Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Félelmeidet hitre cseréld-Hogyan kezeld a gondolataidat

2019. január 11. 10:47 - Andre Lowoa





Félelmeidet hitre cseréld


Szeret az ÚR, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged! (Jer.Sir. 3:22-23 MBT)

Isten túláradó módon, egyre jobban és jobban áraszt el az Ő szeretetével ma, holnap sőt örökké. Jeremiás próféta beszél arról, hogy Isten kegyelemmel teljes szeretetének soha nincsen vége. Az Ő szeretete olyan, akár egy csésze kávé, amelyik nem ürül ki és minden reggel frissen kínálják fel.
Mivel minden új nap Isten felkínálja az Ő kegyelmét, soha nem juthatsz el odáig, ahol az Ő szeretete kifogyna. Ez azt jelenti, hogy soha nem tudod úgy elrontani, hogy Isten elhagyjon. Ő a második esélyek Istene! Ha bizonytalan vagy abban, hogy Isten meg tud bocsátani (vagy már meg is bocsátott) neked azokért a dolgokért, amit a múltban elkövettél, kérd Őt, hogy félelmeidet hitre cserélje át.


Beszéljünk róla:

Isten úgy fog tenni. A héber hűség szó kapcsolatban áll azzal a szóval, hogy ámen, aminek a jelentése az, hogy „úgy legyen”. Amikor befejezed az imádságodat azzal, hogy „ámen”, akkor tulajdonképpen szó szerint elismered, hogy Isten elég hűséges ahhoz, hogy úgy cselekedjen.
Hogyan változtatnál az imádságodon, ha tudod azt, hogy Isten ennek alapján akar cselekedni?




Hogyan kezeld a gondolataidat  

 

„Vigyázz a gondolataidra, hiszen ezek formálják az életedet!” (Péld 4:23 TEV fordítás)

 

Isten sokkal jobban szeretné megváltoztatni a gondolataidat, mint a körülményeidet.

Mi azt akarjuk, hogy Isten szabadítson meg minden gondtól, fájdalomtól, szomorúságtól, betegségtől és bánattól, de az Úr elsősorban rajtad szeretne dolgozni, hiszen az áhított változások nem történnek meg az életedben mindaddig, míg nem változtatod meg a gondolataidat és az elmédet.

Miért olyan fontos megtanulnod kezelni a gondolataidat? Engedd meg, hogy felsoroljak három okot.

Mert a gondolataid irányítják az életedet.

A Példabeszédek könyvében ez áll: „Vigyázz a gondolataidra, hiszen ezek formálják az életedet!” (Péld 4:23 TEV fordítás). A gondolataid félelmetes hatással vannak az életed pozitív vagy negatív irányba történő elmozdulására. Például lehet, hogy valaki elültetett benned egy gondolatot gyermekkorodban, amely szerint értéktelen vagy, és nem számítasz. Ha te elfogadtad ezt a véleményt, annak ellenére, hogy nem igaz, hatással van az életedre.

Mert az elmédben harcolsz a bűnnel

Az összes kísértés az elménkből ered. Pál ezt írja a rómaiaknak: „Mert gyönyörködöm Isten törvényében a belső ember szerint, de tagjaimban egy másik törvényt látok, amely harcol az értelmem törvénye ellen, és foglyul ejt a bűn a tagjaimban lévő törvényével.” (Róma 7:22-23)

Az elméd kimerültségének egyik oka, hogy naponta 24 órán át harcolsz a bűnnel a gondolataidban. Legyengít, mert rendkívül intenzív, és azért ilyen intenzív, mert a gondolataid a legnagyobb kincseid közé tartoznak, a Sátán pedig éppen ezt akarja.

Mert ez a kulcs a békéhez és a boldogsághoz

Egy kusza elme feszültséghez vezet, a rendezett gondolatok viszont nyugalmat hoznak. A kuszaság konfliktusokkal jár, míg a rendezettség biztonságot hoz. A szétesett elme békétlenséget vonz. Amikor nem próbálod kontroll alá vonni a gondolataidat, óriási mennyiségű stressz halmozódik fel benned. De ha máshogy teszel, erőt, biztonságot és derűt nyersz.

"A bűnös természet gondolatai halálba vezetnek, de a Lélek irányításában élet és békesség van." (Róma 8:6 NLT fordítás)

Beszéljetek róla:

  • Milyen gondolatok járnak a fejedben, amelyek kedvesek az Úrnak? Mely gondolataiddal szomorítod el Őt?
  • Hogyan tudod gyakorolni a gondolataid megváltoztatását?
  • Milyen szerepe van ebben az Szentírásnak?



komment
süti beállítások módosítása