Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Pietrelcinai Szent Pio atya gondolatai

2018. december 23. 08:57 - Andre Lowoa

A hit minket is vezet, biztosan haladunk fénye mögött. Követjük az utat, amely Istenhez vezet, az Ő országába. A háromkirályok is így követték a csillagot, a hit szimbólumát, és így eljutottak a kívánt helyre.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/12/

 

A választott lelkek sorsa a szenvedés. A keresztényként viselt szenvedés a feltétele annak, hogy Isten, az üdvösségre vezető minden kegyelem és ajándék szerzője, megdicsőíthessen bennünket.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/03/

Az aggodalom az egyik legnagyobb csapda, amelybe az igazi erény és a vallásos buzgóság beleeshet. Úgy tűnik, mintha a jóra sarkallana, ehelyett azonban elhidegít, gátol, megakaszt, ezért minden helyzetben óvakodnunk kell tőle, különösen az imádságban.

Jó lesz emlékeznünk, hogy az imádság kegyelmei nem a föld vizei, hanem az égé, és ezért minden erőfeszítésünk sem elegendő, hogy elnyerjük azokat.  Nagyon nagy szorgalommal kell hozzákészülnünk, de mindig alázattal és nyugalomban. Ki kell tárnunk szívünket az ég felé, és onnan várni a mennyei harmatot.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2013/10/
Csak Istent dicsérd és ne az embereket, a Teremtőt tiszteld és ne a teremtményt!
Tudd elviselni a keserűséget, hogy részesülhess Jézus szenvedéseiben.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/

Ellenségünk, aki fölesküdött a megrontásunkra , erősnek látszik a gyengékkel szemben, de ha valakivel szemtől szemben kell harcolnia, akkor kitűnik gyávasága.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/04/
Gyermekem, a tudomány – bár nagynak tűnik – szegényes dolog. Isten hatalmas titkához képest kevesebb még a semminél is.
Más utakon kell járnod. Tisztítsd meg szívedet minden földi szenvedélytől, alázd meg magad a porban és imádkozz! Így biztosan rátalálsz Istenre, aki derűt és békét ad neked ebben az életben, és örök boldogságot a másikban.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/05/
Ha nem tudsz hosszan elidőzni az imában, a szent olvasmányokban, ne csüggedj azért! Ameddig minden reggel egyesülhetsz a feláldozott Jézussal, addig nagyon szerencsésnek mondhatod magad. A nap folyamán – minden elfoglaltságod közepette is – hívd Jézust, hívd a lélek erejével, és Ő eljön, és kegyelme, szent szeretete által mindig benned marad. Ha testben nem mehetsz oda, lelkeddel röpülj a tabernákulum elé, vidd oda égő vágyaidat; beszélj és imádkozz és öleld magadhoz a legszeretetreméltóbb lelket, még jobban, mint a szentáldozásban.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/07/

Mindenkié vagyok egészen. Mindenki mondhatja: “Pio atya az enyém”. – Nagyon szeretem testvéreimet a száműzetésben. Úgy szeretem lelki gyermekeimet, mint saját lelkemet, és még annál is jobban. Megszültem, visszavezettem őket Jézushoz fájdalomban és szeretetben.

Magamról megfeledkezhetem, de lelki gyermekeimről soha; sőt bizton állíthatom, hogy amikor az Úr szólít majd, ezt mondom neki: “Uram, én a mennyország ajtajában maradok, akkor megyek csak be, ha látom, hogy gyermekeim közül az utolsó is bejutott”. Nagyon szenvedek, hogy nem szerezhetem meg Istennek minden testvéremet. Úgy elszorul a szívem, hogy majdnem belehalok, amikor látom a sok szenvedő lelket, akiken nem tudok segíteni, és látom megannyi testvéremet a sátán szövetségében.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/09/

Nem mindig sikerül jól végezned az elmélkedést; ez azért van, mert nagy szorongás él benned, aggodalom, hogy meg tudsz-e változni az elmélkedés során, hogy találj valamit, ami majd kielégíti és megvigasztalja lelkedet. Ennyi épp elég ahhoz, hogy sohase találd meg azt, amit keresel. Gondolatodat nem helyezed az igazságba, amelyről elmélkedsz.

Gyermekem, tudd meg, hogy amikor valaki nagy sietve és mohón kutat egy elveszett dolog után, kezével érintheti, szemével százszor is láthatja, mégsem veszi észre soha. Ebből a hasztalan és hiábavaló aggodalomból nem származhat más, mint hatalmas lelki fáradság és szellemi tehetetlenség, amely nem képes megnyugodni az előtte levőben: a lélek hideggé válik, eltompul, fogyni kezd belőle a szeretet.
Más gyógyírt nem ismerek erre, mint hogy abba kell hagyni az aggodalmaskodást, mert ez az egyik legnagyobb akadály, amely az igazi erény és a hűséges odaadás útjában áll: úgy tesz, mintha jó munkára serkentene, de ehelyett megkeményít, sietségbe ránt, hogy haladtunkban elgáncsoljon.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/02/

Semmiképpen és semmiért se akarjátok visszautasítani a szeretetszolgálatot! Ajánljátok föl magatokat! Ezt szeretné az Úr, és minden erőtökkel ezen kell lennetek.
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2011/11/

Sohase kételkedjünk az isteni gondviselés céljaiban, amely örömök és bánatok között – miscens gaudia fletibus – vezeti az egyének és a nemzetek életét végső céluk elérése felé. Az emberi kéz mögött lássuk meg a rejtőzködő Isten kezét!
http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/01/
Szenvedek és nagyon szenvedek, de hála a Jó Jézusnak, érzek még egy kis erőt magamban. És mi az amire nem képes az a teremtmény, akit Jézus segít?

http://pioatyabreviariuma.blogspot.hu/2012/08/

komment
süti beállítások módosítása