Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Gyere haza Isten reményéhez és öröméhez most Karácsonykor-Három mód, ahogy Isten részt vállal a fájdalmadban-Karácsony: Isten veled van!-Válaszd a jobb életet

2018. december 24. 10:46 - Andre Lowoa

Gyere haza Isten reményéhez és öröméhez most Karácsonykor

 

"A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel" (Róma 15:13)

Nem tudom, hogy min mentél keresztül idén. Lehet, hogy kemény év áll mögötted. De valamit tudok: azt, hogy Isten még nem fejezte be a munkáját veled. Ha a szíved még ver, ha még veszel levegőt, akkor az azt jelenti, hogy Istennek terve van az életeddel.

"Hagyjátok abba a sírást és töröljétek le a könnyeiteket ... Remény van a jövőtökre nézve." (Jer 31:16-17 TEV fordítás). Istennek terve van az életed minden napjára. És Isten azt akarja, hogy a hátralévő életed legyen az életed legjobb része. Aztán majd egy nap el akar vinni az otthonába - egy tökéletes és végleges otthonba, a Mennyországba.

Az a szomorú helyzet, hogy nagyon sok ember nem szeret hazamenni Karácsonykor, mert az otthonuk az maga a földi pokol. Mert az otthon lehet csak a harag, csalódottság, erőszak, gyalázkodás, szégyen, bűntudat, neheztelés, kényszer vagy manipuláció helye. Ha így tekintesz az otthonodra, akkor meg kell értened, amit a Biblia mond: "Még ha az apám és az anyám el is hagyna, az ÚR gondot visel rólam" (Zsolt 27:10)

Miért jött el Krisztus Karácsonykor? Mert nem akart téged távolról szeretni. Közelről akarta kimutatni a szeretetét. Isten lejött a földre és emberré lett, hogy tudhassuk, hogy milyen is Ő igazán.

Isten arra hív téged, hogy egy olyan személyhez gyere haza, aki megalkotott, aki szeret, aki a saját Fiát küldte, hogy meghaljon érted. Nem olyan nehéz ezt megérteni. A lényeg a következő: megteszed azt a kis hitbeli lépést, hogy hazajössz Istenhez most Karácsonykor? Vagy majd csak jövő Karácsonykor, amikor megint egy olyan valaki szülinapját próbálod megünnepelni, akivel nincs is igazi kapcsolatod?

Isten már mot készen vár - attól függetlenül, hogy ki vagy és mit tettél. Nem érdekel, hogy vallásos vagy-e vagy nem. Nem érdekel, hogy katolikus, protestáns, zsidó, buddhista vagy egyáltalán nem vallásos. Ez nem a vallásról szól, hanem az Istennel való kapcsolatról. Odamehetsz Istenhez és azt mondhatod neki, hogy "Isten, haza akarok menni hozzád és azt szeretném, ha a szívemben lenne az otthonod."

Beszéljünk róla:

* Milyen döntést kell meghozz ma a Jézus Krisztussal való kapcsolatodról?
* Mi a következő lépés, amit meg kell tegyél, hogy otthonra lelj Istennel? Hagyd, hogy a helyi gyülekezet vagy kis csoport segítsen abban, hogy megtedd ezt a következő lépést!





Három mód, ahogy Isten részt vállal a fájdalmadban


"Az Úr közel van az összetört szívűekhez, megmenti azokat, akiknek a lelke összetört." (Zsoltárok 34:18 NLT fordítás, második kiadás)

Nem tudom, milyen fájdalommal küzdesz ezen a karácsonyon. Természetesen azt sem tudhatom, mi okozza a fájdalmadat. De tudom, hogy Isten megérti.

Isten nem egy távoli erő. Nem érzéketlenül szemlél téged. A Biblia azt tanítja, hogy Isten belép a fájdalmadba. Nemcsak törődik vele, de át is érzi. A Biblia azt mondja: "Az Úr közel van az összetört szívűekhez, megmenti azokat, akiknek a lelke összetört." (Zsoltárok 34:18 NLT fordítás, második kiadás)

Bár a fájdalmadat nem ismerem, de ezt biztosan tudom. Hogy honnan? Onnan, hogy ismerem Istent. És ismerem a Szentháromságot - az Atyát, a Fiút és a Szent Szellemet. A Szentháromság minden tagja aktívan részt vállal az életedben, amikor fájdalmon mész keresztül.

