Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Amíg Egyházam fenntartja Isten Szavát, engedelmesnek kell maradnotok Egyházamhoz 20190114

2019. január 13. 19:03 - Andre Lowoa

Drága szeretett leányom, amikor szolgáim, követőim és mindazok, akik vallják, hogy Tőlem valók azt mondják, hogy szeretnek Engem, ez két dolgot jelent: Ők szeretnek Engem, mert elfogadják Igémet és tisztelnek Engem azáltal, hogy megvallják az Igazságot.

Ha szerettek Engem, akkor hűek kell maradnotok Szent Szavamhoz. Ez azt jelenti, hogy minden Igazsággal kapcsolatos dologban engedelmeskedni kell Szavamnak. Amikor felszentelt szolgáimként Szavam Igazságát valljátok, akkor engedelmesnek kell maradnotok Isten Igéjéhez.

Amíg Egyházam fenntartja Isten Szavát, engedelmesnek kell maradnotok Egyházamhoz. De amikor eljön a nap, amikor azok, akik hatalommal rendelkeznek Egyházamban, többé már nem az Igazságot hirdetik, akkor nektek csak Velem szemben kell engedelmesnek maradnotok. Mert Én Vagyok az Egyház. Nélkülem, Jézusotok nélkül, nincs Egyház.

De amikor Szavamat meghamisítják és aztán átírják, akkor az többé már nem az Én Szavam. Ti egyedül csak Isten Igaz Szavának engedelmeskedhettek. Ha ti egy olyan új mesterkélt tant követnétek, ami Szent Szavam helyettesítőjeként fog szolgálni Egyházamban szerte a világon, akkor azok fognak megtagadni Engem, akik ezért a szentségtörésért felelősek. Csak azokhoz maradjatok engedelmesek, akik Isten Igéjét hirdetik, mert ha az már nem az Én Igém, akkor nem Istentől való.

Isten Igéje szent és sérthetetlen. Azt nem változtathatja meg soha senki. Az Egyházam iránti engedelmesség fontos. Az Isten Igéje iránti engedelmesség olyan dolog, ami meghatározza Keresztény mivoltotokat. Az a nap, amikor Isten Igéjét egy mesterkélt helyettesítővel cserélitek fel, az a nap lesz, amikor engedetlenek lesztek Isten Igéjével szemben.

Ti csak akkor maradhattok engedelmesek az Én Szememben, Földi Egyházamban, ha fenntartjátok az Igazságot. Sohasem szabad félnetek az Igazságot hirdetni, mert csak az Igazság fog szabaddá tenni benneteket.

Jézusotok”
Olvass tovább: https://igazsag-konyve7.webnode.hu/news/amig-egyhazam-fenntartja-isten-szavat-engedelmesnek-kell-maradnotok-egyhazamhoz/


—–
Római katolikus:

2019-01-14

1. évközi hét hétfő

SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Isten az ő Fia által szólt hozzánk.
Testvéreim!
Sok ízben és sokféle módon szólt egykor Isten az atyákhoz a próféták szavával. Most, a végső napokban Fia által szólt hozzánk, akit a mindenség örökösévé tett, hiszen a világot is általa teremtette. Dicsőségének kisugárzása és lényének képmása ő, aki hathatós szavával fenntartja a mindenséget.
Miután megváltott minket a bűntől, helyet foglalt az isteni Fölség jobbján. Hatalmasabb, mint az angyalok, mert magasztosabb nevet örökölt náluk. Vajon melyik angyalnak mondta valaha Isten:
„A Fiam vagy te, ma szültelek téged?”
Vagy pedig: „Én Atyja leszek, ő meg az én Fiam?”
Sőt, amikor Egyszülöttjét bevezeti a világba, így szól: „Leborulva imádja őt Isten minden angyala.”
Ez az Isten igéje.
Zsid 1,1-6

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Imádjátok Istent, * minden angyalai! Vö. 7c. vers.
Előénekes: Király az Úr, a föld ujjongjon, * és örvendjen minden sziget.
Trónjának támasza * jog és igazság.
Hívek: Imádjátok Istent, * minden angyalai!
E: Igazságosságát hirdetik az egek, * és dicsőségét meglátják a népek.
Imádjátok őt, * mind, ti, angyalai.
H: Imádjátok Istent, * minden angyalai!
E: Mert te magasságos Úr vagy a világ fölött, * minden más istennél fölségesebb.
H: Imádjátok Istent, * minden angyalai!
Zsolt 96,1 és 2b.6 és 7c.9

ALLELUJA
Jézus mondja: † „Elközelgett az Isten országa, * tartsatok bűnbánatot és higgyetek az örömhírnek!” Mk 1,15 – 3. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban!
Miután Keresztelő Jánost elfogták, Jézus Galileába ment, és hirdette az Isten (országáról szóló) evangéliumot: „Betelt az idő, közel van az Isten országa. Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban.”
Amikor a Galileai-tó partján járt, látta, hogy Simon és testvére, András, akik halászok voltak, éppen hálót vetnek a tengerbe. Jézus megszólította őket: „Jöjjetek utánam, és én emberhalászokká teszlek titeket.” Azok rögtön otthagyták hálóikat, és követték őt.
Amikor kissé továbbment, meglátta Jakabot, Zebedeus fiát, és testvérét, Jánost, amint a hálóikat rendezgették a bárkában. Őket is
mindjárt meghívta. Erre otthagyták apjukat, Zebedeust a halászlegényekkel együtt a bárkában, és követték őt.
Ezek az evangélium igéi.

