Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A földi béke azzal kezdődik, hogy befogadod Krisztust-A hited hegyeket mozgathat-A Karácsony jó híre-Cseréld le a pánikolásodat Isten békességére

2018. december 26. 10:32 - Andre Lowoa

A földi béke azzal kezdődik, hogy befogadod Krisztust

"Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat." (Lukács 2:14)

Az évnek ez az időszaka arra tanít, hogy békélj meg Istennel. Itt az idő, hogy találkozz Ővele: "ideje, hogy keressétek az URat, míg majd eljön, és hullatja rátok az igazság esőjét." (Hóseás 10:12b)

Isten nem csak azt szeretné, hogy békében légy vele, azt szeretné, hogy békességben és jóakarattal legyél más emberekkel is.

Az ünnepek sokkal inkább a konfliktusokkal kezdenek megtelni, mint harmóniával. Minden családnak vannak nehézségei: féltékenység, neheztelés, harag és félreértések.

A Biblia azt mondja, "Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől." (1János 1:7)

Mikor Krisztus van benned és bennem, akkor Krisztus nem veszekedhet Krisztussal. Nem lehet békességünk a Földön, míg nem a Békesség Fejedelme uralkodik minden ember szívében. Ezért kell megbékélnünk Istennel és a többi emberrel.

Ez azonban azzal kezdődik, hogy Jézust a saját szívedbe fogadod: "Amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát" (Galaták 4:4a)

Ez azt jelenti, hogy Jézus jöttének időzítése nem volt véletlenszerű, mert "megvan az ideje minden dolognak az ég alatt" ("Minden, ami történik a világon, Isten időzítése szerint történik - TEV fordítás) (Prédikátor 3:1)

Ne pocsékold el ezt az időszakot. Itt az ideje, hogy Istenhez fordulj. Isten azt mondja: "ideje, hogy keressétek az URat, míg majd eljön, és hullatja rátok az igazság esőjét." (Hóseás 10:12b)

Beszéljetek róla:

* Kinek kéne levelet írnod, felhívnod vagy meglátogatnod, hogy elindítsd a megbékélést?
* Van valaki, akinek meg kell bocsátanod? Van valaki, akitől bocsánatod kell kérned?




A hited hegyeket mozgathat

 „Jézus így válaszolt nekik: Higgyetek Istenben! Bizony mondom nektek, hogy aki azt mondja ennek a hegynek: Emelkedjél fel, és vesd magad a tengerbe! - és nem kételkedik szívében, hanem hiszi, hogy amit mond, az megtörténik, annak megadatik az. Ezért mondom nektek: higgyétek, hogy mindazt, amit imádságotokban kértek, megkapjátok, és megadatik nektek.”  (Márk 11:22-24)

A hit ajtót nyit a csodák felé. Amikor a Bibliát és a történelmet tanulmányozod, tapasztalhatod, hogy valahányszor Isten a Földön jár és csodát tesz, azt valaki hitéért cselekszi.

Jézus a Márk evangéliumának 11:22-24 verseiben azt mondja, „Higgyetek Istenben! Bizony mondom nektek, hogy aki azt mondja ennek a hegynek: Emelkedjél fel, és vesd magad a tengerbe! - és nem kételkedik szívében, hanem hiszi, hogy amit mond, az megtörténik, annak megadatik az. Ezért mondom nektek: higgyétek, hogy mindazt, amit imádságotokban kértek, megkapjátok, és megadatik nektek.” A hit hegyeket tud megmozgatni!

Isten ezt a világot egymásra épülő törvények szerint teremtette és a hit törvénye egy magasabb rendű törvény, mint a természettudományi törvények. Ezért van a csodának helye. Ettől van az, hogy amikor hittel kérünk, a hit törvénye lép életbe, ami sokkal többet tud tenni, mint a fizikai törvényei.

Képes-e Isten manapság is csodát tenni? Természetesen tud. Valahányszor hittel hívsz, Isten csodákat tesz, minden egyes alkalommal. A kérdésem feléd az, hogy milyen hegyeket kell a te életedben elmozdítani? Van-e olyan dolog, amit te már eldöntöttél, hogy sohasem fog megváltozni? Ha igen, akkor ez egy önbeteljesítő jóslat. Te honnan tudhatnád, hogy sosem fog változni? Lehet, hogy Isten a te hited által szeretné felülírni a természeti törvényt. Ő ilyeneket tett és tesz mostanában is az egész világon. Isten ilyen hegymozgatóként végzi a dolgát. Ne kételkedjél, ne becsüld alá azt, amit ő szeretne tenni a te életedben.

