Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ne csapd be a környezetedet!-Tegyetek jót azokkal, akik ellenetek vannak

2019. január 17. 10:04 - Andre Lowoa





Ne csapd be a környezetedet!


„A kegyelmi ajándékok között ugyan különbségek vannak, de a Lélek ugyanaz. Különbségek vannak a szolgálatokban, de az Úr ugyanaz. És különbségek vannak az isteni erő megnyilvánulásaiban is, de Isten, aki mindezt véghezviszi mindenkiben, ugyanaz.” (1 Korinthus 12:4-6 GW fordítás)

Amikor tudod mivé kellene fejlődnöd, akkor azt is tudod mit kellene érte tenned és máris képes vagy összpontosítani arra, hogy jobban kihasználd életed minden pillanatát.

Ez az a pillanat, amikor hitből megteszed azt a lépést, hogy kimondod: „Isten útján fogok járni, nem a saját utamon”. Megengedem, hogy irányítsa az életemet. Isten céljait akarom követni és nem a sajátjaimat. Azt fogom tenni, amire elvezet Isten és amire képessé tesz engem.

Abban a pillanatban, amikor megteszed ezt a lépést és a hitedet Jézus Krisztusba veted, Isten négy fontos ajándékkal fog megajándékozni.

Megbocsátás. A Rómaiakhoz írt levél 5:15 azt mondja: „Mert ha annak az egynek a vétke miatt sokan haltak meg, az Isten kegyelme és ajándéka még bőségesebben kiárad az egy ember, a Jézus Krisztus kegyelme által sokakra.” Az első dolog, amit Jézus tett az volt, hogy mindent eltörölt, amit valaha rosszul tettél. Megbocsátott. Nincs kárhoztató ítélet ellened.

Örök élet. Istennek hosszú távú tervei vannak veled. A Biblia a Rómaiakhoz írt levél 6:23-ban azt mondja: „Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.” Soha nem fogod tudni munkával vagy pénzzel megkeresni a Mennyországba vezető utat. Az egyetlen út, amellyel a Mennyországba mehetsz az Isten egyetlen ingyenes ajándékának hitből való elfogadása.

A Szentlélek. A Rómaiakhoz írt levél 5:5 azt mondja: „…mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adott Szentlélek által.” Honnan tudod, hogy Isten irányítja-e teljesen az életedet? Onnan, hogy ha nyilvánvalóvá válnak életedben a Lélek gyümölcsei: a szeretet, az öröm, a békesség, a türelem, a szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.

Speciális képességek. A Bibliában megjelennek bizonyos speciális képességek, amelyeket a Lélek ajándékainak nevezünk, amelyek nagyban különböznek az anyagi vagy a fizikai ajándékoktól. Ezek olyan képességek, amelyekre azért van szükséged, hogy el tudd végezni azokat a munkákat, amelyeket Isten bíz rád. Sok hívő nem is sejti, hogy rendelkeznek ezekkel az ajándékokkal, még kevesebben tudják, hogy milyen képességekkel rendelkeznek. Pedig minden hívő rendelkezik ajándékokkal!

A Biblia az 1 Korinthus 12:4-6-ban azt mondja: A kegyelmi ajándékok között ugyan különbségek vannak, de a Lélek ugyanaz. Különbségek vannak a szolgálatokban, de az Úr ugyanaz. És különbségek vannak az isteni erő megnyilvánulásaiban is, de Isten, aki mindezt véghezviszi mindenkiben, ugyanaz.”

Mi a lelki ajándék? Istennek célja van a Te életeddel is és a Lelki ajándékok, amelyeket tőle kapsz olyan felszerelések, amelyekre akkor lesz szükséged, amikor Ő megkér téged egy feladat elvégzésére. Isten soha nem kér olyan dolgot, amelyhez nem adott neked képességet. Ezeket az ajándékokat abban a pillanatban megkapod, amint elfogadod Jézus Krisztust. Nem neked kell kiválasztanod az ajándékodat. Nem kell keresned ezt az jándékot.

Nem a Te saját céljaid elérésére kapod az ajándékokat. A lelki ajándékaidat azért kapod, hogy más embereket segíts vele. A gyülekezeti családod többi tagja pedig a saját ajándékaival szolgál feléd.