Mk 1,14-20″

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2019-01-14


——
Görög katolikus:

Mózes hűségesen szolgált Isten népe között, de csak szolga volt. Az volt a feladata, hogy tanúskodjon azokról, amelyeket Isten csak sokkal később jelentett ki. Krisztus azonban úgy uralkodik Isten családja felett, mint a Fiú. Isten családjának tagjai pedig mi vagyunk — de csak akkor, ha mindvégig megőrizzük Istenbe vetett örömteli bizalmunkat és a reménységünkkel való dicsekedést.

Kik mehetnek be a nyugalom helyére?

Ezért, ahogyan a Szent Szellem mondja:

Ma, ha meghalljátok Isten hangját,
    ne makacskodjatok,
mint amikor Isten ellen
fellázadtatok
    a pusztában, a próbatétel napján,

ahol őseitek próbára tették türelmemet,
    pedig negyven éven keresztül látták tetteimet.
10 Ezért megharagudtam arra a népre, és azt mondtam:
    ezek mindig rosszul gondolkoznak,
    és
sohasem értették meg, hogy mit akarok.
11 Haragomban megesküdtem:
    
sohasem fognak bemenni nyugalmamba.”[a][b]

….

17 Kikre haragudott Isten negyven éven keresztül? Azokra, akik vétkeztek, és a pusztában haltak meg! 18 Kiknek esküdött meg Isten, hogy sohasem léphetnek be a nyugalmába? Azoknak, akik fellázadtak! 19 Látjuk tehát, hogy ezek a hitetlenségük miatt nem is mehettek be Isten nyugalmába.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Hebrews+3%3A5-19&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

 

A szadduceusok alattomos kérdése

27 Egyszer odament Jézushoz néhány szadduceus. (Ők azok, akik azt mondják, hogy nincs föltámadás.) Megkérdezték tőle: 28 „Mester, Mózes azt írta, hogy ha egy férfi gyermektelenül hal meg, akkor a fivérének feleségül kell vennie a meghalt férfi özvegyét. Így kell gondoskodnia arról, hogy a meghalt testvérének mégis legyen utóda.[a] 29 Volt egyszer hét fiútestvér. Az első megnősült, de gyermektelenül halt meg. 30 Ezután a második fiútestvér vette feleségül az asszonyt, 31 majd a harmadik, és így tovább, míg végül mindannyian gyermektelenül haltak meg. 32 Azután az asszony is meghalt. 33 A feltámadáskor melyiküknek lesz a felesége, hiszen mind a hétnek a felesége volt?”

34 Jézus így felelt: „Akik ebben a világban élnek, megnősülnek és férjhez mennek. 35 De azok, akiket méltónak találnak arra, hogy a halottak közül feltámadjanak, és abban a következő korban éljenek, nem fognak többé megnősülni, vagy férjhez menni. 36 Nem is halhatnak meg soha, mert olyanok lesznek, mint az angyalok. Ezek az Isten fiai, mivel feltámadtak a halálból. 37 Különben már Mózes is világosan rámutatott arra, hogy a halottak feltámadnak. Amikor az égő bokorról írt, az Örökkévalót Ábrahám Istenének, Izsák Istenének és Jákób Istenének nevezte.[b] 38 Márpedig Isten nem a halottak, hanem az élők Istene, hiszen Isten számára ők mindannyian élnek.”

39 Néhány törvénytanító erre így válaszolt: „Helyesen feleltél, Mester!” 40 Ettől kezdve többé senki sem merte Jézust kérdezgetni.

A Messiás Dávidnak a Fia és az Ura

41 Ekkor azonban Jézus is kérdezett tőlük valamit: „Hogyan mondhatják azt a Messiásról, hogy a Dávid fia? 42 Hiszen maga Dávid mondja a zsoltárokban:

»Így szólt Uramhoz az Örökkévaló:
    Ülj mellém jobb felől,
43 amíg ellenségeidet
    hatalmad[c] alá kényszerítem!«[d]

44 Ha Dávid Urának nevezte a Messiást, hogyan lehet akkor a Messiás Dávidnak a fia?””

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Luke+20%3A27-44&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

—–
https://oca.org/readings/daily/2019/01/14
—–
http://www.gorogkatbuda.hu/naptar.html

komment
süti beállítások módosítása