Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Térj haza Isten nyugalmába!-Térj haza Isten szeretetéhez és megbocsátásához ezen a karácsonyon

2018. december 22. 10:19 - Andre Lowoa

 

Térj haza Isten nyugalmába!

„A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel.“ (Róma 15:13a NIV)

Hol lelsz békére, ha Isten nincs jelen az életedben, ha nem vagy Vele kapcsolatban minden pillanatban?

Jézus Krisztus egy rendkívüli lehetőséget kínál: „Ha elfáradtál a nehéz terhek alatt, jöjj hozzám, és én megnyugvást adok!" (Máté 11:28, CEV fordítás).

Nagyon kedvelem ezt a verssort, mert kifejezi sokak téves elképzelését Isten mivoltáról és szándékairól. Az emberek úgy gondolják, hogyha Isten haza hív ezen a karácsonyon, akkor úgy érti, hogy: Térj meg Hozzám, én pedig szabályokat támasztok. Jöjj haza Hozzám, hogy rendeleteket kapj Tőlem. Gyere Hozzám, én pedig korlátokat teremtek számodra. Jöjj haza Hozzám, én pedig vallást és szertartásokat eröltetek rád.

Semmi ilyesmiről nincs szó azonban. Ennek épp az ellenkezője igaz: Jöjj Hozzám, és megnyugvást adok.

Gyakran azért vagy annyira fáradt, ideges és kiégett, mert kizárólag a saját erőforrásaidra támaszkodsz, amelyek bizony végesek. Isten soha nem szánt ilyen életet neked!

A Biblia ezt írja: „Ő erőt ad a gyengének, és az erőtlent megerősíti." (Ézsaiás 40:29, NLT fordítás). 

Ha valaha előfordult már veled, hogy lehangoltnak érezted magad, vagy szorongtál, nyugtalankodtál a karácsonyi időszakban, térj hát haza Istenhez! Ő a Teremtőd, Ő az, aki életed minden pillanatát figyelemmel kíséri, és aki mindent tud rólad. Mindennek ellenére végtelenül szeret, és megbocsát neked magához intve : Térj meg hozzám és meríts erőt Belőlem!

Ha így teszel, meglátod, valóban megnyugvás lesz a jutalmad!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit jelent hazatérni Istenhez?
  • Szerinted miért gondolják azt sokan, hogy ha átadják az életüket Istennek, akkor az még több szabályt és rendszert fog eredményezni?
  • Mit kell átadnod Istennek ebben az időszakban, hogy nyugalomra találj?




Térj haza Isten szeretetéhez és megbocsátásához ezen a karácsonyon

 

"Sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban." (Róm 8,39)

Tudtad, hogy mennyei Atyánk azt kívánja, hogy térj haza hozzá karácsonykor? Nem számít, ki vagy, mit tettél vagy mióta teszed. Isten így szól: "Azt akarom, hogy hazatérjetek szeretetemhez és megbocsátásomhoz." Erről szól a karácsony.

Mi tarthat vissza attól, hogy hazatérj Istenhez, szeretetéhez, a megbocsátáshoz? Az elutasítástól való félelem.

Talán azt gondolod: "Isten nem akarhat most. Túl messze vagyok Istentől. Túl régóta vagyok távol. Túl sok olyan dolgot tettem, amit valószínűleg nem helyesel."

Ha így gondolod, nagyon tévedsz! A rómaiakhoz írt levélben olvassuk: "Sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban." Isten nem törődik azzal, hogy ki vagy, mit tettél, vagy mióta teszed. Még mindig szeret, és meg akar bocsátani neked.

De honnan tudjuk, hogy Isten szeret? A karácsony a bizonyíték. Isten eljött a földre emberi alakban - Jézus Krisztus alakjában - hogy megmutassa, szeret és meg akar bocsátani neked. "Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. Ez a szeretet, ... hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért." (1Jn 4,9-10)

Innen tudhatjuk, hogy az Írás igaz: Jézus nem maradt a bölcsőben, a jászolban, hanem felnőtt. A bölcsőből a keresztre jutott. A kereszten, karjait kifeszítve, lényegében azt mondta: "Inkább meghalok, mintsem nélkületek éljek." Ennyire szeret Téged Isten. Krisztus elhagyta mennyei otthonát, hogy e földre jöjjön, hogy megmutassa szeretetét irántad és megfizessen bűneidért, hogy ezáltal bocsánatot nyerj és Te is hazatérhess hozzá. Ez az igazi szeretet. Ez a karácsony.

Beszéljünk róla!

* Inkább a bölcsőről vagy a keresztről szól számodra és családod számára a karácsony? Hogy teheted a karácsonyt tartalmassá a bölcső és a kereszt fényében?
* Az általad ismert emberek közül kinek van szüksége arra, hogy hallja, a karácsony arról szól, Isten mennyire szereti őt?





komment
süti beállítások módosítása