Amikor én a tanítói ajándékomat használom, áldást nyersz. Amikor Te használod a saját lelki ajándékaidat, a gyülekezet tagjai nyernek áldást. Mint egy puzzle. Ha egyetlen darabja hiányzik a kirakónak, mi az első dolog, amit észreveszel a kirakón? Az egyetlen hiányzó darabot. Ha nem fejleszted és használod a lelki ajándékaidat, mindannyiunkat becsapsz.

Beszéljetek róla

  • Hogyan tudod teljesíteni azt a szerepedet, amelyet Isten szánt neked a saját gyülekezetedben?
  • Ha keresztény vagy, megkaptad mind a négy ajándékot? Hogyan változtatta meg ez az életedet?




Tegyetek jót azokkal, akik ellenetek vannak

Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket, és imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket. Aki arcul üt, annak tartsd oda a másik arcodat is, és aki elveszi felsőruhádat, attól alsóruhádat se tagadd meg.” (Lukács 6:27-29, NLT fordítás)

Ha üldözéssel, zaklatással és ellenszegüléssel nézel szembe, áldással kell válaszolnod rájuk.

Jézus azt mondja a Lukács 6:27-29-ben: „Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket, és imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket. Aki arcul üt, annak tartsd oda a másik arcodat is, és aki elveszi felsőruhádat, attól alsóruhádat se tagadd meg.” (NLT fordítás).

Ki teszi ezt? Igazából, nem sok ember. Ez különbözteti meg a keresztényeket, mert ez nem egy természetes, népszerű vagy egyszerű válasz.

Ezek a dolgok sok bátorságot igényelnek. Bármelyik bolond vissza tudna vágni. Bárki vissza tudna vágni. Bárki meg tudná torolni. Bárki tudna válaszolni valamilyen gonosz dologgal.

Isten azt akarja, hogy szeressük az ellenségeinket, hogy tegyünk jót azokkal, akik utálnak minket, áldjuk azokat, akik átkoznak minket, imádkozzunk azokért, akik bántanak minket, és fordítsuk oda a másik arcunkat is. Ez egyszerű? Nem. Ezt csak akkor tudod megtenni, ha tele vagy Isten szeretetével. De ez a legerőteljesebb tanúságtételünk.

A komornyik című filmben láthatjuk, hogy a Szabadság Lovasai, akik a rasszizmus és a szegregáció ellen harcolnak Délen a Polgárháború alatt, hogyan tanítják az embereket arra, hogy ne torolják meg, ha megütik, leköpik, átkozzák, meglökik vagy étellel dobálják meg őket. Ez egy megrázó jelenete annak, hogyan képviselik az erőszakmentes álláspontot. 

Ahogy ezt a jelenetet néztem, a könnyeim elkezdtek folyni az arcomon. Azt gondoltam, hogy „Én is ilyen ember akarok lenni Jézusért. Bátor akarok lenni. Olyan bátorsággal telt szívet akarok, ami nem omlik össze, nem számít mivel dobálják meg. És szeretettel akarok válaszolni.”

Amikor visszautasítod a megtorlást és helyette szeretettel válaszolsz a munkahelyeden, vagy egy olyan emberrel szemben, aki nem kedvel téged; akkor Isten elégedett lesz és te pedig áldott.

„Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa. Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben...” (Máté 5:10-12, NLT fordítás).

Jézus kifizette érted az árat. Azt mondta, hogy ára van annak, ha Őt követjük. A kereszténység nem garantálja a népszerűséget a Földön, viszont a jutalmad a Mennyben garantált. 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Neked mibe került a hited – megbántad valaha, hogy megfizetted érte?
  • Hogyan kezeled a sértéseket és az elutasítást, amelyeket a hited miatt kapsz? Mi a határod abban, hogy mennyit vagy hajlandó szenvedni Jézus Krisztusért?
  • Hogyan formálódott a hited, amikor a szeretetet választottad a megtorlás helyett – vagy amikor csak figyelted, hogy más keresztények így tesznek?




komment
süti beállítások módosítása