Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Pietrelcinai Szent Pio atya gondolatai

2018. december 25. 08:59 - Andre Lowoa

A szentmisén való jelenléteddel újítsd meg hitedet, és gondold át, hogy Jézus az isteni igazságosság kiengesztelésére milyen áldozatot hozott érted. Ha csak teheted, vegyél részt a szentmisén. Ha rosszul érzed magad és nem tudsz jelen lenni, akkor mondd el magadban!

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/
Az Úr megmutatja magát és hív minket, de mi nem akarunk látni és válaszolni, mert magunkkal vagyunk elfoglalva. Megesik aztán az is, hogy a hangra, ami mindig hallható, nem figyelünk többé. De az Úr lángol, világít és hív. Az emberek élnek úgy, hogy már nem képesek a hívást meghallani.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/11/

Bátran és vidáman viseld a megpróbáltatásokat, amelyek elé az Úr állít! Élj vidáman és bátran, mert az angyal, aki Üdvözítőnk és Urunk születését megjövendöli, énekelve hozza a hírt; énekel, amikor hírül adja, hogy Ő az öröm, a béke, és a boldogság a jóakaratú embereknek. Értse meg mindenki, hogy az isteni Gyermek megszületéséhez is elegendő az emberek jóakarata.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/12/
Elégtételként gondolj fájdalommal az Istent ért bántásokra! Elégtételként maradj meg a jóban és harcolj hibáid ellen!

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/06/
Inkább akárhányszor a halál szenvedése, minthogy tudatosan bántsam meg Istent.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/04/
Jól véssük emlékezetünkbe, amit az isteni Mester mond: a türelem által urai leszünk lelkünknek.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2013/10/
Kedves gyermekem, végezz Isten akaratának hódoló, szelíd gyakorlatot! Ne csak a rendkívüli dolgokra figyelj, de sokkal inkább a mindennapi apróságokra. Végezd a dolgodat nyugodt és örömteli lélekkel, és ne csak reggel, hanem a nap folyamán és este is. És ha nem sikerül, alázd meg magad, ajánld föl magad – aztán kelj föl és folytasd.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/08/
Meg kell tanulnunk, hogy minden emberi eseményben fölismerjük és csodáljuk Isten akaratát.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/01/
Nem tudom neked elnézni és megbocsátani, ha könnyű szívvel elhagyod a szentáldozást és a szent elmélkedést. Emlékezz, gyermekem, hogy csak az imádság útján jutunk üdvösségre, csak imádsággal nyerjük meg a csatát. A választás tehát rajtad áll.

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2017/02/

Örülne Isten, ha szegény teremtményei jó útra térnének és valóban visszatérnének Hozzá.
Mindent meg kell tennünk ezekért a lényekért az anyai szív melegével, mert Jézus azt tanította, hogy jobban örülnek a mennyben egy bűnös megtérésének, mint kilencvenkilenc állhatatosságának.

A Megváltónak ez a példázata igazi erősítést ad sok-sok boldogtalan léleknek, akik vétkeztek, de azután belátták hibájukat, és vissza akarnak térni Jézushoz.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2013/09/

Szeressétek és gyakoroljátok az egyszerűséget és az alázatot! Ne törődjetek a világ ítéleteivel, mert ha ez a világ nem mondana rosszat rólunk, akkor nem lennénk Isten igaz szolgái.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/08/
Törődjetek bele abba, hogy a szenvedés természetes, és a bűnön kívül ennél semmi sem természetesebb. Akaratotok – Isten segítségével – mindig győzedelmeskedik majd, és az isteni szeretet sohasem veszíti el erejét lelketekben, ha állhatatosan megmaradtok az imában.

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/03/

komment
süti beállítások módosítása