Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Fogadd el magad - a hibákkal és mindennel együtt-Hagyd el a régi borostömlőidet 2018 előtt-Ragadd meg az új személyazonosságodat

2018. december 27. 10:43 - Andre Lowoa



Fogadd el magad - a hibákkal és mindennel együtt

 

"Barátom, azt kérdem, hogy "Kinek képzeled magad, hogy megkérdőjelezed Istent? Vajon az agyagnak van-e joga megkérdezni a fazekast, hogy: Miért formáltál engem ilyenre?'" (Róma 9,20, CEV fordítás)

Lelki Ajándékok (Spiritual gifts), Lelkület (Heart), Képességek (Abilities), Alaptermészet (Personality), Tapasztalatok (Experiences) - ez az öt dolog, ami azzá tesz téged, aki vagy. Ezt hívom én alkatnak (SHAPE=alkat).

Ha elfogadod az alkatod – azt az egyedi módot, amilyenné Isten formált, hogy dicsőséget szerezz neki – az azt jelenti, hogy elhiszed, hogy Isten tudja a legjobban. Ez az egész a bizalomról szól. Azt hiszed, hogy Isten hibát követett el, amikor megalkotott téged? Vagy bízol benne, tudva azt, hogy van egy terve az életedre nézve? Elhiszed ezt?

Amikor azt mondod: "Istenem, vannak dolgok, amiket nem szeretek magamban. Szeretném, ha más színű lenne a hajam, vagy a bőröm. Bárcsak magasabb, alacsonyabb, vékonyabb lennék. Bárcsak több tehetségem lenne. De jó lenne, ha megtudnám "ezt" tenni. Bárcsak úgy néznék ki, mint ő. Bárcsak olyan okos lennék, mint az a lány", és így tovább. Ez a fajta gondolkodásmód olyan, mintha azt mondanád Istennek: "Elszúrtad. Mindenki más rendben van. De amikor engem alkottál meg, nagy baklövést követtél el.

Amikor nem fogadod el magad, akkor ezzel együtt Istent is elutasítod, hiszen ő a teremtőd. Amikor nem fogadod el magad, az egy Isten elleni lázadás. Azt mondod: "Istenem, én jobban tudom, mint te. Másmilyennek kellett volna teremtened, más erősségekkel és más gyengeségekkel."

De Isten azt mondja: "Nem. Azért formáltalak pontosan olyanná, amilyen vagy, mert azt akartam, hogy olyan legyél, amilyen vagy - az erősségeiddel és a gyengeségeiddel együtt. Ezek mind dicsőséget fognak nekem hozni ­ ha elkezded megtenni mindazt, amire teremtettelek, ahelyett, hogy olyan akarnál lenni, mint mindenki más."

Igazából elég nagy szemtelenség az, ha nem fogadod el magad. A Biblia azt mondja a Róma 9,20-ban: "Kinek képzeled magad, hogy megkérdőjelezed Istent? Vajon az agyagnak van-e joga megkérdezni a fazekast, hogy: Miért formáltál engem ilyenre?"

Amikor kételkedünk Isten szeretetében és bölcsességébe, mindig bajba kerülünk. Az összes problémánk gyökere abban van, hogy nem bízunk Istenben. Nem hiszed el, hogy Isten tényleg szeret téged. Nem hiszed el, hogy az ősívében valóban az van, hogy neked a legjobb legyen. Azt kívánod, bár másmilyennek alkotott volna. Ennek eredményeképpen keserű lesz a lelked, ami folyamatosan frusztrál, és megakadályoz abban, hogy az a férfi vagy nő egyél, akivé Isten téged tenni akar.

A Jób 10,10 azt mondja: "Te formáltál anyám méhében" Isten akart téged, és szeret téged. Hidd el, és bízz benne!

Beszéljetek róla:

  • Elhiszed, hogy Isten tényleg szeret téged? Ez hogyan változtatja meg azt, ahogy magadról vélekedsz?
  • Mi az benned, amit mindig is meg akartál változtatni? Hogyan tudná Isten azt a dolgot az ő dicsőségére felhasználni?