Először is, mennyei Atyád osztozik fájdalmadban

Isten megérti a fájdalmadat, és osztozik benne, mert ő alkotott téged. Ő tett képessé az öröm és a bánat átélésére is. A Biblia így beszél erről: "Ő, aki mindannyiuk szívét alkotta, ismeri minden tettüket." (Zsoltárok 33:15 NIV fordítás). Megérti az érzéseket, hiszen Ő érzelmes Isten. Azért vannak érzéseid, mert Isten saját képmására teremtett. Ha Istennek nem lettek volna érzései, neked sem lennének.

Másodszor, Jézus megérti a fájdalmadat

Jézus megérti a fájdalmadat, mert ő is átélte. Ő is szenvedett. Elárulták, elhagyták mint téged és kimerült akárcsak te. Eljött a Földre, és teljesen emberként élt. Mindent megtapasztalt, amivel mi emberként szembesülünk. A Biblia azt mondja Jézusról: "A mi főpapunk megérti a gyengeségeinket, mert mindazokkal találkozott, amikkel mi is szembesülünk." (Zsidók 4:15a, NLT fordítás, második kiadás).

Harmadszor, a Szent Szellem imádkozik érted, amikor fájdalmad van

A Biblia azt mondja: "Amikor belefáradunk a várakozásba, Isten Szelleme mellettünk van, hogy tovább segítsen minket. Talán nem tudjuk, hogyan, miként imádkozzunk, de ez nem számít. Ő folyamatosan imádkozik bennünk és értünk, imává formálja hangtalan sóhajainkat és fájdalmas nyöszörgésünket." (Róma 8,26 MSG fordítás).

A Biblia szerint amikor fájdalmad van, a Szent Szellem a hangtalan sóhajaidat és a fájdalmas nyöszörgésedet formálja imává. Megérti a fájdalmadat. Tudja, mit érzel. Imába önti az érzéseidet.

Nem kell egyedül keresztülmenned a fájdalmon. Isten megérti, mert ő alkotott téged érző lénynek. Jézus első kézből tapasztalta a fájdalmat. A Szent Szellem pedig imádkozik érted.

Beszéljetek róla:

  • Isten soha nem hagyja, hogy egyedül küzdj meg a fájdalmaddal. Hogy reagálsz erre?
  • Volt-e olyan fájdalmad, amelyben nehéz volt elhinned, hogy Isten melletted van? Ha igen, miért éreztél így?
  • Ismersz olyan embert, akinek szüksége van erre az üzenetre? Hogyan oszthatnád meg vele?






Karácsony: Isten veled van!

 

Az angyal pedig ezt mondta nekik: „Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz. (Lukács 2:10)

Isten megismerése megváltoztatja az egész életszemléleted. Már nem úgy fogsz gondolni Istenre, mint aki néz le a mennyből, készen arra, hogy bármikor rád kiáltson „Most elkaptalak!”, ha elrontasz valamit.

Helyette inkább felismered, hogy Isten szeret téged. Isten veled van, Isten érted van! Isten azon munkálkodik, hogy sikeres légy az életben; ő egy bizonyos célra teremtett téged, és azt akarja, hogy ezt elérd. Egyedül Isten, a te Teremtőd, aki igazán értékeli a sikereidet az életben, senki más.

Ez kifejezetten jó hír!

Ez azt jelenti, hogy nem kell félned Istentől, mert Isten veled van. Mégis sokan félnek Istentől, már attól is idegesek lesznek, ha csak beszélnek róla. Tudod, hogy miért? Mert bűnösnek érzik magukat, aztán így kezdenek gondolkozni: „Ha közel kerülök Istenhez, akkor ő elkezd majd leckéztetni engem, emlékeztetni fog mindenre, amit elrontottam, és még rosszabbul fogom érezni magam.”

