Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Hinned kell, hogy lásd-Jézusra célozz, ne csak a hit peremére

2018. december 31. 10:48 - Andre Lowoa



Hinned kell, hogy lásd

,,A hit az, hogy bízunk abban, hogy amit remélünk, valóban meg fog történni, és bizonyosságot ad számunkra azokról a dolgokról, amiket nem láthatunk.” (Zsidókhoz írt levél 11:1, NLT fordítás)

galaxy.jpg

Hit által látjuk a jövőt. Ez azt jelenti, hogy előbb hiszük valamit, aztán meglátjuk. A Zsidók 11:1 ezt mondja: ,,A hit az, hogy bízunk abban, hogy amit remélünk, valóban meg fog történni, és bizonyosságot ad számunkra azokról a dolgokról, amiket nem láthatunk.” (NLT ford.)

Hogyan látod hit által a 2018-as évet?

Nagyon sok ember azt mondja: ,,Hiszem, ha látom!” Isten azt mondja, valójában ennek pont az ellenkezője igaz: ,,Akkor fogod látni, ha előbb hiszed.” Nagyon sok dolog van az életben, amit előbb hinnünk kell ahhoz, hogy láthassuk.

1961-ban a Szovjetunió kiküldte az első űrhajóst az űrbe. Mikor az űrhajós visszatért a Földre, a szovjet vezető, Hruscsov kijelentette, hogy az űrben nem láttak semmiféle istent.

Körülbelül 10 hónappal később az Egyesült Államok is kiküldte John Glennt az űrbe. Háromszor megkerülte a Földet a Mercury-program keretében, majd amikor visszajött, ezt mondta a világnak: ,,Mindenhol Istent láttam! Láttam a dicsőségét a galaxisban,  láttam a fényét az univerzumban, és láttam a fenségét a csillagokban.”

Melyiküknek volt igaza? Mindkettőjüknek. Jézus azt mondta: ,,Ha valaki nem születik újjá, nem láthatja meg az Isten országát." (János 3:3, NLT fordítás) Amíg nem történik meg egy szellemi átformálódás az életedben, túlságosan szűk látókörű vagy ahhoz, hogy meglásd, mit szeretne tenni az életeddel Isten.

Wernher von Braun, az amerikai űrprogram korai szakaszának egyik vezető tudósa azt mondta: ,,Hit nélkül soha nem születtek nagy dolgok a történelemben.”

Hitre van szükség ahhoz, hogy egy tudós elhiggye, hogy képes kiküldeni egy embert a Holdra.  Hitre van szüksége egy építészmérnöknek ahhoz, hogy meg tudjon tervezni egy épületet, mert először el kell hinnie, hogy az lehetséges. Hit kell egy sportolónak, hogy gyakoroljon és elmenjen az Olimpiára, mert hinnie kell, hogy teljesíteni tud. Hit kell egy szobrásznak és egy festőnek is ahhoz, hogy megalkosson egy szobrot vagy egy festményt. Előbb hinnünk kell ahhoz, hogy megláthassunk valamit. Ez egy univerzális alapelv az életben.

Higgy Isten szeretetében és vezetésében, amikor belépsz 2018-ba. Higgy benne, még mielőtt látnád. Bízz Isten ígéreteiben, és bízz abban, ahogyan munkálkodik az életedben az új évben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, mit szeretne elvégezni rajtad keresztül Isten 2018-ban?
  • Hogyan befolyásolja a hited azt, hogy milyen célokat tűzöl ki?
  • Miért akarja Isten, hogy előbb higgyünk, ahelyett, hogy megmutatna nekünk dolgokat, még mielőtt hinnénk?






Jézusra célozz, ne csak a hit peremére


…míg eljutunk mindnyájan a hitnek és az Isten Fia megismerésének egységére, a felnőttkorra, a Krisztus teljességét elérő nagykorúságra… Efezus 4:13


Amikor golfoztam, azt hittem, hogy már akkor elég jó leszek, ha a labdát valahova a lyuk köré ütöm.

Hogy őszinte legyek, az igazi célom az volt, hogy a zöldet elérjem anélkül, hogy kínos helyzetbe hoznám magam, így annak nagyon tudtam örülni, ha a labdám lyuk közelébe ért.

Egyszer a helyi golf profi azt mondta nekem, hogy a különbség az átlagos és a nagyszerű játékos között a következő: az igazán jó játékosok a lyukra célozva ütnek, nem a lyuk köré vagy máshova a zöldre. A cél közvetlenül a lyuk.

Azt mondta nekem, hogy "A lyukat kellene a céloddá tenned." Erre az én intelligens, meggondolt válaszom az volt, hogy: "Na ja, arra kiváncsi leszek."

Nem gondoltam, hogy valaha is képes leszek a lyukba ütni a labdám, így meg se próbáltam. Sokan azért rekedünk meg az Istennel való kapcsolat elmélyítésében, mert nem hisszük, hogy az egyáltalán lehetséges, legalábbis számunkra. Ezért nem is próbálkozunk.

Pedig igenis lehetséges a fejlődés, el lehet jutni a "Krisztus teljességét elérő nagykorúságra". Gyakorolnunk kell, és ezt a gyakorlatot tanítványságnak hívják. Segítenünk kell egymást a növekedésben, ezért vannak a kis csoportok.

Azonban a jó hír az, hogy az Úr maga munkálkodik bennünk, Ő hoz minket Jézus igazi képével egy szintre. Ebben az évben, célozz Jézusra ne csak a hit peremére.





komment
süti beállítások módosítása