Máté 13:58 szerint Jézus “nem is tett ott sok csodát hitetlenségük miatt”

Mondhatnád te is: “Semmilyen csodát nem látok az életemben.” Hogyan látod ezt a kérdést? A félelem vagy a hit szemüvegén keresztül? A hit ajtót nyit a csodák felé.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen imádsággal hagytál fel az életedben, mert azt gondoltad, hogy úgysem következhet be?
  • Mit gondolsz, Isten milyen hozzáállást vár el az ilyen imádságokhoz? Mit szeretne, ha hittel tennél?
  • Mi volt az, amit a hit és nem a félelem szemüvegén keresztül láttál?





A Karácsony jó híre

 

,,Csak egy Isten van, és Jézus Krisztus az egyetlen, aki el tud vinni minket Istenhez. Jézus igazán ember volt, és önmagát adta, hogy megmentsen minket."(1Timóteus 2:5, CEV fordítás)

 

 A karácsony a jó hírről szól. Viszont nem a különféle ajándékok, a nagy étkezések és a barátokkal, családdal töltött idő jó híréről.

A karácsony Isten szeretetének a jó híréről szól.

A Biblia azt mondja, hogy mindannyian elveszettek vagyunk Isten nélkül. Isten nélkül nem tudjuk a helyes irányt az életünkben, nem vagyunk védelem alatt, nem tudjuk igazán kamatoztatni a földi életünkben a bennünk rejlő ajándékokat, nem lehetünk igazán boldogok és nincs biztosítva számunkra a hely a mennyben.

A karácsony jó híre az, hogy Isten elküldte Jézust hozzánk a földre, hogy megkeresse és megmentse az elveszetteket. A Biblia azt mondja: ,,Csak egy Isten van, és Jézus Krisztus az egyetlen, aki el tud vinni minket Istenhez. Jézus igazán ember volt, és önmagát adta, hogy megmentsen minket.'' (1Timóteus 2:5, CEV ford.)

Ha voltál már istentiszteleten, akkor valószínűleg számtalanszor hallottad már a megváltás szót, de talán nem tudod, hogy valójában mit is jelent. Ez a szó olyan, mint egy gyémánt - számos különböző szögből és oldalról tudod nézni.

Jézus azért jött, hogy megmentsen. Nem tudjuk megoldani a problémáinkat egyedül. Jézus nélkül különböző csapdákban vergődünk - állandóan mások elvárásainak akarunk megfelelni, vagy ki akarjuk érdemelni társaink és barátaink elismerését, vagy esetleg egy szenvedélybetegség rabjai vagyunk. Megpróbáltunk már számtalanszor változtatni a helyzeten, de nincs elegendő erőnk ahhoz, hogy kiszabaduljunk. Jézus azért jött, hogy megadja nekünk ezt az erőt.

Jézus azért jött, hogy meggyógyítson és helyreállítson minket.  Mindannyian vágyunk arra, hogy az életünk különböző területein gyógyulást vagy helyreállítást tapasztaljunk meg. Azonban sokszor Krisztus nélkül akarjuk  visszanyerni az erőnket, a bizalmunkat, a jó hírünket, az ártatlanságunkat, illetve helyreállítani Istennel való kapcsolatunkat, pedig csak Jézus képes ezt megtenni.

Jézus azért jött, hogy helyreállítsa a kapcsolatunkat Istennel. Sok ember azt gondolja, hogy Isten megszidja majd, ha visszatér hozzá. De Isten nem dühös rád, hanem épp ellenkezőleg: nagyon szeret téged. Jézus az első karácsonyon azért jött el a Földre, hogy megbékítsen minket Istennel, hogy újra harmóniában legyünk Ővele.

Jézus azért jött a Földre, hogy önmagát adja ajándékként nekünk. Túl sokan ünneplik Jézus születésének napját anélkül, hogy elfogadnák a megváltás ingyen ajándékát. Ezt az ajándékot sokan nem bontják ki, és ezt nagyon rosszul teszik. Téged Isten alkotott saját maga számára. Amíg ezt nem érted meg, addig az életnek nem fogod megtalálni az értelmét.

Most karácsonykor bontsd ki a legfontosabb ajándékot, amit valaha kaptál. Ez az ajándék az, hogy egy úgy kapcsolatod lehet Istennel Jézus által.