Hagyd el a régi borostömlőidet 2018 előtt

 

"És senki sem tölt újbort régi tömlőbe, mert szétrepesztené a bor a tömlőt, s odalenne a bor is, a tömlő is; hanem az újbor új tömlőbe való." Márk 2:22

A házamhoz közel van egy töltőállomás és vegyeskereskedés, amely épp most esett át egy átalakításon, az utilitarista külsejét lecserélték egy meleg, hívogató, szomszéd mennyországra, olyan lett, mint egy kávézó, benzin töltőkkel. Ám amikor beléptem erre a helyre, úgy tűnt, mintha az alkalmazottak elvesztették volna az emléküket az átalakításról. A fiú a pult mögött új egyenruhát viselt, ami illett az új külsőhöz, viszont ugyanazzal a mogorva arckifejezéssel, mint azelőtt, talán egy kicsit unottan és bosszankodva azon, hogy egy új vásárló jött, hogy őt zavarja.

Ez elgondolkodtatott azon, hogy mi hogyan próbáljuk meg beletölteni az új bort a régi tömlőbe. Jézus azt mondja, hogy bukásra vagyunk ítélve, mert "szétrepesztené a bor a tömlőt, s odalenne a bor is, a tömlő is". (Márk 2,22)

Ahhoz, hogy olyan emberré válj 2018-ban, amilyenné Isten szeretné, hogy válj, el kell hagynod életed régi borostömlőit azért, hogy Isten önmagát tudja beleönteni a Krisztusban lévő új életed tömlőjébe.

Ez azt jelenti, hogy nem próbálhatjuk meg beletölteni az "őszinteség a munkahelyen" új borát a "megkönnyített munkavégzés" régi tömlőjébe, mert "odalenne a bor is, a tömlő is".

Ebben az évben változtatnod kell annak érdekében, hogy olyan ember légy, amilyennek Isten szeretne látni. Készen állsz arra, hogy megtedd a változásokat? Érzed annak a tudatnak az izgalmát, hogy Isten ott van veled és nemcsak segít változni, hanem vezet a változásban?

Ahogy Rick pásztor gyakran mondja:"Isten melletted van". Azt szeretné, hogy sikeres légy 2017-ben. Melyek azok a régi borostömlők, amelyeket el kell dobnod az újév közeledtével?




Ragadd meg az új személyazonosságodat


"Nem Jákób lesz ezután a neved, hanem Izráel." (1Móz 32:29/a)

Nem kell ugyanannak maradnod!  A megtérésünkkor új személyazonosságot kapunk. Nézd csak meg Jákóbot Mózes első könyvében! Mihelyt megvallja a manipulációs viselkedését, Isten új azonosságot ad neki.

Figyeld csak meg ezt a három dolgot, ami a következőben történik!

Isten vadonatúj személyazonosságot ad Jákóbnak (1Móz 32:28).  Isten alapvetően ezt mondja. "Tudom, hogy elszúrtad; tudom, hogy bűnrészes vagy, de látom benned a herceget/hercegnőt; mindez mögött az érzelmi megakadásodat, bizonytalanságodat, és mindazt, amiről nem szeretnéd, ha mások meglátnák.”

Ma Isten ezt mondja nekünk. "A vétked és a megakadásod, botlásod alatt ott van, és én látom a herceget/hercegnőt benned. Naggyá lehetsz; olyanná, amilyenné teremtettelek.”

Isten megáldja Jákóbot/Izráelt (1Móz 32:29). Valahol nagyon mélyen, ha magunkba nézünk, Isten áldására vágyunk, és ha az áldását meg akarjuk kapni, akkor meg kell lépnünk azokat a dolgokat, amiket Isten kér tőlünk.

Jákóbnak csípősérülése keletkezett, és emiatt sánta lett (1Móz 32:31). Emlékezz, amikor birkóztak, Isten kificamította Jákób csípőjét, ami mindennapi emlékeztetőül szolgál neki arra, hogy Istentől függ.

Isten a legmélyebb munkáját végzi az életünkben, amikor az azonosságunkkal foglalkozik... azzal a személlyel, akik valóban vagyunk, és azzal, ahogyan látjuk magunkat. Mindig a szerint viselkedünk, ahogy gondolkodunk magunkról. Isten a legmélyebb változást teszi az életünkben az által, hogy megváltoztatja azt, ahogyan látjuk magunkat.

Ezt mondja. "Hadd mutassam meg, hogyan látlak téged.” Mert, amikor úgy látod magadat, ahogy Isten lát téged, az meg fogja változtatni az életedet.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen különbség van a között, ahogy Isten lát téged, és ahogy te látod magadat?
  • Hogyan hozott az új személyazonosságod Krisztusban látható változást az életedben?
  • Mit gondolsz, milyen lépések megtételére hív Isten ahhoz, hogy részesülj az áldásában?
komment
süti beállítások módosítása