igen, én őt erre teremtettem!"

Emlékszel, mit mondott a Tűzszekerekben Erik Liddell? "Amikor futok, Isten örömét leli benne." Vannak, akiket Isten azért teremtett, hogy fussanak. Másokat azért, hogy biciklizzenek, versenyautót vezessenek vagy szörfözzenek. Ehhez van tehetségük. Szerintem, amikor Isten egy szörfösre néz, ezt mondja: "Ez nagyszerű! Én teremtettem a hullámot! És én teremtettem a szörföst is! Ez nagyszerű!"

Nem kell mindig valami lelki vagy szellemi dolgot tenned ahhoz, hogy dicsőséget szerezz Istennek.

A Biblia ezt mondja: "Ha sok gyümölcsöt teremtek, az az én Atyámnak tiszteletet és dicsőséget szerez." (János 15:8, AMP ford.)

Ha megfelelően használod az ajándékaidat, akkor azáltal Istennek dicsőséget szerzel. Nem tudsz örömöt szerezni Istennek olyan ajándékkal, ami nincs neked. Isten nem várja el tőled, hogy mindenben jó legyél. Csak azt akarja, hogy használd azt, amit neked ajándékozott.

A Bibliában használatos öröm és ajándék szó ugyanabból a görög szóból ered. Ugyanez a szó jelenti még a kegyelmet is. Amikor az ajándékodat használod, akkor örömet okozol Istennek és magadnak is. Isten ezt gondolja ilyenkor: "Azt teszi, amire teremtettem." Te pedig ezt: "Ez nagyon jó érzés!"

Az ember számára az a legnagyszerűbb érzés a világon, amikor az ajándékait Isten céljaira használja. Mert ez működik, és ezt az ember tudja és élvezi.

A legnagyszerűbb dolog az életben az, amikor Isten használ minket. Ha még sosem éreztél ilyet, akkor sajnállak. Fejlesztened kell a benned lévő szellemi-lelki ajándékaidat, hogy élvezni tudd az életet és dicsőséget szerezz Istennek. Nincs még egy olyan nagyszerű érzés, mint amikor Isten használ, és tudod, hogy azt teszed, amire teremtett téged.

 Beszéljetek róla:

  • Mit gondolsz, mi az, amire Isten teremtett téged?
  • Hogyan használod az ALKAT-odat (vagyis az ajándékaidat, a képességeidet és a személyiségedet), hogy az Isten dicsőségére legyen?







Isten azt akarja, hogy élvezd az életed


"Azoknak pedig, akik e világban gazdagok, parancsold meg, hogy ne legyenek gőgösek, és ne a bizonytalan gazdagságban reménykedjenek, hanem Istenben, aki megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk." (1 Timóteus 6:17.)


Lehet, hogy sok stresszes helyzet ér a jelenlegi gazdasági rendszer miatt, de Isten még mindig azt akarja, hogy élvezd az életed.

Keresztényként élvezheted az életet, mert a lelkiismereted tiszta. Élvezheted az életet, mert Isten szeretete miatt biztonságban vagy. Jól érezheted magad és nevethetsz a gyülekezetben. Élvezheted a barátaid társaságát, akik nem manipulálnak téged, mert Jézushoz hasonlóvá akarnak válni, és ez azt jelenti, hogy megtanulnak odafigyelni másokra.

Sajnos nagyon sok olyan ember van, akik nem akarják beengedni Istent az életükbe, mert félnek, hogy akkor fel kell adniuk mindent, ami élvezet az életben. Azt hiszik, hogy kereszténnyé válni olyan, mint amikor azt mondják, hogy vége a bulinak, hogy szelleminek lenni az nyomorúságos.

Az emberek fanatikusan keresik a szórakozási lehetőségeket, ami azt jelenti, hogy a csökkentett haszon törvénye alatt élnek. Vagyis több időt fordítanak, több pénzt költenek és több energiát fektetnek bele valamibe, amiből egyre kevesebb izgalmat nyernek. Körbenézve azt kérdezgetik "Most már jól érezzük magunkat?"

Az igazság az, hogy Isten "megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk" (1 Timóteus 6:17/b.).

Isten azt akarja, hogy élvezd az életet!

Beszéljetek róla:

* Miért akarja Isten, hogy élvezd az életed?
* Hogyan válaszolsz arra az igazságra, hogy Isten szeretete extravagáns, bőséges és meghaladja az értelmünket?



komment
süti beállítások módosítása