Semmi sincs távolabb Isten igazságától. Jézus azt mondta: „Nem azért jöttem, hogy kárhoztassam a világot, hanem hogy megtartsam a világot” (János 12:47) Végeredményben Jézus azt mondja: „Nem azért jöttem, hogy összeszidjalak, hanem azért jöttem, hogy megmentselek."

„Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?” (Róma 8:38)

Jézus megmenteni jött minket, nem megrémiszteni. Ezért van, hogy mikor az angyal Jézus születéséről beszélt a pásztoroknak, ez volt az első, amit mondott: „Ne féljetek!”

Tény, hogy a Bibliában mikor Isten üzenetet küld az embereknek, nem ritka, hogy ezek az első szavak: „Ne féljetek!” Istentől 365 üzenet van a Bibliában, melyek a „Ne félj!” vagy hasonló kifejezéssel kezdődnek. Más szavakkal az év minden napján olvashatsz üzenetet Istentől, amely gyakorlatilag ezt mondja: „Nem kell félned, én veled vagyok, érted vagyok, szeretlek téged.”

Ezért az Istentől jövő jó hírért ünnepeljük Karácsonyt!




Válaszd a jobb életet

 

"Figyelj! Az ajtód előtt állok és zörgetek. Ha meghallod a hangom és kinyitod az ajtót, bejövök és együtt vacsorázunk." (Jelenések könyve 3:20, CEV fordítás)

Amikor gyerek voltam, anyukám sokszor csinált spagettit. Azt hittem, ez a legjobb étel a világon! Aztán felfedeztem a hamburgert. A jó helyett egy még jobbat találtam. A spagetti jó volt, de a szaftos hamburger sokkal jobb.

Úgy gondolhatod, most jó életed van. Ha azonban lehetne sokkal jobb is az életed, nem érdekelne a dolog?

Sajnos valami távol tart minket attól, hogy megragadhassuk ezt a jobb életet, és ez a valami az, hogy teljesen irracionálisan úgy gondoljuk, hogy jól boldogulunk saját erőnkből is.

A Zsoltárok 10:4 ezt mondja: "A bűnös emberek túl büszkék. Nem keresik Istent; a gondolataikban nem jut hely Istennek." (NCV)

Ahogy a fogadós is az első karácsonyi történetben (Lukács 2.), mi sem gondoljuk, hogy szükségünk lenne még valakire. Azt gondoljuk, megvan mindenünk, ami csak kell.

Az ilyen önelégültséggel csak egy gond van: nem veszed észre, mire teremtett Isten. Isten teremtett Téged, és azért, hogy kapcsolatban legyél vele. Sosem fogod betölteni azt a minden elképzelésednél nagyobb és fontosabb életcélt, amit Ő szánt neked, hacsak nem vagy állandó kapcsolatban Istennel, az igazi erőforrásoddal.

A jó hír azonban az, hogy még nem túl késő. Lehet vele kapcsolatod, nem számít, mi történt a múltban, nem számít hányszor utasítottad el korábban.

Isten ezt olyan egyszerűvé tette, hogy bárki megértheti: be kell Őt hívnod a szívedbe.

Jézus ezt mondta: "Figyelj! Az ajtód előtt állok és zörgetek. Ha meghallod a hangom és kinyitod az ajtót, bejövök és együtt vacsorázunk." (Jelenések könyve 3:20, CEV ford.)

Jézus zörget az ajtódon. Ragadd meg a jobb életet, és engedd be Őt oda. Legyen Ő a "Főnök" az életedben.

Ez mindent meg fog változtatni.

Beszéljetek róla:

  • Milyen módon tart távol a büszkeséged attól, hogy megtapasztalhasd a jobb életet, amit Isten szánt neked?
  • Mik azok a jó dolgok az életedben, amik túl zsúfolttá teszik azt ahhoz, hogy Jézussal is lehessen kapcsolatod?
  • Mit jelent az, ha az életed valamelyik részén van egy "főnök", aki irányít? Mit jelent az, ha Jézus a Főnök az életedben ?
komment
süti beállítások módosítása