Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Pietrelcinai Szent Pio atya gondolatai

2018. december 27. 08:02 - Andre Lowoa

A keresztények Istene a metamorfózis Istene: beledobjátok szívébe a fájdalmat és kiveszitek belőle a békét. Kétségbeesést  helyeztek belé és reményt merítetek belőle.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/03/
A szenvedélyek lázongása és a mostoha körülmények között legyen támaszunk az Ő kimeríthetetlen irgalmának szelíd reménye: járuljunk bizalommal a szentgyónáshoz, ahol Ő minden pillanatban atyai szeretettel vár bennünket. Még akkor is, ha tudjuk, hogy nem vagyunk képesek ezt neki viszonozni. Ne kételkedjünk az ünnepélyesen kinyilvánított bűnbocsánatban. Helyezzünk bűneinkre – ahogyan az Úr tette – sírkövet.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/04/
Az alázat igazság, az igazság alázat.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/08/
Emlékezzetek arra, hogy az édesanya először maga tanítja járni gyermekét, később azonban magától kell már járnia: felelős vagy cselekedeteidért.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/01/
Illő komoly erőfeszítéseket tennünk, hogy szentekké legyünk és nagy szolgálatokat tegyünk Istennek és felebarátainknak.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/06/

Imádkozzatok a szószegőkért, a gonoszokért, a haragtartókért; imádkozzatok a Szentatyáért, az Anyaszentegyház minden szellemi, lelki és anyagi szükségletéért, és mondjatok külön imát mindazokért, akik a lelkek üdvösségéért munkálkodnak a Mennyei Atya dicsőségére.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/02/
Isten lelke a béke lelke, és a legnagyobb szükségek idején, a fájdalom is eltölt nyugalommal, alázattal, bizakodással. Ez irgalmasságának ajándéka.
Az ördög lelke viszont ugyanebben a fájdalomban izgat, ingerel, elkeserít, kísért. Haragot szít ellenünk, miközben szeretettel kellene lennünk magunk iránt.
Ha tehát háborgat néhány gondolat, gondolj arra, hogy ez sohasem származik Istentől, hanem az ördögtől. Isten ugyanis nyugalmat ajándékoz neked, lévén Ő a béke lelke.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2013/10/
Jézus a szegény és egyszerű pásztorokat angyalok által, a bölcseket pedig tudományuk által hívja magához, hogy megmutatkozzék nekik. A kegyelem érintésétől mindnyájan hozzáfutnak, hogy imádják Őt. Isteni ihletéssel hív mindannyiunkat, és kegyelmével szól hozzánk. Hányszor hívott bennünket is szeretettel? Készségesen válaszoltunk neki? – Istenem, pirulok és zavarban vagyok, ha felelnem kell ezekre a kérdésekre.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/12/
Jó megbékélni azokban a szenvedésekben, amelyeket Jézus küld. 
Jézus, aki nem engedi, hogy hosszan szenvedjetek, eljön, hogy felemeljen, erőt adjon és új bátorságot öntsön a lelketekbe.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/11/

Ne vesződj túl sokat azzal, hogy meggyógyítsd a szíved, mert az aggodalmaskodástól még jobban megbetegszel. Ne erőlködj túlzottan, hogy legyőzd kísértéseidet, mert azok ettől az erőszaktól csak még jobban megerősödnek. Vesd meg azokat és ne kösd magad hozzájuk!
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2013/09/

Szakadj el a világtól! Figyelj rám: egy ember belefullad a tengerbe, egy másik egy pohár vízbe. Mi különbség van kettejük között? Nemde egyformán halottak?
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/08/

Szomorú napokat élünk. A hit halott. Az istentelenség diadalát üli. A legbiztosabb eszköz arra, hogy távol tartsuk magunktól ezt a végzetes kórt, ha az eucharisztikus eledellel erősítjük meg magunkat. Ez nem lesz könnyű annak, aki hónapokon át nem lakott jól az Isteni Bárány szeplőtelen testével.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/

komment
süti beállítások módosítása