Beszéljetek róla:

  • A fentiek közül a megváltás melyik oldala a legfontosabb az Istennel való kapcsolatodban? Miért?
  • Hogyan tudod "kicsomagolni" Isten ajándékát, Jézust ezen a karácsonyon? Hogyan tudsz beszélni erről az ajándékról másoknak?
  • Hogyan tudnád megfelelőbben ünnepelni Jézus születésének napját?



Cseréld le a pánikolásodat Isten békességére


"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok a lelketeknek.Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű." ( Máté 11:28-30)

Nehéz az évnek egy ennél sokkal rohanóbb szakára gondolni, mint az ünnepek időszaka; amikor is készülődünk az ünnepre, rokonokat látogatunk, ajándékot vásárolunk, és gyakorlatilag szakadatlanul rohangászunk.

A karácsonyi időszak alatt lehet, hogy elénekeljük a Békesség a Földön című dalt, de legtöbben nem tapasztaljuk ezt meg.

Nos, akkor mi is az ellenszer? Egy éjszakába nyúló buli; egy pihentető tengerparti utazás; vagy egyheti alvás?

Lehet, hogy ezek az események felfrissítik a testedet, ám nem valószínű, hogy helyreállítják a lelkedet.

Amikor üres a bensőnk, akkor a kultúránk azt üzeni, hogy többre van szükségünk. Többet kell tennünk, többet menni, és többnek lenni.

Jézus viszont valami egészen mást mond.

A túlterhelt lelkünkre az ellenszer nem egy időbeosztásról szóló program vagy valami filozófia, vagy egy jó terv; hanem egy ember, aki maga Jézus.

A Biblia ezt mondja. "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok a lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű." ( Máté 11:28-30)

Hogyan változtathatod meg, vagy cserélheted le a pánikodat Isten békességére? Ezek a versek három fontos vezérfonalat fednek fel.

  1. Jöjj Jézushoz.

Ez nem olyan dolog, mint amit csupán egyszer s mindenkorra teszel meg; hanem minden egyes napon, leszámítva azt, hogy milyen problémád van, vagy azt, hogy mennyire mély a sebzettséged vagy a sérülésed; mindezt vidd Jézushoz.

  1. Lépj kapcsolatba Jézussal.

Jézus azt mondja, hogy vele járjunk egy igában. Az iga egy darab fa, ami két ökröt egy szekérbe összefog, illetve összekapcsol. A teher így könnyebb, mert a két ökör osztozik a terhen. Jézus nem akarja, hogy mindenféle terhet te magad hordozz, mert nem így, és nem erre lettél teremtve; hanem azt akarja Jézus, hogy legyünk vele egy igában, és hogy osszuk meg vele a terhünket.

  1. Hagyd, hogy Jézus megváltoztasson.

Jézus szeretné, hogy tanulj tőle, és amint ezt teszed, ennek folyamatában megváltoztat téged. Például a Máté evangéliuma 11. fejezetében azt mondja, hogy alázatosabbakká és gyengédebbekké szeretne tenni bennünket. Lehet, hogy azt gondolod, a valódi békességhez vezető út inkább a nagyobb kitartásról és ellenállásról szól.

De Isten tudja, hogy mi okozza a feszültséget az életedben. Ő tudja, hogy az alázatosság és a gyengédség az ellenszere a kétféle, legnagyobb feszültségfokozó dolognak az életedben, az arroganciának és az agressziónak. Jézus szeretne felkínálni egy jobb utat, de ehhez tanulnod kell tőle. Hagynod kell, hogy  megváltoztasson.

A Biblia ezt mondja az Ézsaiás próféta könyve 26. fejezetének 3. versében. "Megőrzöd őket teljes békességben, mert a szívük állhatatosan bízik benned."

Belefáradtál abba, hogy tele vagy feszültséggel? Kész vagy arra, hogy a Jézustól jövő, igazi békességed legyen?

Neked kell ezzel élned. Ingyen ajándék ez a számodra

Ha szeretnél megtudni többet, vagy szeretnéd ingyen ezt az ajándékot, akkor nézd meg ezt az oldalt. pastorrick.com/know-god.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Melyik a legjelentősebb esete a kialakuló stressznek, feszültségnek az életedben?
  • Mit gondolsz, miért játszik fontos szerepet az alázatosság és a gyengédség, az aggódás és az aggodalom csökkentésére az életünkben?
  • Ki az, akit ahhoz tudsz segíteni a héten, hogy felfedezze azt a békességet, amit csupán Jézus tud megadni?






komment
süti beállítások módosítása